Otóż to. Problem polega na tym, iż ogromna ilość osób ocenia muzykę na podstawie wyglądu wykonawcy.
W tej zabawie nie ocenia się muzyki tylko urodę.
Miyako napisał/a:
(Przed wyborami prezydenckimi.)
"Nie zagłosuję na Tuska, bo ma wadę wymowy." I cóż z tego, że ma wadę wymowy, ważne by był dobrym politykiem. A jednak ludzie patrzą na estetykę, co dobre nie jest.
Prezydent pełni też funkcję reprezentacyjną.
_________________ Unless I'm wrong, which, you know, I'm not...
człowiek honoru napisał/a:
ja nawet jak dobije do 600postów odczekam kolejny miesiąc i dopiero wtedy bede starałs ie o niebieskosc.
zgoda, tyle, że na polskiej scenie czasem liczy się bardziej właśnie buźka, styl ubioru, a nie to, co sobą się reprezentuje, a nie to, co i w jaki sposób się śpiewa, a szkoda.
Ale tu się nie ocenia muzyki, tylko sam wygląd, więc nie widzę nic złego w tym głosowaniu. Nic od niego nie jest uzależnione, to nawet nie jest na jakimś znanym, liczącym się portalu przeprowadzane.
bro napisał/a:
od zabawy się zaczyna, a potem dochodzi do ślubu
Czasami się kończy inaczej, ale nie będę spojlerować ;p
bro napisał/a:
Podtrzymuj ten stereotyp
To akurat nie stereotyp, to ma uzasadnienie psychologiczne, Ty też się posługujesz generalizacją metaforyczną, nie zwalaj całej winy na mnie ;]
a czy ja napisałam o tym konkursie? Napisałaś sama
Sol napisał/a:
a ładna buzia się w szołbiznesie przydaje i to się nie zmieni
więc wyraziłam swoją opinię dotyczącą praw, jakimi rządzi właśnie szołbiznes. Gdybyś nie zauważyła, to sama zagłosowałam w tym konkursie, co nie zmienia faktu, że i tak wzięłam pod uwagę nie tylko urodę, ale i głos tej, na którą zagłosowałam. Zabawa jak zabawa^^ durna, bo durna, ale przynajmniej mamy temat do dyskutowania^^
_________________ 'jesteśmy jak bratki pośród pola chwastów'
'W głowie mi się przepaliły wszystkie bezpieczniki, szlag trafił święty spokój, roztrzaskał lczniki'
Czyli nie przeczytałaś pytania, miałaś oceniać urodę, nie głos ;>
przeczytałam pytanie, tylko co to za uroda, gdy głos straszy? Nie chcę oddzielać dla mnie ważnych czynników tworzących całość estetyczną - a że mój głos nieważny? Przeżyję, naprawdę. ;]
_________________ 'jesteśmy jak bratki pośród pola chwastów'
'W głowie mi się przepaliły wszystkie bezpieczniki, szlag trafił święty spokój, roztrzaskał lczniki'
Nie musi akurat głos straszyć jako taki, wystarczy, że pani nie umie śpiewać, a głos sam w sobie może mieć brzmienie nie takie złe ;p
Wygląd zawsze będzie miał znaczenie, nie raz i nie dwa większe niż muzyka, bo ludzie już tak są skonstruowani i nic na to nie poradzimy ;] chyba że muzykę zaczną puszczać tylko w radiu ;>
ej to wy nigdy nie sprawdzacie najpierw czy wokalista/wokalistka jest ładny/a ? : D ja zawsze gdy mam nowy zespol do przesłuchania najpierw wpisuje imie i nazwisko w google bozeee
Wokalistów generalnie nie powinno się oceniać za wygląd, tylko za śpiew, bo taka ich rola. Dlaczego nie ma rankingu Najlepiej śpiewająca polska wokalistka?
dj RKNZ napisał/a:
Prezydent pełni też funkcję reprezentacyjną.
Owszem, ale czy wada wymowy utrudnia kontakt? Nie, z łatwością można się porozumieć.
A poza tym nie razi to w kontakcie z daną osobą. I nie mów, że Ciebie lub kogoś innego razi. -.-
_________________ "Mięśnie pod jego skórą zatańczyły Dziewiątą Symfonię, ślepia zapłonęły."
Dlaczego nie ma rankingu Najlepiej śpiewająca polska wokalistka?
Jak Ci brakuje takiej zabawy to ją zorganizuj.
Miyako napisał/a:
Owszem, ale czy wada wymowy utrudnia kontakt? Nie, z łatwością można się porozumieć.
A poza tym nie razi to w kontakcie z daną osobą. I nie mów, że Ciebie lub kogoś innego razi. -.-
Gdyby Tusk naprawdę był dobrym politykiem, to by mnie nie raziło. Ale sepleniący premier, który nie robi nic oprócz dbania o wizerunek to już jest maksymalna porażka.
_________________ Unless I'm wrong, which, you know, I'm not...
człowiek honoru napisał/a:
ja nawet jak dobije do 600postów odczekam kolejny miesiąc i dopiero wtedy bede starałs ie o niebieskosc.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum