Gorgoroth - A Sorcery Written in Blood - 1993
Pierwsze demo norweskiej kapeli. Potworne, trzaskające i piszczące dźwięki - to wszystko daje niepowtarzalny klimat dema, jakiego nie znajdziesz w innej kapeli
Marduk - Dark Endless - 1992
Pierwsza płyta Marduka. Jak na ten zespół i te czasy-wokal b. wyraźny i łatwy do zrozumienia.
Prosta perkusja, mocne gitary, mocne teksty. To wszystko zasługuje na uznanie.
Blackdeath - Satan Macht Frei - 2004
Rosyjscy muzycy pokazali całkiem inną stronę brzmienia.
Okropne brzmienie gitar przyprawia o ból głowy,
niemiecki wokal nie jest jedną z najlepszych rzeczy, jakie słyszałem.
Całość jednak daje klimat.
Dark Funeral - De Profundis Clamavi Ad Te Domine - 2004
De Profundis Clamavi Ad Te Domine, czyli "Z wysokości wołam do ciebie, panie".
Najlepsze nagrania odegrane na trasie koncertowej. Świetna jakość, świetne wykonanie, trochę inaczej zagrane starsze utwory. Dla fana DF ta cd to nie lada gratka.
Kriegsmaschine - Altered States of Divinity - 2005
Ciekawe teksty, klasyczne brzmienie - to wszystko robota polskiej kapeli.
Warto przesłuchać, gdyż jest kilka ciekawych nagrań.
Nargaroth - Black Metal Ist Krieg - 2001
Chrapliwy, wysoki wokal, szybka perkusja, szybkie gitary.
W sumie nic szczególnego, ale jak ktoś lubi niemieckie dokonania w dziedzinie bm, to powinien przynajmniej raz przesłuchać.
Burzum - Det Som En Gang Var - 1993
Jedna z najlepszych płyt Varga. Ogłupiające człowieka partie klawiszowe, wysokie, mocno przesterowane gitary, wysoki wokal. Teksty nie nastrajające optymistycznie, żywcem wzięte z sagi 'Ludzie Lodu".
Nie bez powodu ta płyta jest nazywana muzyką samobójców.
Aż 120 gumowych kul wystrzelili w stronę pseudokibiców policjanci ochraniający wczorajszy mecz Pogoni Lebork z Gryfem Słupsk. Rannych zostało pięciu policjantów.
Die Fahne hoch
Ostatnio zmieniony przez einsatzkommando 2006-06-23, 23:35, w całości zmieniany 1 raz
Uch, świetne są. Niektóre - ba! - wszystkie solówki tam po prostu zabijają. Miałem (mam?) DVD z koncertu, gdzie na scenę wychodzą m.in. Satriani, Vai i inni, których nazwisk nie pamiętam. Na końcu razem grają jakiś jeden utwór - łącznie sześciu gitarzystów - coś pięknego
[ Dodano: 2006-06-22, 21:59 ]
einsatzkommando napisał/a:
Nargaroth - Black Metal Ist Krieg - 2001
Jak słuchałem tej płyty cholernie przypadł mi do gustu utwór "Amarok - Zorn des Lammes (Part III)". Jeśli się nie mylę wstępem są odgłosy burzy, świetnie to wychodzi. Jeszcze jedno - nie żebym się czepiał, ale wydaje mi się, że Nargaroth jest z Niemiec
_________________ Tonight I'm nothing
It doesn't matter where I've been
Delay of reaction is
The unseen movie of this life.
Faktycznie, nargaroth jest z Eilenburga, juz zmieniam ;]
Aż 120 gumowych kul wystrzelili w stronę pseudokibiców policjanci ochraniający wczorajszy mecz Pogoni Lebork z Gryfem Słupsk. Rannych zostało pięciu policjantów.
Wysłany: 2006-06-24, 14:57
Polecający: bierdonka
to ja cos z troche innej beczki , mianowicie
Katie Melua - Piece by Piece
Druga płyta Katie mnie urzekła poprostu! Subtelna, delikatna , nastrojowa. Lekki i zmysłowy blues z domieszka jazzu i odrobina popu. Gdy tak sobie słuchałam tego albumu odrazu styl skojarzył mi sie z Norah Jones, inna świetna wkalistka z tej dziedziny. Podobny styl śpiewania i dobór repertuaru. Płyta jest dynamiczna , utwory maja fajna melodie , teksty tez niczego sobie a przy tym pogrywanie na akustyku ...
Z 12 nagrań, które tworzą "Piece By Piece", ucho najbardziej cieszą "Nine Milion Bicycles", "Spider's Web" i tytułowe "Piece by piece". To dzięki chwytliwym melodiom, oryginalnym tekstom i miłemu wykonaniu. Warto również zwrócić uwagę na akustyczne wersje przebojów sprzed lat - "Just Like Heaven" The Cure oraz "On The Road Again" Canned Heat. Moim zdaniem, całkiem nieźle jak na osóbkę, która w 1987 roku, w momencie premiery "Just Like Heaven", nie miała nawet pięciu lat.
Moim zdaniem dziewczyna ma przed soba przyszłosc i nie jedna świetna płyte , jest cos przyciagającego w jej utworach , co sprawia ze płyte poprostu trzeba przesłuchac od poczatku do konca!
Lębork > Chuligani starli się z policją
Policja użyła broni
Elo!!!! A ja polecam dla fanów hip hopu oraz dla osób którzy mają chęć posłuchać dobrej muzyki , album "Powrót JEDI" zespołu Nagły Attak Spawacza oraz dla osób którzy kochają muzykę regge "Mental Revolution" zespołu Indionos Bravos.
buzzzzzzzziiiiiiiii.jpg
Plik ściągnięto 441 raz(y) 2,29 KB
_________________ Chodzi lisek koło drogi. Urwało mu obie nogi, urwało mu obie ręce i nie chodzi biedny więcej!
Wysłany: 2006-06-25, 18:33
Polecający: bierdonka
dobra wszystko fajnie , ale naprawde wykażcie sie i nabazgrajcie pare słow o płytkach , dlaczego wam sie podobaja , jakie sa utwory , które waro posłuchać , krótka recenzja a nie " bo jest fajna" ;] To nie jest trudne!
NAS NAGRAŁ POWRÓT JEDI ?
Kiedy to wyszło , bo ja nic nie wiem ?????
Beherit - Electric Doom Synthesis
Całkowita odmiana. Nie black metal, lecz zimny, przerażający, przyprawiający o dreszcze dark ambient.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum