• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Współpraca • Czat • Reklamuj Forum ! • Gry online • Katalog Stron
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

charon  

Wysłany: 2008-04-19, 20:41   
   Polecający: Colorblind

Saltatio Mortis - Kolejna niezła folkmetalowa kapela dołączyła do zbiorów. Styl nieco podobny do In Extremo. Znalazłem przez przypadek, szukając czegoś innego.
Uwielbiam takie przypadki ^^
Eternally

last.fm

zbych1112  

Wysłany: 2008-04-24, 23:09   

Normalsi - W tamtym roku na grali koncercie Comy a nie dawno zacząłem przesłuchiwać ich pierwszą płytkę "Soliloquium". Dobra rockowa kapela stwierdzam po kilkukrotnym przesłuchaniu tej płytki.
To, co się przed nim nie chowa"

J. W. Goethe

charon  

Wysłany: 2008-04-24, 23:16   

Tori Amos - znana, ale z racji kompletnie innych niż moje kręgów muzycznych, nie dla mnie. Ładna, nastrojowa muzyka i śliczny głos.
Omnia - folkowe, celtyckie klimaty.
Eternally

last.fm

Karczoch  

Wysłany: 2008-05-23, 00:38   

Oddział Zamknięty - bardzo miło się zaskoczyłam, warto było słuchać 3letniej siostry, która koniecznie chciała posłuchać winylu z różowego opakowania ;]

jeżeli mogę strzelać, to alternatywa/rock? w każdym razie tekst wpada w ucho, miło się słucha... co tu dużo mówić ;)

Umysłowa konsumpcja towaru taśmowego. ^^

przytyłam pół kilo.

Sol  

Zaproszone osoby: 1

Wysłany: 2008-05-23, 00:45   

Indios Bravos - grali wspólny koncert z Akurat i tylko dlatego się nimi zainteresowałam. Miłe zaskoczenie, bardzo pozytywna muzyka. Jednak wolę ich utwory z polskimi tekstami, piosenki anglojęzyczne jakoś mniej do mnie trafiają.

need a hug.
anyone?

charon  

Wysłany: 2008-05-23, 01:01   

Omne Datum Optimum - brzmi troche jak średniowieczna muzyka, trochę jak darkwave, trochę jak folk. Trudno zakwalifikować. Dziwne to jest, ale bardzo interesujące.
Eternally

last.fm

czarna-kalia  

Wysłany: 2008-05-24, 15:07   

Braty z Rakemna - genialna kapelka reprezentująca polską scenę rockową od dość niedawna. wydali jak do tej pory jedną,ale jakże genialną i niebanalną płytę, pt. "fusy precz". grają muzykę,która jest zmiksowaniem gatunków od rock'n'rolla aż do alternatywnego popu i psychodeli z dość ciekawym wokalem Jakuba Stankiewicza. grają w nim dwaj muzycy z kapeli Pogodno - J.Kozłowski i M.Macuk. Teksty podają komentarz do rzeczywistości w sposób niebanalny, metaforyczny i surrealistyczny.Każdym utworem udowadniają,że o rzeczach codziennych można mówić w ciekawy sposób.goraco polecam! :hyhy:

Alucard  

Wysłany: 2008-05-24, 15:38   
   Polecający: Fantasmagoria

Beltaine - DąbrowoGórniczo-Katowicko-Będziński zespół muzyki irlandzkiej. Muzyka Irlandzka jaka jest, każdy słyszy. http://gambitgrelfer.wrzu...mgh8vea/4_reele Tu popis muzyczny daje 'najszybszy skrzypek na wschód od Dublina' - Adam Romański. Beltaine jeździ na mnóstwo festiwali, są znani i uznani na całym kontynencie. A i grają rewelacyjnie.

No i nie byłbym sobą, gdybym nie zareklamował mojego ulubionego zespołu speed/power metalowego zespołu Dark Moor. Pochodzą z Hiszpanii i wplatają elementy swojej kultury muzycznej w to co grają, zarówno w warstwie tekstowej, jak i muzycznej Polecam każdemu, niekoniecznie fanom metalu.

cotopaxi  

Wysłany: 2008-05-24, 15:51   

tocotronic. grupa: niemiecka. utwory w jezyku: niemiecki. rodzaj: indie/rock. niewiele rozumiem stad infobot dostaje ostatnio wiecej robnoty niz zwykle.
uwielbiam glos solisty.
http://profile.myspace.co...iendID=73161604

Go forth on your path, as it exists only through your walking.

Karczoch  

Wysłany: 2008-05-24, 22:27   

Alucard napisał/a:
Beltaine - DąbrowoGórniczo-Katowicko-Będziński zespół muzyki irlandzkiej. Muzyka Irlandzka jaka jest, każdy słyszy. http://gambitgrelfer.wrzu...mgh8vea/4_reele Tu popis muzyczny daje 'najszybszy skrzypek na wschód od Dublina' - Adam Romański. Beltaine jeździ na mnóstwo festiwali, są znani i uznani na całym kontynencie. A i grają rewelacyjnie.

o tak, rewelacja!

ja odkryłam chyba wczoraj panią Demarczyk - świetne, niebanalne, koncertowe, genialne, kobieta z ikrą... coś jeszcze? ;)

przytyłam pół kilo.

dkf  

Wysłany: 2008-05-24, 22:30   

Może nie takie najnowsze odkrycie, ale na pewno jedno z większych i lepszych. A mianowicie chodzi o niemiecki zespół Die Apokalyptischen Reiter, niestety nie ja go znalazłam, tylko kolega dla mnie, ale mogłabym ich słuchać godzinami. Większość tekstów mają po niemiecku (zdarzają się i też te po angielsku), co na pewno pasuje nielicznym. Jeśli chodzi o rodzaj granej muzyki to jest to głównie metal, ale chłopaki eksperymentują z różnymi gatunkami, w efekcie czego jest trochę folk, nawet jakiś hh się znalazł, a wszystko niebywale połączone mocnymi brzmieniami metalu i o dziwo wszytko do siebie niebywale pasuje.

only_fun 

Wysłany: 2008-05-26, 20:40   

Obecnie za największe odkrycie uważam zespół BLADE. Kojarzycie może?

Gwarantuje Wam ,że już wygrali Nową Generację :) nieważne co twierdzi jury. Dla mnie to już przesądzone ... słyszeliście jak grają? Jak nie słyszeliście to możecie sie jutro bardzo szybko przekonać ,że mam rację.
21.30 tv4 .... :rotfl:

charon  

Wysłany: 2008-06-03, 23:32   

Zabawna sprawa, ale Autumn tears czekało u mnie na spróbowanie chyba parę miesięcy. Zapomniałem, że ich muzykę u siebie mam. Niesłusznie zapomniałem, bo to naprawdę warta polecenia muzyka trochę przypominająca Dead Can Dance lub Elend.
Eternally

last.fm

Karczoch  

Wysłany: 2008-06-03, 23:36   

jak ja mogłam o Edit Piaf nie napisać!
:O
odkryłam niedawno. cud, miód dla ucha, ambrozja. przyjemne, melodyjne...
i francuskie(!) ^^

przytyłam pół kilo.

charon  

Wysłany: 2008-06-10, 14:40   

Öröm - węgierski zespół grający muzykę, dość trudną do zaklasyfikowania. Znalazłem przez przypadek na YouTube. Coś przypominającego doom metal, ale znacznie spokojniejsze.

Csöndben
Egyszer
Eternally

last.fm

Odpowiedz do tematu