ludzie kochani , tak na przyszłosc ten temat słuzy po to zeby nie wypisywac po koleji albumy ale cos o nich opisac , przedstawic i zahcęcic do ewentualnego odsłuchania innych userów , jasne ?
Ja chciałem polecić mixtape Young Buck-"T.I.P" mixtape dość stary 2001r. ale ma niesamowite mroczne bity życiowe i łatwe do rymowania teksty poza tym jest to jeden z najlepszych mixtape'ów BUCKA polecam wszystkim fanom tego gatunku i tym co lubią mroczną muzykę
Całkiem niedawno wpadł mi w ręce drugi solowy album Ricka Wrighta - "Broken China" (rok wydania - 1996). Polecam ze względu na świetny, przypominający nieco Pink Floyd klimat. Oczywiście w kompozycjach Wrighta dominują klawisze i to one nadają kształt brzmieniu całości. Jest to tak zwany album koncepcyjny, skupia się - podobnie jak flojdowy Dark Side of The Moon - na problemie ludzkiego szaleństwa, choć ma być może bardziej charakter osobisty. Większość utworów skomponował duet Rick Wright - Anthony Moore. Według mnie jest to jeden z najlepszych albumów solowych biorąc pod uwagę dokonania całej piątki Floydów (przynajmniej z tych, które miałem okazję przesłuchać, na temat "Profiles" Masona się nie wypowiadam).
Û° 01.My House Ft.50 Cent [03:10] Û°
Û° 02.Cake Ft.50 Cent [02:22] Û°
Û° 03.Get That Money [01:12] Û°
Û° 04.Freeze (Remix) Ft.LL Cool J & 50 Cent [03:51] Û°
Û° 05.70 Bars [03:09] Û°
Û° 06.Put Ya Handz Up [01:59] Û°
Û° 07.Number One Draft Pick [01:03] Û°
Û° 08.You Already Know (Remix) [02:56] Û°
Û° 09.Breathe Easy [00:51] Û°
Û° 10.Who Shot Ya [02:06] Û°
Û° 11.Story To Tell [02:04] Û°
Û° 12.Stole Something Ft.Mobb Deep [03:25] Û°
Û° 13.U, Me, Him, Her Pt.1 [01:12] Û°
Û° 14.U Ready [01:32] Û°
Û° 15.International Flow [00:25] Û°
Û° 16.Doin My Own Thang [00:31] Û°
Û° 17.Stay Gangsta'd Up [00:41] Û°
Û° 18.Poppin' Bottles [00:43] Û°
Û° 19.Bangers [02:47] Û°
Û° 20.After My Cheddar Ft.50 Cent & Tony Yayo [03:04] Û°
Û° 21.U, Me, Him, Her Pt.2 [00:42] Û°
Û° 22.I Smell Pussy [00:44] Û°
Û° 23.Got The Hood On Smash [00:21] Û°
Û° 24.Round Here [00:21] Û°
Û° 25.G-Unit Anthem [00:45] Û°
Û° 26.Elementary [00:40] Û°
Û° 27.Banks Workout [02:43] Û°
Û° 28.They Ain't Ready [01:09] Û°
Û° 29.Get Shot Up [00:43] Û°
Û° 30.Parkin Lot Pimpin [01:44] Û°
Û° 31.U, Me, Him, Her Pt.3 [00:35] Û°
Û° 32.Move [01:15] Û°
Û° 33.Fall Back [00:43] Û°
Û° 34.It Can Get Ugly [02:56] Û°
Û° 35.Rap Shit [01:14] Û°
Û° 36.U, Me, Him, Her Pt.4 [02:00] Û°
Û° 37.Niggas Ain't Hood [01:25] Û°
Û° 38.Young Black & Gifted [02:57] Û°
Û° 39.Mad At Banks [02:26] Û°
Û° 40.Still Dre Pt.1 [01:31] Û°
Û° 41.Still Dre Pt.2 [01:37] Û°
Û° 42.Breathe [02:27] Û°
Û° 43.Playboy [03:57] Û°
Û° 44.Thief's Theme [00:40] Û°
Û° 45.Touch It (Remix) [00:51] Û°
Mixtape poprzedzający nowy album Banksa "Rotten apple" jestna nim kilka kultowych utworów jak np: "after my cheddar" czy "playboy" co dużo gadać bity świetne teksty także a flow jakich mało
Wysłany: 2006-09-29, 07:48
Polecający: www.google.com -> Forum ogolnotematyczne
E Nomine - Finsternis
Swietna plytka Teksty w jezyku niemieckim, chor spiewa po lacinie... plytak nazywa sie Finsternis - Ciemnosc, zacmienie, wszystkie teksty sa jakies takie... hm, mroczne? Muzyka elektroniczna, ale chory nadrabiaja klimat polecam
Wysłany: 2006-09-29, 08:16
Polecający: Dzięki sobie :)
Płytą w tym tygodniu, którą mogę polecić jest The Cross Of Change, który został stworzony w 1993 roku przez projekt Enigma, Michaela Cretu.
Album ten był drugim albumem Enigmy. Wszyscy oczekiwali wielkich rzeczy po kapitalnym debiucie w 1990 roku i stworzeniu nowych trendów w muzyce takich jak mieszanie elektroniki z chorałami gregoriańskimi z popem i delikatnymi gitarymi. Ten kto posłuchał drugiego albumu napewno się nie zawiódł.
Na początku mamy intro, które pod koniec wprowadza nas do singlowej pozycji - The Eyes Of The Truth, której perkusyjny podkład i szybki beat mieszają się z dźwiękami indyjskich instrumentów i wokalem typowym dla tego kraju. Warto zwrócić na świetnie wykonany ,,most'' z chorałami i podniosłą tonacją.
Każdy utwór przechodzi w następny i po TEOTT zaczyna się Return To Innoceace czyli chyba najbardziej znany singiel z albumu z podkładek znów perkusyjno-bębenkowym, ale nie przypominającym zupełnie TEOTT między innymi dzięki słynnemu refrenowi w wykonaniu dwóch aborygenów z Tajwanii. Warto zwrócić też uwagę na świetny klip, gdzie człowiek cofa się w czas - wielkie dzieło. I Love..I'll Kill You to mroczniejsze momenty płyty, podobnie jak Silent Warior. Słychać tam znów motywy kościelne plus szeroką gamę sampli. Wielkim plusem jest spora gama głosów, które stylizują piosenkę. W każdym z utworów słychać etniczne rytmy z różnych stron świata. Potem następuje Mini-utwór The Dream Of The Dolphin, który uspokaja album spokojną partią fortepianową. Age Of Loneliness (Carly' s Song) to mieszanka wszystkiego co słyszeliśmy do tej pory na albumie. W końcówce słychać już przejście do wielkiego dzieła jakim dla mnie jest Out From The Deep.
Można powiedzieć że jak na ten album jest to piosenka bardzo popowo-rockowa.
Podkład gitarowy i sampel brzmiący jak głos, który nas pochłania...Wszystko rozwija się wspaniale, coraz mocniej i żywiej nagle wyciszenie i tu pojawiają się etniczne dźwięki z Azji, potem zaczyna się finał. Jest gitarowa solówka niczym w prawdziwym zespole rockowym i utwór się wycisza w taki sposób jak początek się zaczynał. Warto też zwrócić znów uwagę na doskonały klip, rozgrywający się pod wodą, w którym to pewien płetwonurek odkrywa zaginione miasto, może atlantyde...wszystko kończy się w bardzo ciekawy sposób.
Kończący dzieło The Cross OF Changes jest równie spokojny jak The Dream Of The Dolphin, pojawia się motyw śpiewany-afrykański i delikatne słowa jednej z wokalistek. Przyjemne zamknięcie albumu.
Ja chciałbym więcej, ale jeśli ktoś potrzebuje dalej muzyki to niech przełączy szybko na 1 utwór następnej płyty z 1996 roku - Le Roi Est Mort Vive Le Roi!
_________________ GG - 9095191
Tlen - drunk7_13@tlen.pl
E-mail - psb-drunk@tlen.pl
Album: Fundamnetal
Piosenka: ----------
--------------------------------------
Are you gonna go to the Sodom and Gomorrah show?
Comeback Kid - Turn It Around
cos dla ludzi słuchajacych ostrzejszego grania hc ... jak dla mnie swietna muzyka i wokal utorki troche grane na jedno kopyto ale i tak mozna powiedziec ze album im sie udal ...
lista utworów :
01 - All In A Year 2:07
02 - Give And Take 1:39
03 - Die Tonight 2:55
04 - Changing Face 2:20
05 - Playing The Part 1:41
06 - Always 1:37
07 - Step Ahead 1:39
08 - Operative Word 2:14
09 - Biting Tongue 1:07
10 - Something Less 1:57
11 - Never Fade 2:11
12 - Without A Word 1:15
13 - Lorelei 5:27
Wysłany: 2006-10-20, 21:23
Pet Shop Boys - Fundamental - 2006 (EMI Records)
9 studyjny album grupy, która jest już legendą muzyki elektronicznej.
Album wydany w maju tego roku, został uznany przez wszystkie wielkie serwisy, gazety i inne instytucje muzyczne za jeden z najlepeszych jak do tej pory w tym roku. Wszystkie oceny w takich prestiżowych gazetach jak Q czy Rolling Stone dochodziły do 4/5 lub 5/5 gwiazdek lub też ich odpowiednikom w wyższych skalach. Bez apelacyjnie najlepszy album duetu od wydania krążka Very w 1993 roku, prawdziwy Come Back (choć przecież w przeciwieństwie do wielu PSB nigdy nie zeszło ze sceny, nigdy nie było już nie popularne)
Album zaczyna się solidną dawki ciemnej elektroniki - Psychological, elektroniczne brzmienie, mroczny klimat, szepty, charakterystyczny beat i tekst rodem z psychiatryka nadają też piosence niesamowity klimat. To takie Yesterday When I Was Mad 2006.
The Sodom And Gomorrah Show to rozprawa o Sexie, Słońcu, Grzechu, Boskiej Interwencji i Destrukcji jak śpiewa nam wokalista, nie jest to jednak diaboliczny,mroczny utwór lub cicha ballada lecz szybki utwór oparty na podkładach gitar elektrycznych, bębnów, laserówm perkusji, mnóstwa sampli - wszystko tworzy razem najlpeszy utwór PSB od ponad 10 lat i najlepszy na płycie, potencjalny MEGA Hit, nie przebój, nie hit tylko MEGA hit - brak mi słów jak określić ten utwór wspanialej....
PSB zmieniają nastrój co chwilę na niowym albumie po szybkim Sodom & Gomorrah następuje ciekawa ballada I Made My Excuses And Left z bardzo interesującym półtoraminutowym intro w stylu średniowiecznych tawern i statków pirackich (wyobrażcie sobie to słuchając tego utworu) Następnie znów solidna porcja elektroniki w 2 singlu z albumu - MINIMAL z charakterystycznym refrenem recytowanym przez komputer - kolejne dzieło. I znów ballada - 3 singiel - Numb, spokojny klimatyczny utwór, napisany dla PSB przez Diane Warren, o bardzo wzruszającym klipie, kręconym w Rosji, smutny utwór z pięknym tekstem o życiu.
Potem jest dziwny moment jak na PSB, jest tzw. Interlude w połowie albumu - God Willing, wprowadzenie do kolejnej ballady, tym razem też nie byle jakiej - Luna Park.
To jest niewpotarzalne dzieło, nie ma wyeksploatowanych motywów, sampli i tesktu, wszystko jest świeże brzmi genialne, gitarowy podkład, pulsujący sampel...- szkoda że nie 3 singiel.
I'm With Stupid to numer 8 i 1 singiel z albumu wydany na początku Maja. Opowiada o relacjach łączących Busha i Blaira. Ironiczny tekst polityczny i czuje się w tym utworze klimat lat 80. Egzotyczne sample na początku, ciepła linia melodyczna.
Casanova In Hell, 20 Century i Indefinite Leave To Remain to spowolnienie albumu. Wszystkie są mało skomplikowane melodycznie, stawiają głównie na tekst raz erotyczny (Casanova), raz o Iraku (20...) i o uchodźctwie (Indefinite, które posiada też charakterystyczny początek wzięty z programu BBC)
Na koniec mamy mnóstwo energii w Integral, wybranym przez Popjustice za jeden z 15 największych hitów tego roku (potencjalnych, jeśli będzie na singlu) Elektronika, mroczna, szybka, wielkie bum i tekst o ID.
Album dostaje u mnie wysokie noty. Pomimo że God Willing czy Twentieth Century można było zastąpic czymś bardziej zadziornym i szybszym (PSB wydają genialne b-sidy, naprawdę klayska muzyki, wszyscy się denerwują czemu one na album nie trafiły.): The Ressurectionist, Party Song, Fugitive czy Blue On Blue.
Album prezentuje na wymieszanie dwóch klimatów, podzielonych jeszcze pod pod-klimaty Może i brzmi to skomplikowanie, ale zrozumie ten kto wysłucha.
Płyta 2006! Każdy fan muzyki: Pop,elektronika,synthpop,alternative,pop/disco,rock musi ją znać!
1 - Psychological 4:10
2 - The Sodom And Gomorrah Show 5:23
3 - Indefinite Leave To Remain 4:50
4 - Minimal 4:21
5 - Numb - 4:44
6 - God Willing 1:18
7 - Luna Park 5:31
8 - I'm With Stupid 3:31
9 - Casanova In Hell 3:06
10 - Twentieth Century 4:46
11 - Indefinite Leave To Remain 3:16
12 - Integral 3:48
Tlen - drunk7_13@tlen.pl
Blind Guardian
- Nightfall In Middle-Earth - coś dla fanów power metalu i Tolkiena. Płyta w całości oparta na książce Tolkiena "Simarillion". Płyta przepełniona chórkami, świetnymi riffami, mocnym głosem wokalisty Hansiego. Jest taka ... hmm... magiczna. Uwielbiam jej słuchać.
TRACKLISTA:
1 War of Wrath 1:50
2 Into the Storm 4:24
3 Lammoth 0:28
4 Nightfall 5:34
5 The Minstrel 0:32
6 The Curse of Feanor 5:41
7 Captured 0:26
8 Blood Tears 5:23
9 Mirror Mirror 5:07
10 Face the Truth 0:24
11 Noldor (Dead Winter Reigns) 6:51
12 Battle of Sudden Flame 0:44
13 Time Stands Still (at the Iron Hill) 4:53
14 The Dark Elf 0:23
15 Thorn 6:18
16 The Eldar 3:39
17 Nom the Wise 0:33
18 When Sorrow Sang 4:25
19 Out on the Water 0:44
20 The Steadfast 0:21
21 A Dark Passage 6:01
22 Final Chapter (Thus Ends...) 0:48
- Imagination From The Other Side - kolejna moja ulubiona płytka tej niemieckiej kapeli. Świetne teksty, chórki, muzyka i wogóle cała płytka. Mocna, z klimatem, z resztą jak każda płytka Blind Guardiana.
TRACKLISTA:
1 Imaginations from the Other Side 7:18
2 I'm Alive 5:19
3 A Past and Future Secret 3:47
4 The Script for My Requiem 6:08
5 Mordred's Song 5:27
6 Born in a Mourning Hall 5:12
7 Bright Eyes 5:15
8 Another Holy War 4:31
9 And the Story Ends 5:59
_________________ "To ryzykowna sprawa wychodzić za próg domu.
Nigdy nie wiadomo, gdzie Cię nogi poniosą" - Bilbo Baggins
ja polecam plyte "Tedego" mi sie bardzo podoba plyta nie jest taka zla plyta sie nazywa Tede - Esende Mylffon
Zawartość:
01.Wstęp
02.Blask
03.Hity na czasie
04.Glokk
05.Randka
06.Air Max Classic
07.Armia Wielkie Joł( ft.BEZELE)
08.Zamknij pysk
09.Chory pastor
10.Szieea
11.21 palcec
12Klawizlle
13.Zdzi-ro
14.Nic za darmo
15.O tak o!
16.Jakby jutra miało nie być
17.ESENDE MYLFFON (ft. Mateo)
18.Pała to pała (Radioemisja remix)
19.Wielki Buhh (ft. DJ Buhh)
20.Blask (Screwed&Chopped remix)
21.To jeszcze nie koniec
Nie zabłysnę tu niczym nowym:
Radiohead- OK Computer
Cudowna po prosu, od niej zaczęła sie moja przygoda z zespołem. Nie dla Noriego muzyka Jeśli ktoś lubi melodyjne rockowe granie, lekki dodatek elektroniki i ambitne teksty, to dla niego płyta.
Wysłany: 2006-11-01, 00:12
Ja chciałem zacząć przygodę z Radiohead, ale jakoś nie mogłem się z nimi oswoić, ściągnąłem jakiś kawałek co był najwyżej na Uk Chart spośród ich numerów, ale zupełnie mi nie podszedł z tego co pamiętam (nie pamiętam dokładnie co to za utwór ani jak brzmiał nawet, wystarczy po prostu to że ich teraz nie słucham czyli musiał być be )
Teraz twój post Psycho, przypomniał mi o nich i może się skuszę.
Narazie polecam nowy album Raya Wilsona - She, jeśli lubicie melodyjnie rockowe granie ostre, z dobrymi tekstami i z nie monotonnymi i obeznanymi riffami itp to to płyta dla was.
Zbiera bardzo wysokie oceny w różnych serwisach.
Tlen - drunk7_13@tlen.pl
1. Everday Combat
2. Town Called Hypocrisy
3. New Transmission
4. Rooftops (A Liberation Broadcast)
5. Can't Stop, Gotta Date With Hate
6. Can't Catch Tomorrow (Good Shoes Won't Save You This Time)
7. Everybody's Screaming!!!
8. Broken Hearts, Torn Up letters And The Story Of A Lonely Girl
9. 4:Am Forever
10. For All These Times Kid, For All These Times
11. Heaven For The Weather, Hell For The Company
12. Always All Ways (Apologies, Glances And Messed Up Chances)
ogólnie polecam Lostprophetsów, natomiast ich nowa płyta takze jest fajan. Może mniej ostrzejsza niz pozostałe ale fakt faktem że jest to ich pierwszaz płyt pokazana w tv komercyjnych na taką skalę mam nadzieje ze w polsce tez ludzi ich słuchaja polecam w każdym razie i podpisuje sie obiema rękoma,/>
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum