Apropo Ostrego i martwego hiphopu czy cośtam to właśnie gdzieś widziałem wczoraj w TV, że ów Łódzki raper dostał złotą płytę. Kolejny dowód na to, że polski rap ma się dobrze, a nawet coraz lepiej.
Z całym szacunkiem, ale czy HH był kiedykolwiek całkowicie polski?? nie jestem znawcą gatunku ale patrząc na koncerty, teksty typu ,,Zróbcie hałas"-ŁAAA! to odrazu przypomina się amerykańskie Make noise, albo to CHWDP to odpowiednik Fuck The police. Ciuchy, slang itp. to wszystko jest ściągane
_________________ Punkiem się nie bywa nim się poprostu jest
Z całym szacunkiem, ale czy HH był kiedykolwiek całkowicie polski??
Oczywiście, że nigdy nie był. Hiphop przywędrował z ameryki więc jak może być całkowicie polski, niemiecki, ruski czy chiński? Zmienia się tylko język.
farbenheit napisał/a:
Ciuchy, slang itp. to wszystko jest ściągane
Idąc tym tropem to będą chyba tylko jakieś nasze ludowe folkowe przyśpiewki. Każdy w mniejszym czy większym stopniu wzoruje się czy inspiruje czymś co było wcześniej.
_________________ fuck it, dude.. let's go bowling
A co twoim zdaniem nie jest bezsensowne i prymitywne??
Teksty hip hopowe typu:
"Biore co los da
Zycie made in Polska
To jest moje miejce
Bo kocham to miejsce..."
Prymitywne??
_________________ Ga&Bi Rebaten Latin Lady
..wyobrazcie sobie te cisze, gdyby ludzie mowili tylko to co wiedza..
Teraz prawdziwego hh raczej nie ma, wszyscy leca na hajs ... ;/
Paktofonika forever ... ;]
_________________ I wtem rozległ się beep i z głębi cyfrowego piekła zapełnionego NULLami poczeły się wyłaniać tajemnicze znaki ASCII które zaczeły się układać w tego posta.....
Więc całokształt hip hopu jest dla Ciebie wielkim bezsensownym dnem?? Sory ale ja jak się na czymś nie znam to nie komentuje!!
Rap to liryka tylko dla prawdziwych grypsów! Wankstas i frajerzy nie mają czego tu szukać.. Otórz słuchanie hh to nie tylko kiwanie głową w rytm muzyki której większość słów się nie zna bo są w innym języku.. Tu przede wszystkim trzeba rozumieć rapgre..
HeadShot napisał/a:
Teraz prawdziwego hh raczej nie ma
Gdybym nagrywała lux bity to tez bym kosila za to hajs.. To, ze bierą pieniadze za swoja prace, czyli rapowanie to chyba nic nienormalnego. Raper siedzi w studio rok czasu, pracuje nad plyta, wiec nalezy mu sie wynagrodzenie. Chyba nikt nie chcialby pracowac za darmo, bo to normalne pieprzenie w stylu "jestem podziemnym raperem, nigdy sie nie sprzedam, jestem prawdziwy, pierdziele TV, radio itd." jest w niektórych przypadkach żalosne. Popatrzcie na takiego Tetrisa, ktora gadal takie bzdury, a teraz w Slizgi reklamuje ciuchy B3. Ostatnio sie wypowiadal, ze dorosl do tego, ze kasowanie hajow nie jest zle, bo z czegos musi zyc, musi zaplacic z czegos rachunki. Jak widac taki ultra podziemny raper nawet przejrzal na oczy, chwala mu za to hehe, lepsze to nic bycie hipokryta, nagrywac kawaliny jak to jest ciezko, a za koncerty zawijac kilka tysiecy zlotych.
_________________ Ga&Bi Rebaten Latin Lady
..wyobrazcie sobie te cisze, gdyby ludzie mowili tylko to co wiedza..
Gdybym nagrywała lux bity to tez bym kosila za to hajs.. To, ze bierą pieniadze za swoja prace, czyli rapowanie to chyba nic nienormalnego. Raper siedzi w studio rok czasu, pracuje nad plyta, wiec nalezy mu sie wynagrodzenie.
Jasne ze nalezy sie kasa, to nic zlego, ale chodzi o to, ze niektory robia to tylko dla kasy, inni wymyslaja im teksty, oni tylko to zarapuja o gotowe. A to nie na tym polega ;/ W hh liczy sie glownie przyjemnosc z tworzenia, tak aby teksty odzwierciedlaly (przynajmniej w jakim stopniu) osobe, ktora je tworzy
_________________ I wtem rozległ się beep i z głębi cyfrowego piekła zapełnionego NULLami poczeły się wyłaniać tajemnicze znaki ASCII które zaczeły się układać w tego posta.....
polski hh ti już dawno historia... teraz to jest muzyka dla 14-to latków w kapturach którzy pokazują jacy to oni nie są gangsta... szkoda że czasy wspomnianych wcześniej Kalibra i Paktofoniki nie wrócą... a to, że obecni raperzy lecą tylko na kase to po części parwda, bo w sumie co oni robię?? nawijają jakieś pierdoły o tym jak to im nie jest źle i jak to oni pomimo biedy lubią się dzielić z innymi... chyba wyzwiskami na klatce schdwej albo jak siedzą w grupie na ławce pzed blokiem pijąc piwo i jarająć blanty... a jak już widze teledyski do takich nut to aż mnie kręca... co one przedstawiają?? półagie panienki i imprezy z oceanem alkoholu?? to do mnie nie tafia...
Paktofonika i Kaliber44 są najlepszym hip-hopem i jdynym hip-hopem którego da się słuchac verba mezo i inne pedałki to nawet nie nie hip-hop tylko hip-hopolo czyli jednym słowem beznadzieja ... myśle że psycho-rap pakt. i kaliber wrócą i odrodzi się dobry hip-hop bo narazie to co ludzie nazywają hip-hopem to gówn... .
_________________ Życie jest chorobą, a śmierć zaczyna się już w chwili urodzenia. Każde odetchnięcie, każde uderzenie serca jest odrobiną śmierci. Krokiem ku unicestwieniu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum