Saltatio Mortis - Kolejna niezła folkmetalowa kapela dołączyła do zbiorów. Styl nieco podobny do In Extremo. Znalazłem przez przypadek, szukając czegoś innego.
Uwielbiam takie przypadki ^^
_________________ Strong like the grass
Tall like a tree
Free like the wind
Eternally
Normalsi - W tamtym roku na grali koncercie Comy a nie dawno zacząłem przesłuchiwać ich pierwszą płytkę "Soliloquium". Dobra rockowa kapela stwierdzam po kilkukrotnym przesłuchaniu tej płytki.
_________________ "Cóż najtrudniejsze z wszystkiego?
A prostym wydaje się zgoła:
Dojrzeć spojrzeniem własnym
To, co się przed nim nie chowa"
Tori Amos - znana, ale z racji kompletnie innych niż moje kręgów muzycznych, nie dla mnie. Ładna, nastrojowa muzyka i śliczny głos.
Omnia - folkowe, celtyckie klimaty.
Tall like a tree
Free like the wind
Eternally
Oddział Zamknięty - bardzo miło się zaskoczyłam, warto było słuchać 3letniej siostry, która koniecznie chciała posłuchać winylu z różowego opakowania ;]
jeżeli mogę strzelać, to alternatywa/rock? w każdym razie tekst wpada w ucho, miło się słucha... co tu dużo mówić
Indios Bravos - grali wspólny koncert z Akurat i tylko dlatego się nimi zainteresowałam. Miłe zaskoczenie, bardzo pozytywna muzyka. Jednak wolę ich utwory z polskimi tekstami, piosenki anglojęzyczne jakoś mniej do mnie trafiają.
Omne Datum Optimum - brzmi troche jak średniowieczna muzyka, trochę jak darkwave, trochę jak folk. Trudno zakwalifikować. Dziwne to jest, ale bardzo interesujące.
Tall like a tree
Free like the wind
Eternally
Braty z Rakemna - genialna kapelka reprezentująca polską scenę rockową od dość niedawna. wydali jak do tej pory jedną,ale jakże genialną i niebanalną płytę, pt. "fusy precz". grają muzykę,która jest zmiksowaniem gatunków od rock'n'rolla aż do alternatywnego popu i psychodeli z dość ciekawym wokalem Jakuba Stankiewicza. grają w nim dwaj muzycy z kapeli Pogodno - J.Kozłowski i M.Macuk. Teksty podają komentarz do rzeczywistości w sposób niebanalny, metaforyczny i surrealistyczny.Każdym utworem udowadniają,że o rzeczach codziennych można mówić w ciekawy sposób.goraco polecam!
Beltaine - DąbrowoGórniczo-Katowicko-Będziński zespół muzyki irlandzkiej. Muzyka Irlandzka jaka jest, każdy słyszy. http://gambitgrelfer.wrzu...mgh8vea/4_reele Tu popis muzyczny daje 'najszybszy skrzypek na wschód od Dublina' - Adam Romański. Beltaine jeździ na mnóstwo festiwali, są znani i uznani na całym kontynencie. A i grają rewelacyjnie.
No i nie byłbym sobą, gdybym nie zareklamował mojego ulubionego zespołu speed/power metalowego zespołu Dark Moor. Pochodzą z Hiszpanii i wplatają elementy swojej kultury muzycznej w to co grają, zarówno w warstwie tekstowej, jak i muzycznej Polecam każdemu, niekoniecznie fanom metalu.
_________________ When it's time to party, We will PARTY HARD!
jestem Deviantem...
Beltaine - DąbrowoGórniczo-Katowicko-Będziński zespół muzyki irlandzkiej. Muzyka Irlandzka jaka jest, każdy słyszy. http://gambitgrelfer.wrzu...mgh8vea/4_reele Tu popis muzyczny daje 'najszybszy skrzypek na wschód od Dublina' - Adam Romański. Beltaine jeździ na mnóstwo festiwali, są znani i uznani na całym kontynencie. A i grają rewelacyjnie.
o tak, rewelacja!
ja odkryłam chyba wczoraj panią Demarczyk - świetne, niebanalne, koncertowe, genialne, kobieta z ikrą... coś jeszcze?
Może nie takie najnowsze odkrycie, ale na pewno jedno z większych i lepszych. A mianowicie chodzi o niemiecki zespół Die Apokalyptischen Reiter, niestety nie ja go znalazłam, tylko kolega dla mnie, ale mogłabym ich słuchać godzinami. Większość tekstów mają po niemiecku (zdarzają się i też te po angielsku), co na pewno pasuje nielicznym. Jeśli chodzi o rodzaj granej muzyki to jest to głównie metal, ale chłopaki eksperymentują z różnymi gatunkami, w efekcie czego jest trochę folk, nawet jakiś hh się znalazł, a wszystko niebywale połączone mocnymi brzmieniami metalu i o dziwo wszytko do siebie niebywale pasuje.
Obecnie za największe odkrycie uważam zespół BLADE. Kojarzycie może?
Gwarantuje Wam ,że już wygrali Nową Generację nieważne co twierdzi jury. Dla mnie to już przesądzone ... słyszeliście jak grają? Jak nie słyszeliście to możecie sie jutro bardzo szybko przekonać ,że mam rację.
21.30 tv4 ....
Zabawna sprawa, ale Autumn tears czekało u mnie na spróbowanie chyba parę miesięcy. Zapomniałem, że ich muzykę u siebie mam. Niesłusznie zapomniałem, bo to naprawdę warta polecenia muzyka trochę przypominająca Dead Can Dance lub Elend.
Tall like a tree
Free like the wind
Eternally
Öröm - węgierski zespół grający muzykę, dość trudną do zaklasyfikowania. Znalazłem przez przypadek na YouTube. Coś przypominającego doom metal, ale znacznie spokojniejsze.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum