W marcu 2006 zostanie wydana nowa płyta solowa Davida Gilmoura "On An Island", pierwsza od czasu wydanej w 1984r. "About Face".
Producentem albumu jest sam Gilmour, a wspomagali go Chris Thomas i Phil Manzanera. Orkiestracją zajął się Zbigniew Preisner (obaj panowie spotkali się zresztą w celu przedyskutowania harmonogramu prac w studiu Preisnera w Niepołomicach koło Krakowa), a utwory zarejestrowano w Abbey Road Studios w Londynie.
Gościnnie w nagraniu wystąpili: David Crosby , Graham Nash ,Richard Wright , Robert Wyatt, Jools Holland i Guy Pratt.
Na tej stronie można ściągnąć fragmennt utworu audio video z sesji nagraniowej
Nowego albumu
to jest coś. szacunek dla gilmoura! mam nadzieję, że zrobi album godny swojego nazwiska. skądinąd nie wiedziałem, że robił coś solo. czas się wyedukować!
_________________ pewnego dnia postanowiłem zmienić swoje życie. przestać pić, rzucić palenie, zacząć chodzić na siłownię i zdrowo się odżywiać.
Wysłany: 2006-05-08, 19:47
8 maj 2006 - Red Hot Chili Peppers - "Stadium Arcadium"
póki co słyszałam Tylko "Dani California", ale już uwielbiam.. uwielbiam ich... muszę sobie tą płytkę skołować ) kazdy kto wcześniej słyszał RHCP wie, ze oni sa w 100% genialni.. a ta płyta jest podobno NAJlepsza...
_________________ 'Być bohaterem przez minutę, godzinę,
jest o wiele łatwiej niż znosić trud
codzienny w cichym heroizmie.'Fiodor Dostojewski
a tu dam to zapytanie bo nie wiem gdzie dodac pytalem SB ale tam to nie wszyscy czytaja
czy ktos wie jak sie nazywa kobieta ktora spiewa taka fajna piosenke wolna i przy tym gra na gitarze ?? jest angielka i to nowa piosenka tyle moich podpowiedzi
Wysłany: 2006-09-29, 21:08
Polecający: Dzięki sobie :)
Dziwni mnie to że tak mało postów w tym temacie, w końcu mozna tu pogadać o każdej ważniejszej premierze płytowej czy singlowej....
Hmmm w najbliższym czasie z artystów, którzy są w kręgu moich zainteresować to chyba tylko Robbie Williams - Rudebox 74 w Październiku oraz nowy singiel Pet Shop Boys - Numb (16) oraz ich płyta z zapisem koncertowym z Mermaid Theatre - Concrete (23).
_________________ GG - 9095191
Tlen - drunk7_13@tlen.pl
E-mail - psb-drunk@tlen.pl
Album: Fundamnetal
Piosenka: ----------
--------------------------------------
Are you gonna go to the Sodom and Gomorrah show?
Grupa The Who zamierza wydać pierwszy od 23 lat singel. Utwór nosi tytuł "Wire And Glass".
Jak utrzymują muzycy, kompozycja jest wersją półgodzinnej rock opery. Trwa ona aż 11 minut i zwiastować ma nowy album zespołu. Krążka należy spodziewać się w
październiku 2006 r.
Poniżej zdjęcie z koncertu w Bonn (Niemcy) 11 lipca 2006 r.
Wysłany: 2006-10-01, 10:34
Polecający: Dzięki sobie :)
Trochę spóżnione (mogłem to w pierwszym poście już dać), ale jednak warto wspomnieć że nowy album Enigmy - A Posteriori wyszedł 25 września. Promować go będzie singiel Goodbye Milky Way.
_________________ GG - 9095191
Tlen - drunk7_13@tlen.pl
E-mail - psb-drunk@tlen.pl
Album: Fundamnetal
Piosenka: ----------
--------------------------------------
Are you gonna go to the Sodom and Gomorrah show?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum