dobry zespół warty posłuchania starych płyt, '' nowy nightwish '' nie ma już tego czegoś co przyciągało do niego kiedyś, jak na razie wybrałbym jednak within temptation mimo wielu dobrych kawałków nightwisha
Z nowej płyty NW podoba mi się tylko Master Passion Greed, bo tam śpiewa głównie Marco
Tarja to było to. Wishmaster, Over the Hills, Nemo, Phantom of the Opera... łoj, mogłem (i nadal mogę) słuchać w kółko
Co gorsze, Tarja zaczęła karierę solową. Jednak jakość jej albumów (może poza jej głosem), z litości pominę.
_________________ When it's time to party, We will PARTY HARD!
jestem Deviantem...
Wysłany: 2008-09-23, 19:05
Polecający: bierdonka
Alucard napisał/a:
Co gorsze, Tarja zaczęła karierę solową. Jednak jakość jej albumów (może poza jej głosem), z litości pominę.
pfff co Ty tam wiesz ;p Album My Winter Storm jest ok , bardzo liryczny , spokojny ale świetnie sie tam odnalazła wokalnie i nie raz dała pokaz mozliwości.
A Over the hills and far away to nie ich utwór tylko Garego Moore'a ;p Ale ich wersja jest dobra.
Wysłany: 2008-09-23, 19:06
Polecający: www.google.com -> Forum ogolnotematyczne
Cytat:
pfff co Ty tam wiesz ;p Album My Winter Storm jest ok , bardzo liryczny , spokojny ale świetnie sie tam odnalazła wokalnie i nie raz dała pokaz mozliwości.
Wokal to nie wszystko, instrumentalnie ten album to nuda.
Wysłany: 2008-09-23, 20:38
Polecający: bierdonka
no kwestia gustu oczywiście , ten album widocznie taki miał być - spokojniejszy.
Byc moze ostatnio bardziej mnie takie klimaty poruszały i mnie ten album przypadł do gustu bardzo , choc pare piosenek bym wywaliła, jak cover POISON, który brzmiał jakby spiewała go Doda ;p .
Ja z Nightwisha lubię ogólnie tylko jedną piosenkę: "Amaranth". Całkiem słodka jest. Tak poza tym to nie znam zbytnio ich twórczości, ale i tak, tamat pierwsza wokalistka wydawala mi sie bardziej charakterystyczna. Teraz brzmią jak Within Temtation, albo inne tego typu.
Dziękuję za uwagę.
Ja zaczalem sluchac juz po tym jak zmienili wokalistke, przedtem nie slyszalem choc lubuje sie w tego typu stylu. pewnego dnia kumpela dala mi posluchac i przepadlem. Uwielbiam ten zespol!!!!
_________________ "nie wazne ile razy upadam, wazne ile razy sie podnosze"
z tego co widzę, nie ma zbytnio dużo zwolenników nowej wokalistki. ja także wole wokal "starej" wokalistki. po przesłuchaniu dwóch utworów z najnowszej płyty postanowiłam skasować ją i zapomnieć że kiedykolwiek miałam to na dysku. nie pasuje ten głos, nic w sobie nie ma ciekawego. Wolę posłuchać Within temtation czy Delight....
_________________ Inni zawsze wiedzą, co
Jak, dlaczego, gdzie i kto?
Komu wziąć, a komu dać
A ja nigdy, TereFere mać!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum