Wysłany: 2006-12-31, 17:01
Polecający: www.google.com -> Forum ogolnotematyczne
Mam tylko jedna CD z muzyka filmowa -> Da Vinci Code. Lubie ta plyte, jezeli znacie cos w podobnym klimacie, powiedzcie (napiszcie, ok, ok ;p) mi prosze o tym
_________________ cynik
braki w polskich znakach powinny byc tolerowane
podobał mi sie soundtrack do Pulp Fiction , Pasji , Requiem for a dream , reszty nie pamiętam ale to sa mniej wiecej te typy muzyki filmowej które lubie. No i lubie tez muzyke , która do filmów robi Ennio Moricone.
Dam sobie kawałek lewego małego palca uciąć, ze było coś podobnego...
Ale skoro jest nowe, to coś wrzucę od siebie ^_^
Moje ulubione ścieżki...
Albo włąściwie, to powiem, ze uwielbiam muzykę filmową W filmie patrzę głównie na muzykę Nawet, jeśli film jest fajny (ponoć na muzykę zwraca sie uwagę, gdy film nie należy do najlepszych ). Jeśli scena mi się podoba, to wsłuchuję się w drugie dno i wyszukuję muzyki. Jeśli mi się spodoba- będę szukać
A do ulubionych zaliczę ściezkę do... "Great Expectations" "Pasja" "Moulin Rouge" "Gladiator"... uh uh... teraz się dołączyły "Tupot małych stóp" "Smak zycia" "Man on fire"...
Tak, dużo tego jest
_________________ A za zakrętem czekał... Kret!
+___+
Dobry Kret nie jest zły
Wysłany: 2007-01-03, 19:16
Polecający: jedyna w swoim rodzaju unikalna Martina ;P
zdecydowanie lubie muzyke filmową, nawet kompozytora mam takiego ulubionego chociaż nie do końca znam jego twórczości, chodzi mi o Angelo Badalamentiego i jego twórczośc w filmach Twin Peaks, Twin Peaks Fire Walk With Me, Zagubiona Autostrada i Mulholland Drive, ogólnie z tych filmów lubie soundtracki bo nie tylko Badalamenti tam tworzy, z filmów Lyncha to jeszcze Blue Velvet ma dobrego OST
tak po za tym to jeszcze z pewnością lubie soundtracki do Pulp Fiction, Las Vegas Parano, Donnie Darko, Wśiekłe Psy, Trainspotting .... itd. itd.
_________________ Nothingman
Isn't it something?
Nothingman
Najbardziej przenikliwa, docierająca do mnie, które wywołuje u mnie nieopisane uczucia (momentalne ciarki, wyciszenie się wewnętrzne, zadumianie itp.) to muzyka z filmu chyba każdemu znanemu - Pasja. Po prostu... brakuje mi słów.
Król Lew - wszystkie części. Uwielbiam takie klimaty. Zawsze pierwsze, co ciągnęło mnie do powtarzania tej bajki, to muzyka tam zawarta.
Szkoła uczuć. a szczególnie jedna piosenka - Only hope w wykonaniu Mandy Moore. Choć inne do kiczu też nie należą.
Większej ilości raczej nie słyszałam. A przy innych filmach, które widziałam, muzyka jakoś nie zapisała się szczególnie w mojej pamięci.
_________________ 'To, co mam, to radość najpiękniejszych lat. To, co mam, to serce, które jeszcze na wszystko stać. To, co mam, to młodość, której nie potrafię kryć. To wiara, że naprawdę umiem żyć.'
Wysłany: 2007-01-06, 19:54
ooch, lubię
Z 'requiem dla snu' potrafie słuchac non stop jest cudowna.. .. 'król lew', 'pocahontas' 'dirty dancing' 'upiór w operze' *-*. . . na tą chwilkę więcej nie pamiętam
_________________ 'Być bohaterem przez minutę, godzinę,
jest o wiele łatwiej niż znosić trud
codzienny w cichym heroizmie.'Fiodor Dostojewski
Wysłany: 2007-03-08, 23:12
Są tylko 2 soundtracki, które mnie tak porządnie podjarały to "Requiem dla snu" i "Czas Apokalipsy", totalna klasyka, a początek w wykonaniu The Doors w tym drugim przypadku widziałem przynajmniej sto razy i nie mam dość. Polecam
Trevor Rabin - dawniej jeden z liderów grupy Yes.W 1995r opuścił grupę i zjął się tworzeniem muzyki filmowej.Skomponował m.in. muzykę do takich filmów jak:
Armageddon i Con Air - Lot skazańców.Jego specjalnością są filmy akcji lecz pisze również muzykę do filmów z innej półki.
Poniżej :Link do filmu "Bad Company"
http://www.youtube.com/watch?v=YXCw6VABW4E
Filmow malo ogladam, ale jesli juz to z Terminatora 2 i 8-mile
Wiem ze raczej banalne, ale coz ...
_________________ I wtem rozległ się beep i z głębi cyfrowego piekła zapełnionego NULLami poczeły się wyłaniać tajemnicze znaki ASCII które zaczeły się układać w tego posta.....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum