słuyszał juz ktos ja hehe;] jeszcze neiw eim dokaldnie czy nie weszła w obrót a już sa na necie piosenki;D boshe ja zakochałam się w piosence: Strib nicht vor mir// Don`t Die Before I Do Feat...:] taka nietypowa dla rammstein`a piosenka;) polecam;)
Nie słucham ich, mam awers jakiś do niemieckiej muzyki.
_________________ to co widzisz w lustrze to nie jest odbicie
to tylko maniera, to nie jest życie
w naszych źrenicach jest za mało boga
a droga jest prosta, czy jest kręta droga
Hm, niektóre jego kawałki są do zniesienia... Ale nie gustuje w 'takiej' muzyce. B)
_________________ Nie ma zbyt wiele czasu, by być szczęśliwym. Dni przemijają szybko. Życie jest krótkie. W księdze naszej przyszłości wpisujemy marzenia, a jakaś niewidzialna ręka nam je przekreśla. Jeżeli nie jesteśmy szczęśliwi dziś, jak potrafimy być nimi jutro?
lubie zespół ramsteinn fajną mają americe,i fire.................ale nie podobało mim się jak 4fun.tv zgnojiło ten zespół mówili coś o zgnitych zębach i starych gitaraz ze śmietnika........... :-x :-x :-x
_________________ życie jest piękne ...trzeba go tylko poznać
Wysłany: 2006-08-20, 20:36
Polecający: www.google.com -> Forum ogolnotematyczne
No dobrze... zaczne od tego, ze jestem, mniej wiecej, ogromnym fanem Rammstein
Hm... kazdy album jest inny,
- Herzeleid - pierwszy album, malo elektroniki, raczej muzycy byli nastawieni na gitary (i dobrze...), moim zdaniem - najmniej profesjonalny album, ale to byly poczatki
Moim zdaniem najlepsze utwory to:
Asche zu Asche (ostre, jak na Rammstein),
Du riechst so gut (najbardziej dopracowana piosenka(?), ciekawa i z dobrym tekstem ),
Heirate mich (wyjdz za mnie, z przesliczna solowka... tekst stanistyczny, jak w Asche zu Asche )
- Sehnsucht - album nr 2, o wiele wiecej elektroniki... profesjonalnie wykonany album, polecam wam kawalki Du hast (koniecznie!) i Engel... reszta utworow tez jest dobra, ale zeby je docenic, nalezaloby przesluchac caly album.
- Mutter - album, bardzo ciekawy... w zupelnie nowym klimacie, dla fanow Rammstein (tych "od kolyski"), to byl szok... wszystko brzmi zupelnie inaczej, wszystkei utwory sa dopracowane, wszystkie sa dobre, zalzey co lubisz
- Reise, Reise - dziwny album... moim zdaniem najlepszy Jesli lubisz spokojne kawalki: posluchaj Ohne dich, Ameriki, Moskau... Jesli wolisz metal - polceam Ci utwory Mein Teil, Stein und Stein i Morgenstern. Reszta utworow jest "czyms pomiedzy"
- Rosenrot - moim zdaniem najslabszy album... powstaly z utworow, ktore nie pasowaly do zadnej z innych plyt taka prawda... wiekszosc pochodzi z sesji Mutter. Najlepsza piosenka jest mim zdaniem Mann gegen Mann, niektorzy twierdza, ze Feuer und Wasser i Hilf mir sa lepsze.
Rammstein wydal tez kilkanascie singli... (moze juz ponad 20 nawet...) i jeden album koncertowy - Live aus Berlin, aby docenic piekno tego albumu nalezy zaopatrzyc sie w wesje DVD - video.
tlumaczenia tekstow z wszystkich albumow znajdziecie na stronie www.rammstein-polska.com , najlepszy polski fanklub - Feuerräder. Pomagalem w tlumaczeniach tekstow z Rosenrot.
rany boskie jak ja r+ uwielbiam.
Słucham od roku i błogosławię osobę, która mi płytkę pokazała (DZIĘKI, PILZAK)to było jeszcze zanim wyszło rosenrot. Koleś miał składankę kilku piosenek z 3 pierwszych płyt. Z dnia na dzień coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu że jest to najlepsza rzecz jaka mi się przytrafiła.
_________________ I am on your side, Mr.Gość
I like it when you vote, bitch, // Shake'em titties when you vote, bitch!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum