Ja kocham The Beatles oni byli i będą zawsze mistrzami muzyki rozrywkowej w ich utworach można znaleźć wszystko od jazzu po rock i to jest piękne
[ Dodano: 2006-08-03, 23:00 ]
ze starych kawałków polecam "Tutti frutti" Little Richard'a czy coś Buddy Holly'ego "oh boy" czy "everyday" lub też Eddie Cochran hmm "be bop a lula"(moja ulubiona). no ale to jeśli chodzi o songi z lat 60tych potem Beatlesi, Elvis czy Sinatra. Prawda jest taka że te stare przeboje dalej rządzą
_________________ This is my right
A right given by God
To live a free life
To live in freedom...
Dodałabym jeszcze Gene Vincenta ("be bop a lula" w jego wykonaniu bardziej mi się podoba) ..... może jeszcze ..... hmmmm ...... Wanda Jackson a z troszkę młodszych wykonawców Tom Petty.
Ze strych hitów, które zawsze na różnych imprezach są kojarzą mi się
Maryla Rodowicz "Ale to już było", "Małgośka" i Ryszard Rynkowski "Jedzie pociąg..."
_________________ Tylko ryzykując możesz zyskać coś ważnego...
hmm ja bym miała mała prośbę... u mnie w szkole planujemy zrobić połowinki w stylu lat 80 i 90 i za bardzo nie wiemy jak mamy ubrać na tą okoliczność sale...?? może ktoś wie jak wygladały kluby czy dyskoteki w tamtych czasach??
Ja to widzę troszku tak, mnóstwo kolorowych światełek i obowiązkowa kula!!
Oczywiście świetny klimat też będzie jak się poprzebieracie
a w ogóle wszystko możecie znaleźć w www.Google.pl
tez tak własnie myslelismy... hm a co do strojow to jak najbardziej sie chcielismy przebrac... tylko jak sie kiedych chodziło na potancowki?? xD heh patrzyłam po filmikach ale nie mowi mi to za wiele
jak my zorganizowaliśmy taką imprezę w naszym liceum to muzyka leciała różna- disco, punk, rock. Sali nie dekorowaliśmy- olaliśmy to ;/ tylko myśmy miały lata 60-70-80
a co do przebrań...
powiem ci na naszym przykładzie (3dziewczyny)
Ja miałam na sobie baaaaardzo szerokie dzwony do których popszyszywałam sobie mnóstwo sztucznych kwiatów, szeroką przewiewną bluzkę i dwa warkocze
kumpela czarne rajstopy podziurawione dżinsowa spódnica i czarna obcisła bluzka- pełno pieszczotek, pasek z ćwiekami- miała krótkie włosy i panka sobie postawiła
i druga kumpela postawiła sobie nieziemskie afro- a stroju już nie pamiętam bo tylko jej włosy przykuwały uwagę
po winie (tanim dodam:P) -a to tylko po to żeby poczuć klimat, jak przyszłyśmy do szkoły to wszystkim szczęki opadły
U was sprawa się trochę inaczej przedstawia.... lata 80/90 to już spory wybór, dużo muzyki, różnej muzyki.... więc macie duże pole do popisu...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum