• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Czat • Katalog Firm
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

andżejek 

Wysłany: 2006-09-21, 17:45   

Kurczol napisał/a:
Requiem for a dream OST

dołączam sie! film i muzyka rozwalają. Jak ktos filmu nie widział, to moim zdaniem takiego wrażenia nie zrobi. Najlepsza ściężka dzwiękowa do filmu, jaka kiedykolwiek się ukazała :) (zreszta dobry watek na nowy temat ;) )

Kurczol  

Wysłany: 2006-09-21, 17:55   
   Polecający: baba jaga ;P

Cytat:
Jak ktos filmu nie widział, to moim zdaniem takiego wrażenia nie zrobi.

czy ja wiem, ta muzyka jest tak klimatyczna ze wkreci i bez tego, poprotu dla mnie geniusz, jedna z najlepszych OSTow jakie slyszalam w zyciu ... zadna muzyka nie wplynela tak na mnie podczas ogladania filmu, wracam do niej i wracam.

szatan  

Wysłany: 2006-09-21, 19:50   

Moze gluchy jestem i ograniczony, ale ogladajac ten film nie zwrocilem uwagi na podklad muzyczny. Zdziwilem sie gdy moi znajomi sie tym podniecali, puszczali mi to, ale nie spodobalo mi sie. Mozliwe, ze od tego bezsensownego napierdolu mozg mi sie zlasowal, ale TereFere, trudno, jakos to przeboleje.

andżejek 

Wysłany: 2006-09-22, 00:30   

Stałem się sprawcą zalożenia tematu na forum z powodu mych zachwytów nad Requeim dla snu... (parafraza :D ) Wreszcie sie czuje jak pełnoprawny uzytkownik. Tak w ogóle chodziło mi oto, że ogólnie muzyka filmowa, jako nowy temat... (jeżeli wcześniej takowy nie powstał...) Tyle słowami wstępu, a teraz przechodząc do rzeczy:

szatan napisał/a:
Moze gluchy jestem i ograniczony, ale ogladajac ten film nie zwrocilem uwagi na podklad muzyczny. Zdziwilem sie gdy moi znajomi sie tym podniecali, puszczali mi to, ale nie spodobalo mi sie. Mozliwe, ze od tego bezsensownego napierdolu mozg mi sie zlasowal, ale TereFere, trudno, jakos to przeboleje.

nie zwrociłes uwagi? :| Ja pierwsze na co zwróciłem uwage to muzyka. Puszczali nam ten film w szkole na jakis lekcjach i myslalem że tu bedzie jakis propagandowy film o narkotykach (bo jakas akcja antynarkotykowa w szkole) a tu wchodze, zaczyna się... pojawiają sie napisy, a tam muzyka Kronos Quartet, a więc zostalem. Szczerze mówiąc byłem wstrząśniety po tym filmie i zaden film jak do tej pory nie zrobił na mnie takiego wrażenia. Oglądalem kilka razy i za kazdym razem czułem sie podobnie. A widział ktos moze Pi? też miły film, szczeglnie końcówka z wiartarką :) . Widział ktos jeszcze inne filmy tego Arnoffskiego (czy jak ma ten reżyser....)?

Kurczol  

Wysłany: 2006-09-22, 09:52   
   Polecający: baba jaga ;P

Sadze ze zakladanie ogolnego tematu "muzyka filmowa" jest bez sensu bo w kolko beda pytania w stylu a ten a tamten itd ;P

aaa i jeszcze jedno tu jest o muzyce do filmu a nie o filmach ;> i rezyserach ;> a dyskusja o PI juz gdzies byla poszukaj ;P

Psycho Krusher  

Ostrzeżeń:
 1/3/5

Wysłany: 2006-09-22, 11:45   

Znam w sumie tylko jeden utwór z tego filmu, bodajże temat przewodni ze skrzypkami. Bardzo fajny, aczkolwiek dołujący :]

Tró

kanarinho18  

Wysłany: 2008-06-25, 15:07   
   Polecający: Paulinaaa

swietnie, ze powstał ten temat, film mną wstrząsnął a podkład idealnie dobrany do okolicznosci zaistniałych w filmie. W koncu nazwa mówi sama za siebie - pieśń załobna dla snów/marzeń

Sagalek  

Wysłany: 2008-06-25, 15:24   

Psycho Krusher napisał/a:
Bardzo fajny, aczkolwiek dołujący :]
a to fakt, że muzyka w filmie rewelacyjna moim zdaniem jest, ale jednak niezbyt optymistyczna- jak film cały.

Kapo  

Wysłany: 2008-10-07, 18:07   

Ma ktos do tego nuty na pianino?? pilnie poszukuje!!

B___a  

Wysłany: 2008-10-12, 19:40   

Requiem for a dream to wspaniała muzyka. Właśnie teraz jej słucham :)

Pomarancza  

Wysłany: 2008-11-21, 23:39   

Jedyny soundtrack jaki mam. Piękna muzyka, miejscami niepokojąca, a miejscami uspokajająca. Do tego przypominają mi się sceny z filmu, który jest jednym z moich ulubionych. Lux Aeterna boskie. :padam:

neverending  

Wysłany: 2008-11-24, 16:37   

Wnerwia mnie że tą świetną muzykę wykorzystują wszyscy do wszystkiego. Klimat niepowtarzalny, budujący napięcie. Swego czasu właśnie tego soundtracku słuchałem często, teraz już nie, zbyt ciężki żeby przy tym zostać i nie popaść w depresję.

zloty  

Wysłany: 2008-11-24, 19:27   

film rewelka :) polecam każdemu :)

Odpowiedz do tematu