Wysłany: 2008-07-05, 16:48 Najpiękniejsza Polska Wokalistka
Witajcie!
Znalazłem stronę, na której zostaje dokonany wybór najpiękniejszej polskiej wokalistki. Link do strony to: http://piosenkarka.cba.pl Co sądzicie o takim konkursie? Kto powinien go wygrać? Na kogo zagłosowaliście ?
Po kiego grzyba robione są takie konkursy, skoro w muzyce chodzi o to, by piosenkarka śpiewała?
bo ona ma śpiewać, tańczyć i wyglądać, uśmiechać się i dawać dobre rady, Ty nic nie wiesz - a na scenie ma rozdawać miłe spojrzenia, wszak nie kupisz płyty piosenkarki, która nie jest w Twoim typie - że też muszę ciągle Cię tak uświadamiać!
_________________ 'jesteśmy jak bratki pośród pola chwastów'
bo ona ma śpiewać, tańczyć i wyglądać, uśmiechać się i dawać dobre rady, Ty nic nie wiesz - a na scenie ma rozdawać miłe spojrzenia, wszak nie kupisz płyty piosenkarki, która nie jest w Twoim typie - że też muszę ciągle Cię tak uświadamiać!
I mnie uświadomiłaś przy okazji. Zdarza się często, że słucham jakiejś wokalistki i nawet nie mam pojęcia, jak ona wygląda! A co jeśli ona jest brzydka? Jak ja mogłem nieświadomie tego słuchać?
Będę musiał nadrobić zaległości i sprawdzić, która ze słuchanych przeze mnie (nie ma ich na tej liście) młoda i ładna.
Ech, cóż za karygodne zaniedbanie.
_________________ Strong like the grass
Tall like a tree
Free like the wind
Eternally
Po kiego grzyba robione są takie konkursy, skoro w muzyce chodzi o to, by piosenkarka śpiewała? To idiotyzm jakiś
Otóż to. Problem polega na tym, iż ogromna ilość osób ocenia muzykę na podstawie wyglądu wykonawcy.
Przypadek z życia wzięty, nie dosłowny, ale analogiczny do sytuacji wyżej. (Przed wyborami prezydenckimi.)
"Nie zagłosuję na Tuska, bo ma wadę wymowy."
I cóż z tego, że ma wadę wymowy, ważne by był dobrym politykiem. A jednak ludzie patrzą na estetykę, co dobre nie jest. ~.~
_________________ "Mięśnie pod jego skórą zatańczyły Dziewiątą Symfonię, ślepia zapłonęły."
Przesadzacie, to tylko zabawa. Co z tego że durna, jak się zgrywamy na elitę intelektualną, to wszystko, co robimy musi być mądre i sensowne? ;> a ładna buzia się w szołbiznesie przydaje i to się nie zmieni.
durna to była kategoria 'piękna dziś' nadana przez jakąś gazetę <wybaczcie nie pamiętam jaka> aktorce - bo jak sama nagrodzona zauważyła, jutro już piękna nie będzie, więc cieszyć się musi z dnia dzisiejszego^^
Sol napisał/a:
a ładna buzia się w szołbiznesie przydaje i to się nie zmieni
zgoda, tyle, że na polskiej scenie czasem liczy się bardziej właśnie buźka, styl ubioru, a nie to, co sobą się reprezentuje, a nie to, co i w jaki sposób się śpiewa, a szkoda.
_________________ 'jesteśmy jak bratki pośród pola chwastów'
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum