Uwielbiam. Był to pierwszy zespół z "cięższych" brzmień, na który się skusiłam.
A raczej "zaraziłam" się nim od starszego brata ^^'
Ja zdecydowanie najbardziej lubię Herzeleid (za Rammstein'owski charakter i ciężkie brzmienie) i Mutter (za nutkę delikatności nadal w świetnym stylu).
Reise Reise średnio lubię, choć to od tego albumu się zaczęło. Ok. połowa utworów mi się podoba, reszta znośna, ale nie porywa zbytnio.
Za to Rosenrotem jestem strasznie zawiedziona...
Rammstein?Jeden z moich ulubionych zespołów.Świetny.Muzyka idealna,a wg.mnie ten niemiecki (taki ,,twardy'') wokal świetnie ich muzyki pasuje.
Ulubione piosenki:
-Ohne dich
-Amerika
-Sonne
-Du hast
I wiele wiele innych ;D
_________________ Friends are angels who lift us to our feet when our wings have trouble remembering how to fly.
Tłumaczenie:
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, gdy nasze skrzydła zapomniały jak latać.
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 2008-10-05, 18:01
Polecający: Leopold Butters Stotch
http://pl.youtube.com/wat...feature=related
Niedługo (długo??) ma wyjść kolejny album tej jakże świetnej grupy. Chodzą słuchy, że będzie nosił tytuł "Himmel" i wyjdzie 30 listopada, ale podobno te informacje to fake. Pewne jest jedynie to, że prace nad albumem trwaja, a album kiedys wyjdzie, nie wiadomo jednak kiedy.
_________________ Death be not proud, though some have called thee
Mighty and dreadfull, for, thou art not so
John Donne
Oh-Bama! You came, and you gave, without taking, but I send you away, Oh-Bama...
Nielubie Remsteina bo mają złe zdanie o Ameryce fanów ramstaina nie pozdrawiam:P
Prawda w oczy kole, co? Amerika to jedna z najciekawszych ich piosenek, choć zasadniczo śpiewana na jedną nutę. Jeśli zaś chodzi o ich opinię poza piosenkami, nie rusza mnie to.
Rammstein lubi być obrazoburczy. (że przypomnę choćby teledysk do Sonne, czy koncert Live aus Berlin)
_________________ When it's time to party, We will PARTY HARD!
jestem Deviantem...
W sumie podoba mi się pomysł samego tekstu, prezentacji w teledysku, czy ostatecznielinia gitary, tyle, że troszkę mało "klocków", z których to jest złożone. Ale wcale nie zamierzałem powiedzieć, że to słabe jest
A jak tak sobie dzisiaj zapętliłem samego Rammsteina w amaroKu, to wgryzły mi sie w umysł Mutter, Klavier i Sehsucht
_________________ When it's time to party, We will PARTY HARD!
jestem Deviantem...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum