Zawsze ich postrzegałam jako nu-metalowców , nie spotkałam się jeszcze z taką szyderą, a znam sporo metalów. Gorzej, jak się pojawi ktoś z koszulką Linkin Park, czy Slipknot w polu widzenia true metal. Wtedy to jest SZYDERA. A Systema lubię, lubię bardzo nawet.
_________________ don't cry strange little girl. there's no reason to give your soul to devil. choose life.
Malborski Przegląd Muzyczny
SOAD to nie jest metal dlatego moze byc nie lubiana kapela przez nich SOAD to jest hard rock jak Korn czy Slipknot. Bardzo lubie tego typu muzyke i te kapele...
[ Dodano: 2006-05-27, 23:32 ]
nie napisał/a:
Zawsze ich postrzegałam jako nu-metalowców
Jak bys to powiedziala w gronie ludzi ktorzy sluchaja ich od bardzo dawna to radzilabym wiac bo mozna za taka obraze po prostu dostac...
_________________ Panie, chciałabym żebyś zesłał na mnie taki deszcz...taki szalony, wściekły, ogromny deszcz...który zmyłby ze mnie wszystkie wyrzuty sumienia...
Tego? Chyba nie masz na mysli nu-matalu? SOAD to hard rock od dawien dawna a to ze w tych czasach ludzie wymyslaja sobie jakies nowe nazwy rodzaje muzyki to juz inna sprawa ale jesli ktos jest ich fanem to wydaje mi sie ze powinien wiedziec jaki to rodzaj muzyki
_________________ Panie, chciałabym żebyś zesłał na mnie taki deszcz...taki szalony, wściekły, ogromny deszcz...który zmyłby ze mnie wszystkie wyrzuty sumienia...
wydaje mi sie ze powinien wiedziec jaki to rodzaj muzyki
Tak sądzisz? Moim zdaniem to ja mam rację. Fanem może nie jestem, nie lubię tego określenia, ale lubię muzykę, którą tworzą, podobają mi się ich teksty. Poza tym dlaczego nie zacytowałaś reszty zdania? Sens logiczny zgubiłaś.
_________________ don't cry strange little girl. there's no reason to give your soul to devil. choose life.
Nie sądzę wydaje mi się że to Ty się trochę zagubiłaś...mówisz najpierw o jednym nurcie potem jednak decydujesz sie na stwierdzenie ze nie da sie ich okreslic...uwazam ze sie mylisz ale nie beda Cie do tego przekonywala kazdy ma prawo miec swoje zdanie...
Wysłany: 2006-05-28, 10:32
Polecający: bierdonka
ja sie zgadzam z Lady Spark , to raczej hard rock niz nu-metal ;] Nu-metal to takie cos jak Korn, łączenie brzmien takich jak w hip hopie , mało solówek, cięzkie gitary , siedmiostrunówki ... porównaj Korna z SOAD ... widac róznice , choc i SOAD tez nie mozna do jednego gatunku przydzielic , tak samo bawia sie muzyką , na pewno to jest alternatywa , SOAD wybiega od typowego hard rocka jaki grali Queen, Aerosmith, AC/DC, KISS, itd
ogolnie troche trudno w dzisiejszych czasach przydzielic zespoł do konkretnego gatunku , tak aby był czysty hard rock , czysty numetal, czysty metal ... dlatego ja pozostaje przy swoich starociach ;] Do konca lat 80 zespoły mozna było przydzielic do konkretnego gatunku , okreslic go , prosto , a teraz sie narobiło tych gatunków , podgatunków ze dochodzi do debilizmu ;]
[ Dodano: 2006-05-28, 11:35 ]
heh teraz jak sie tak zastanawiam to i Korn to nie jest dokonca nu metal ... aaa *uj wie co ;]
na serio trudno sie połapać w tych wszystkich gatunkach ... Ide posłuchac moje Children Of Bodom (melodyjny death ;p)
Ale tutaj ja sie z Toba nie moge zgodzic Korn to tez nie jest nu-metal Korn to rowniez jest hard rock (mowie oczywiscie o starym dobrym Kornie jeszcze przd Untouchables) ale typowym zespolem nu-metalowym jest np. Limp Bizkit
Wysłany: 2006-05-28, 10:40
Polecający: bierdonka
Lady spark napisał/a:
Ale tutaj ja sie z Toba nie moge zgodzic Korn to tez nie jest nu-metal Korn to rowniez jest hard rock (mowie oczywiscie o starym dobrym Kornie jeszcze przd Untouchables) ale typowym zespolem nu-metalowym jest np. Limp Bizkit
no własnie po zastanowieniu , spoglądając na całosc ich twórczosci to tez stwierdze ze to jest hard rock , choc ostatnie lata pokazywały co innego ;]
Limp Bizkit , Linkin Park, i to wszystko co tam pokazuja w mtv ;] ogolnie badziew totalny , nie moja działka , muzyka dla zbuntowanych 14 latków ;]
Tak ostatnio szczegolnie Tokio Hotel jestem po prostu pod wrazeniem jaki TV ma wplyw na mlodych. Nie moge uwierzyc jakie takie cos moze byc az tak popularne
Moje drogie, klasyfikuje wedle swojego uznania, wy również, równocześnie jestem skłonna stwierdzić, że na dobrą sprawę SOAD wykracza poza wszelkie ramy. Można by rzec jak każda muzyka, wszystko jest abstrakcyjne w tych czasach.
Można by rzec jak każda muzyka, wszystko jest abstrakcyjne w tych czasach.
Nie mozna obrazac w ten sposob takiej kapeli, mozna klasyfikowac wszystko wedlug wlasnego uznania lecz nie zawsze ma sie racje...SOAD to nie jest nu-metal
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum