Często ludzie mocno identyfikują się ze słuchaną muzyką.
owszem, ale to chyba dobrze ;] mimo wszystko należy znaleźć granicę i różnice jakie człowieka różnią i dzielą od muzyki chyba wiesz o co mi chodzi ... ;]
to z jednego miasta widze jesteśmy;)
Na to wygląda że polski hip hop upadł definitywnie na dno.Wnioskuję to po tym co widze w stacjach muzycznych-klipy Jeden Osiem L,Grupy Operacyjnej albo jakieś podróby osiedlowych teledysków z lat 90-tych
Na to wygląda że polski hip hop upadł definitywnie na dno.Wnioskuję to po tym co widze w stacjach muzycznych-klipy Jeden Osiem L,Grupy Operacyjnej albo jakieś podróby osiedlowych teledysków z lat 90-tych
To może sięgnij głębiej niż na Vive.
_________________ fuck it, dude.. let's go bowling
hip hop never die!! siła jest w podziemiu: ale trzeba sie znać i sluchać.. a nie piszecie o jakiś lerkach itd... sprwdź np takiego jimson http://jimson.nie.ma.boga.patrz.pl/ albo szybki szmal, venoma, smarkiego...
najlepszy hip hop kryje się w podziemiach
ale nadal utworów takich zespołów jak Paktofonika słucha cała Polska nie tylko Ci co chodź trochę interesują się hh...
_________________ `Inny dzień, takie samo pomieszczenie. W Witrynach Odbicia Ja się nigdy nie zmienię...`
C 1973 K
Według mnie już niektórzy (w tym ja) wyrośli z hh. Pamiętam jak kilka lat temu słuchałam Molesty, Paktofoniki, Płomienia i wogóle (zresztą jak mie najdzie melacholia to też słucham). A te nowiki typu Lerek i inne to są dla ludzi młodszych, np 13-latków. A że hh idzie w tą stronę... No cóż... może za 20-30 lat będziemy słuchać muzyki poważnej... ?? Ja tam się nie dziwię, że mój ojciec oglądał "Dozwolone od lat 40" czy coś w tym stylu.
hh, który widzimy w telewizji, albo który słyszymy w radiu totalnie sie skomercjalizował, ale jak pogrzebiemy choćby na necie, można znaleźć całkiem niezłe brzmienia, przykład: CeHa, KR Brzeszcze
hip hop nigdy nie przeminie!!! jeżeli patrzysz na hip hop z myśla co jest w tv to nie ma czeka słuchać! ale jak patrzysz na hip hop z perspektywy polskiego podziemia albo prawdziwego hip hopu niezkomercjonalizowanego to ujrzysz prawdziwe piekny i świeży puls w tej muzyce!! Polecam osbiście: http://pezet.na.tym.osied....onar.patrz.pl/
Posłuchaj co Pezet mówi komercji w kawałku "Hit nie tylko na lato". W ogóle biadolisz coś o komercjalizacji jakiejś, a za przykład niekomercyjnego (jakikolwiek by to nie był) rapu podajesz numer z najbardziej mainstreamowego albumu ostatnich lat (w polskim hiphopie), na którym 9 na 10 kawałków jest o hajsie i dupach. "Pezet - wpadam po lans i PLNy". Sami się już gubicie w tych swoich szufladkach i zasadach komercjolodzy od siedmiu boleści.
_________________ fuck it, dude.. let's go bowling
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum