Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 2006-10-27, 15:11
Polecający: Leopold Butters Stotch
Mam tak wielki sentyment do "Reise, Reise", że aż żal. Podoba mi się każda piosenka, jednak 3 z nich odstają poziomem od reszty- "Los", "Moskau", "Amerika". Dziwię się, że nie ma teledysku do tytułowej "Reise, Reise". Dla mnie to to ich najlepsza piosenka
_________________ Death be not proud, though some have called thee
Mighty and dreadfull, for, thou art not so
John Donne
Oh-Bama! You came, and you gave, without taking, but I send you away, Oh-Bama...
Wysłany: 2006-10-27, 15:31
Polecający: www.google.com -> Forum ogolnotematyczne
grg7133 napisał/a:
"Los", "Moskau", "Amerika"
Los mialo byc singlem, zaczeto nawet krecic teledysk do Los... ale nie bylo ciekawych remiksow na singla (oficjalna werjsa ) i dlatego nie wyszedl. Utwor Los zostal uznany za... badziewie (gitary nagrane w pol godziny przez Richarda), na poczatku w ogole mialo go nie byc na starym Rosenrot (tak mial sie nazywac 4. album, ale jednak podzielili Rosenrot na dwa albumy: Reise, Reise i Rosenrot ), ale w koncu sie zdecydowali dac Los na R,R... a potem nawet na singla
Moskau - tez mi nie pasuje, ale... wielu innym sie podoba Moj kumpel lubi tylko te piosenke z calej tworczosci R+... lepsze to niz nic ;p
Amerika... - utwor wymuszony przez Universal Mialo byc zaspiewane po angielsku - jest po angielsku tekst jest dobry ;D
Zwroccie uwage na podobienstwo utworow Stein und Stein (solowka)i Rosenrot (refren czy tam solowka ;p, nie pamietam). To byla jedna piosenka, podzielona na dwie.
Utwor "Ein Lied" mial byc intrem do "Nebel", nie moge sobie wyobrazic jak by to wygladalo (jak by sie to slyszalo ).
Benzin... Piosenka powstala z utworu Eisenmann (Czlowiek z zelaza), o Eisenmannie nie jest duzo wiadomo, nieliczni slyszeli ta piosenke, podobno Till bardzo sie wczul w swoja role, a utwor byl dosyc ciezki
"Es fliesst durch meine Venen
Es schläft in meinen Tränen
Es läuft mir aus den Ohren
Herz und Nieren sind Motoren"
tlumaczenie:
"To płynie przez moje żyły
To śpi w moich łzach
Uchodzi mi z uszu
Serce i nerki są silnikami"
Wysłany: 2006-10-27, 15:44
A tak dla ciekawości, piosenka "Mein Herz brennt" miała się nazywać "Sandmänchen". Wstęp miał wyglądać tak:
"Nun liebe Kinder, gebt fein Acht
Ich bin die Stimme aus dem Kissen
Ich hab euch Haare mitgebracht
Hab sie dem Sandmann abgebissen"
Ciekawe, nie?
John Donne
Oh-Bama! You came, and you gave, without taking, but I send you away, Oh-Bama...
Wysłany: 2006-10-27, 15:57
grg7133 napisał/a:
Sandmänchen
Zawsze myslalem, ze Sandmann :&
Mann - Mezczyzna
Männchen - cos jak "Mezczyzniotko"
Sandmann to taki potwor (a moze czlowiek? nie wiem), ktorym straszy sie w Niemczech (Sandmann wlasnie...) i w USA (Sandman), nie wiem czy w innych krajach tez
Mam demo utworu Mein Herz brennt zatytuowane wlasnie tytulem "Sandmann". Wokal Tilla jest obrzydliwy, juz wole wersje omega
Wysłany: 2006-10-27, 16:05
Sandmänchen. To taka bajeczka dla dzieci z lat 50tych, oczywiście niemiecka. Nie? Sprawdź: www.rammstein.fan.pl FAQ-MUTTER-Co ma wspolnego Sandmänchen z Mein Herz brennt.
John Donne
Wysłany: 2006-10-28, 18:30
Dobra, wyluzuj... w necie nie ma pewności co do autentyczności przedstawianych faktów.
Mógłbyś za to jednak dać link do sprawdzonego źródła informacji o Rammsteinie, nie?
John Donne
Wysłany: 2006-10-29, 11:31
Syd, zeby docenic Rammstein nalezalo by znac naprawde CALA dyskografie tego zespolu
Poczynajac na "Wollt ihr das Bett in Flammen sehen?", na "Ein Lied" konczac
Ej, posluchajcie sobie "Los" i "Wollt ihr das Bett in Flammen sehen", podobny riff, tylko, ze na "Wollt (...)" mocniejszy
Cytat:
Mógłbyś za to jednak dać link do sprawdzonego źródła informacji o Rammsteinie, nie?
Mi tam jedynie przypadl do gustu teledysk Mutter. Ogolnie, to nawet fajny zespol, ale mi sie podobaja z tego niektore teledyski, ktorych nie bede wymienial, bo tez nie mam czasu na wynienianie:P
_________________ "Tylko, przez moment, nim zasniesz ja splone, splone! Chce z Toba przejsc przez pieklo, pieklo! Na druga strone przejsc. Zobacz jak plone, plone! Zobacz jak plone..."
Syd, zeby docenic Rammstein nalezalo by znac naprawde CALA dyskografie tego zespolu
Nie wątpię. Jednak słuchanie niemieckiego wokalu wprawia mnie w taki dziwny nastrój. Wiem, że przez to, iż nie lubię tego języka nie mógłbym jakoś szczególnie polubić Rammstein'a. ;p
_________________ How I wish, how I wish you were here...
What have we found?
The same old fears, wish you were here.
Wysłany: 2006-10-31, 21:26
Polecający: bierdonka
a w czym tu reagowac ? Skoro lubią to po co maja pisac po Sb , niech pisza tutaj, na razie nie widze OT , pierwszego zrobiłeś Ty ;] Nikt nie napisał ze więcej niż 2 osoby moga pisac w jednym temacie ;] Wyluzuj ;]
Rammstein nie był by tak znany gdyby nie ich doskonałe teledyski, które są dopracowane niemal do perfekcji. Czasami wydaje się że oglądasz jakiś dobry film. Najbardziej według mnie " filmowe" teledyski to: Ich Will, Ohne Dich i Rosenrot.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum