Jako, że fascynuje mnie ostatnio muzyka słowacka, mogę polecić bardzo miłe dla ucha, słowackie właśnie kapele, takie jak: Reku synku, So Sad Butterfly, Polemic, Morta Shuppoplex, The Kľemones, Ska 2 tonics, Ska 3 X, Vec verejná i Editor.
Ciekawe, nieco egzotyczne brzmienie (to wszak orkiestra) ma też wymieniona już przez bro Tokyo Ska Paradise Orchestra.
_________________ Częściej patrzę się na wschód
Chłopiec z rysunkową teczką
Kęsy zimowego słońca
Chłopiec zjada łyżeczką
No bardzo mi się podoba Ska a szczególnie Tokyo Ska Paradise Orchestra.(są po prostu genialni) Podwórkowi chuligani (podobnie jak ich poprzednik), Skamparas jeszcze jest w porządku. Ale nie przepadam za Vespą chociaż są z tego samego miasta co ja
Prague Ska Conspiracy <- czeski zespół ska, który mnie urzekł. Grają wyjątkowo radośnie, duży atut to fantastyczny damski wokal, chociaż trochę szkoda, że nie śpiewa po czesku, a po angielsku ;]
Kęsy zimowego słońca
Chłopiec zjada łyżeczką
Z ostatnich zachwyceń: Skambomambo - nasze, polskie, rodzime, szczecińskie ska, choć śpiewane po angielsku (całkiem niezłą angielszczyzną, z interesującymi wstawkami po polsku). Radosne, żwawe, skoczne, czyli takie, jakie być powinno. O!
Kęsy zimowego słońca
Chłopiec zjada łyżeczką
yeap; dodałabym do tego płytkę Ziggie Piggie, która może nie aż tak rewelacyjna jak przytoczony wyżej zespół czy Vespa, ale ogólnie in plus
no i zagranicznych ostatnio co mi podeszło to japońskie The Silver Sonics - tradycjne, dobre ska. Okazuje się, że mają coś jeszcze oprócz Toky Ska Paradise Orchestra czy The Dreamlets
_________________ "Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty!!"
Piszczałka
Ska na wszystko jest lekarstwem,
Ska gdy kiepski humor masz,
Ska gdy łysa twoja glaca,
Ska też dobre jest na kaca
... i wszystko jasne
_________________ Jeśli ktoś mówi Ci że ganja to twój wróg - to ją spał,
Jeśli ktoś mówi Ci że ganja twoim wrogiem - rozpał ogień,
jeśli boisz się, że będziesz miał kłopoty - spal do wody !!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum