oj tak Nasa lubilam sluchac jakis czas
ale moim zdaniem i tak nikt nie pobije dr.dre'a, snoop dogga, Busta Rhymes'a i ś.p. 2Paca... bo to legendy
A wielki Luda' to gdzie? Szkoda ze Dre tak szybko sie wycofal.... za czasow NWA troszke wymiatal....
_________________ Chcę całymi dniami leżeć w domu, popijać piwko, palić zioło i słuchać muzyki. Noce spędzać z pięknymi kobietami... Czy to nie jest piękne życie?
czemu mówicie tylko o tym najbardziej skomercjalizowanym rapie z usa czmeu nikt nawet nie wspomniał o Afu-rze o Dilated Peopels , Common??
No to wal cos na ich temat.... Kilka ich kawalkow znam...
_________________ Chcę całymi dniami leżeć w domu, popijać piwko, palić zioło i słuchać muzyki. Noce spędzać z pięknymi kobietami... Czy to nie jest piękne życie?
Wysłany: 2007-12-28, 23:19
Wole ich bo robia jak dla mnie coś innego jak np common ktory miesza rap i jazz i świetnie mu to wychdozi,a po za tym nie lubie robionych karier na śmierci tak Jak 2pac Notorious albo polski Magik..znaczy pewnie mieli talet ale i tak uważąm że to przez śmierc sa uznawani za najlepszych raperow na świecie pewnie naraziłes się teraz wielu osobom
_________________ ...I want to be as free as the spirits of those who left..
Wole ich bo robia jak dla mnie coś innego jak np common ktory miesza rap i jazz i świetnie mu to wychdozi,a po za tym nie lubie robionych karier na śmierci tak Jak 2pac Notorious albo polski Magik..znaczy pewnie mieli talet ale i tak uważąm że to przez śmierc sa uznawani za najlepszych raperow na świecie pewnie naraziłes się teraz wielu osobom
Nie no dlaczego.... Musisz pamietac ze zaden z nich nie chcial wlasnej smierci (no oprocz magika)
Biggie to byl ciec... Ale Pac to poeta....
Wysłany: 2007-12-28, 23:32
poeta nie poeta ale swoje miał za skóra, za darmo nie dostał kulki:) znaczy mozliwe ze gdyby nie takei wywyzszanie tupaca to może bym go bardziej lubił, ale mysle ze wielu ludzi robi w ten sposob ze kupuje płyte dlatego bo zginał no ale oczywiscie wielki szacunek dla ich 3....
poeta nie poeta ale swoje miał za skóra, za darmo nie dostał kulki:) znaczy mozliwe ze gdyby nie takei wywyzszanie tupaca to może bym go bardziej lubił, ale mysle ze wielu ludzi robi w ten sposob ze kupuje płyte dlatego bo zginał no ale oczywiscie wielki szacunek dla ich 3....
Z 2Paciem to akurat prosta historia.... Wywiazal sie beef miedzy Paciem a Biggie'm... Nie mogl go zalatwic lirycznie bo byl za cienki to go olowiem zalatwil (oczywiscie nie osobiscie)... A potem sam zginal zapewne w odwecie...
Wysłany: 2007-12-28, 23:38
no własnie teraz jest tak ze ludzie wymieniaja 2paca i bigiego jedym ciurkiem ze sa ich fanami, ale nie znaja ich historii i to co naprawde tam sie działo. Generalnie własnie takie informacje o człowieku tez duzo mówia o jego muzyce i gdy znasz człowieka mozesz o wiele lepiej zrozumieć teksty jego kawałkow:)
Mowiac szczerze to dla mnie biografia autora jest najwazniejsza.... Bo jak mozna mowic o dziewiatkach nie majac wlasnej??(Dr. Dre)
A niektorzy widza w tym odzwierciedlenie wlasnego zycia.... Rap to jest milosc na cala zycie....
Wysłany: 2007-12-28, 23:49
no włąsnie dlatego słucham rapu wiekszosci polskeigo ale tez z usa bo to ma przekaz i naprawde mozan sie w tym zakochac na całe zycie i nie wyobrazam sobie słuchania dnb techno itp bo to muzyka bez zadnego przekazu ;/
Jak chcecie sobie porozmawiac to prosze przeniesc sie na gg badz PW //Kurczol
Mialy byc cytaty
To ja pierwszy...
2Pac (kawalek keep ya head up!)
"You know it makes me unhappy (what's that)
When brothas make babies, and leave a young mother to be a pappy
And since we all came from a woman
Got our name from a woman and our game from a woman
I wonder why we take from our women
Why we rape our women, do we hate our women?
I think it's time to kill for our women
Time to heal our women, be real to our women"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum