to jest tak ze przez muzyke pokazujesz siebie, swoje uczucia, chcesz cos powiedzieć tym, którzy tego bedą słuchać ( nie mówie ze to tego potrezbne są słowa) tworzysz jakiś klimat swoją muzyką, rosną twoje umiejętności w tworzeniu jej, po prostu chcesz coś przez muzyke pokazać. W muzyce techno jest jeden loop przeciągniety na 10 minut z kilkoma przejsciami, robiona przeważnie na programach w których może tworzyć 10 letnie dziecko, z tymi samymi samplami, i powiedz mi , co może taka muzyka wyrażać? ja rozumiem ze to niby jest muzyka do zabawy, ale przecież jest tyle bardziej ambitnych rodzajów muzyki ze może wybrać coś lepszego ( na imrezy jak dla mnie dancehall lub funk ) dla mnie kawałki techno za bardzo sie nie różnią, nie mają w sobie nic nowego.
Na przykład w rapie, jeśli ktoś siedzi w tym wiecej niż kilka miesiecy rozpoznaje podkłady czy kawałki po pierwszym przesłuchani, bez czytania kto robił bit a kto rymuje ponieważ producent czy mc's mają swój styl który jest od razu rozpoznawalny, w techno nie ma tego bo praktycznie muzyka każdego producenta opiera sie na tych samych patentach i brzmi podobnie, jak dla mnie nie potrzeba dużych umiejetności zeby stworzyć utwór w którym przez 90% czasu leci to samo, no i jak dla mnie klimat muzyki techno jest żaden. Wiec chyba mam prawo powiedzieć ze muzyka techno jest dla mnie bardzo mało ambitna i bez przekazu? słucham praktycznie wszystkiego z pominiecem pewnych gatunków jak np techno, disko polo, pop, muzyka ludowa ale o gustach sie podobno nie dyskutuje
pozdrawiam
_________________ nie w głowach nam psoty ani żarty, to nie my uczęszczamy na party, to nie my stosujemy używki, nie czyste zagrywki, nie mamy pojęcia co wkłada sie do fifki...
W muzyce techno jest jeden loop przeciągniety na 10 minut z kilkoma przejsciami, robiona przeważnie na programach w których może tworzyć 10 letnie dziecko
Łeeehehee... Ehh.. Jak pod pojęciem techno dla Ciebie kryje się tylko Scooter czy jak tam on ma to gratuluje. Tą muzyką można bardzo dobrze wyrażać emocje, siebie czy cokolwiek tak jak prawie każdą inną. A i nagraj mi taką płytę jak Paul Van Dyk czy Paul Oakenfold w tym programie dla dzieci. Już nie mówie nawet od zera, ale wyprodukuj/zremixuj chociaż jak on kawałek np. Ice Cube'owi czy setkom innych znanych artystów.
Czemu usunąłeś poprzedni post? (chyba że to adminy)
Ja nie dyskutuje o gustach.
Jahman napisał/a:
producent czy mc's mają swój styl który jest od razu rozpoznawalny,
Sratatata to raz. A dwa to w czym się różni producent hiphopowy od gościa co robi house, trance czy inne klubowe bity? W ich kawałkach przynajmniej coś się zmienia a podkład w hh to prawie cały czas kilku sekundowy loop. Jedno i drugie to jest podobne tylko tu jest szybciej i w innym stylu. Czyli idąc dalej bity Dre, Premiera, Alchemica, Neptunsów czy Muggsa to też popierdółki, które może zrobić 10letnie dziecko w Twoim cudownym programie?
_________________ fuck it, dude.. let's go bowling
Jak pod pojęciem techno dla Ciebie kryje się tylko Scooter czy jak tam on ma to gratuluje
dzieki, nie znam sie na tej muzyce nie wnikam kto jaką robi, może być ambitna itd, spoko, rozumiem.
fazi napisał/a:
Ice Cube'owi czy setkom innych znanych artystów
sorry man ale wole Ice Cube'a zdecydowanie w wersji oryginalnej , mało mnie obchodzi ze jakiś typek zrobił mu remix nuty na podkładzie techno, daj sobie spokój.
Powidz mi człowieku, jara cie techno? bo piszesz tak jakbyś za wszelką cene chciał mi udowodnić ze jest to zajebista muzyka, nie zgodze sie z tobą nigdy, wiec może cie to boli jak każdy mówi że jest chu*owa? spoko rozumiem, nie martw sie :lol: :lol: :lol:
fazi napisał/a:
Jahman napisał/a:
producent czy mc's mają swój styl który jest od razu rozpoznawalny,
Sratatata to raz.
oczywośćie ze tak, jeśli słuchasz nowatora to może nie rozpoznajesz stylu konkretnego producenta.
fazi napisał/a:
A dwa to w czym się różni producent hiphopowy od gościa co robi house, trance czy inne klubowe bity?
własnie tym ze robi to do klubu zeby głupie panny i typy którzy sobie pojadą po zatokach w kiblu mogli sobie przy jakimś głupim rytmie poskakac po parkiecie.
fazi napisał/a:
podkład w hh to prawie cały czas kilku sekundowy loop
ale bit jest po to robiony żeby ktoś mógł pod niego rapować, nie może zmieniać rytmu, i nie jest to kilku sekundowy loop, zapomniałeś na przykład o że tak powiem "żywych" instrumentach w podkładach? kto powiedział ze to musi być sampel?
fazi napisał/a:
Czyli idąc dalej bity Dre, Premiera, Alchemica, Neptunsów czy Muggsa to też popierdółki, które może zrobić 10letnie dziecko w Twoim cudownym programie?
Nie przeczytałem głupszego zdanie w życiu, przeczytaj to zdanie sobie sam w domu i powiedz mi czy nie irytuje cie to co napisałeś. Każdy z tych ludzi wymienionych przez ciebie jest mistrzem, każdy producent na świecie chce trzaskać taki podłkłady, słyszałeś pierwszą płyte dr. Dre? słszałeś kawałki Cypress Hilla, jakie tam Muggs robi bity? i cała ta reszta, szczególnie Premier, słyszałes jakąś płyte Gangstarr'u?
Podałem tylko przykład, nie mówie ze każdy musi robić denną muzyke ns programie dla 10 latków ale tak można i tak czesto jest robiona. Chodzi mi o program np e-jay.
Nie ja usunąłem tego posta.
I mam tylko pytanie, napisz czego ty słuchasz?
Dobranoc
_________________ nie w głowach nam psoty ani żarty, to nie my uczęszczamy na party, to nie my stosujemy używki, nie czyste zagrywki, nie mamy pojęcia co wkłada sie do fifki...
Wysłany: 2006-02-11, 09:46
Techno jest fajne xD naprawde... ja na studniowce nawet przy techno sie bawilem.. xD ale o 0,7 to juz mi wiekszej roznicy nie robilo przy czym sie bawielem xD
Chociaz na nie jednej imprezie potrafilem sie bawic przy techno i bez alkoholu xD
Co prawda na codzien nie slucham xD ale czasem warto miec odchyly xD a nie bede sie ograniczal do sluchania jednego typu muzyki xD
ale o 0,7 to juz mi wiekszej roznicy nie robilo przy czym sie bawielem xD
no i wszystko. Ja sie nie bede kłócił, bawcie sie przy czym chcecie. Ja wczoraj sie znalazłem na imprezie gdzie jakiś "mądry" człowiek puścił techno, bylismy tam 30 minut jak kogoś bawi taka muzyka, spoko
Jak dla mnie raz na jakis czas mozna sie chwilke przy tym pobawic.
Ale wkurza mnie ze czesto na imprezach gdzie leci taka muzyka to na 5 osob 4 sa nacpane:/...świadczy to ze przy tej muzyce świadomie sie nie da bawic?!?!?
Techno to muzyka ktora sie wybiła na hitach innych wykonawcow... i na muzyce hh, pop, soul itd... Oni przerabiaja utwor kogos i maja gotowy hit...(nie zawsze ale dosc czesto tak bywa)
Ta muzyka na dłuższa meta według mnie ryje beret...
_________________ Posty poniżej 5 słów i z dużą ilością emotikonek będą kasowane!!!
sorry man ale wole Ice Cube'a zdecydowanie w wersji oryginalnej , mało mnie obchodzi ze jakiś typek zrobił mu remix nuty na podkładzie techno, daj sobie spokój.
Tylko że nie ma wersji oryginalnej bo to od początku był kawałek Ice Cube + Paul Oakenfold i jest to normalny hiphopowy kawałek z zajebistym podkładem. Na tej samej płycie z innymi "kretynami od techno" nagrywają m.in. Mos Def, The Roots, Cypress Hill, Fabolous i Jada, Bubba Sparxxx.
Jahman napisał/a:
Powidz mi człowieku, jara cie techno? bo piszesz tak jakbyś za wszelką cene chciał mi udowodnić ze jest to zajebista muzyka, nie zgodze sie z tobą nigdy, wiec może cie to boli jak każdy mówi że jest chu*owa? spoko rozumiem, nie martw sie Laughing Laughing Laughing
Nie, rzadko słucham tego rodzaju muzyki, po prostu wk*rwia mnie takie podejscie jak twoje do innej muzyki, o której gówno wiesz, a najwiecej jeździsz.
Jahman napisał/a:
oczywośćie ze tak, jeśli słuchasz nowatora to może nie rozpoznajesz stylu konkretnego producenta.
Czyli rozumiem, że zapodam ci bit a ty mi powiesz w przeciągu minuty kto go zrobil?
Jahman napisał/a:
własnie tym ze robi to do klubu zeby głupie panny i typy którzy sobie pojadą po zatokach w kiblu mogli sobie przy jakimś głupim rytmie poskakac po parkiecie.
O ja pier.. No jak dla ciebie muzyka klubowa kończy się na Scooterze i O-Zone czy nie wiadomo czym jeszcze to okej. Te kawałki których czasem sobie słucham za cholere nie nadają się do skakania po parkiecie. No i twoja teoria wielka leży i kwiczy.
Jahman napisał/a:
Nie przeczytałem głupszego zdanie w życiu
To jest pytanie ku*wa. Idąc dalej twoim tokiem rozumowania (10letnie dziecko zrobi klubowy kawałek muzykę w ejayu) dochodzi się do takich wniosków. Staram sie ci uświadomić że zrobinie dobrego bitu czy to w rapie czy w innej muzyke jest równie trudne.
Jahman napisał/a:
słyszałeś pierwszą płyte dr. Dre? słszałeś kawałki Cypress Hilla, jakie tam Muggs robi bity? i cała ta reszta, szczególnie Premier, słyszałes jakąś płyte Gangstarr'u?
Tak słyszałem, jakbym nie słyszał to bym chyba nie przytaczał, nie?
Jahman napisał/a:
Podałem tylko przykład, nie mówie ze każdy musi robić denną muzyke ns programie dla 10 latków ale tak można i tak czesto jest robiona.
Nie ma chyba powaznego wykonawcy w żadnym gatunku muzycznym ktory tworzylby na takim programie.
Jahman napisał/a:
I mam tylko pytanie, napisz czego ty słuchasz?
Takiej, która mi się podoba. Głównie rapu. A jakie to ma znaczenie? Nie mam klapek na oczach (uszach) jeżeli o muzyke chodzi.
Słuchaj, słucham rapu ( nie tylko, wiecej słucham reggae) w czystej formie, na bitach producentów hip hopowych, naprawde nie interesuje mnie ze jakiś koleś robiący muzyke "klubową" pozbierał raperów i porobił im muzyke, koniec tematu.
fazi napisał/a:
gówno wiesz, a najwiecej jeździsz.
To wytłumacz mi man dlaczego miałbym sie interesować muzyką której nie lubie? Słyszałem wystarczająco zeby mieć zdanie na ten temat, dalej nie wgłebiam sie w temat bo mi sie nie podoba i tyle. Powiedziałem ze dla mnie jest bez przekazu a ty sie w*urwiasz nie wiadomo o co, wyluzuj chłopak
NatalkaS napisał/a:
na imprezach gdzie leci taka muzyka to na 5 osob 4 sa nacpane:/
dokładnie tak samo uważam. Nie chodze po klubach wiec nie wiem co tam leci, wole iść na koncert czy jakąs domówke
fazi napisał/a:
No i twoja teoria wielka leży i kwiczy.
przepraszam, jaka teoria?
fazi napisał/a:
10letnie dziecko zrobi klubowy kawałek muzykę w ejayu
eeeeeeeeeeee, napisałem ze jest to program do 10 latków ale nie ze robią tam klubowe kawałki.
fazi napisał/a:
Staram sie ci uświadomić że zrobinie dobrego bitu czy to w rapie czy w innej muzyke jest równie trudne.
Naprawde, nie musisz mi tego uświadamiać, daruj sobie.
fazi napisał/a:
Tak słyszałem, jakbym nie słyszał to bym chyba nie przytaczał, nie?
nigdy nie wiadomo, wolałem sie upewnić
fazi napisał/a:
Nie ma chyba powaznego wykonawcy w żadnym gatunku muzycznym ktory tworzylby na takim programie.
nie mówie o różnych gatunkach tylko o techno. I już zostaw w spokoju ten program, ja wiem ze oni robią ją na profesjonalnych programach bo przecież to taka trudna muzyka :lol: ale co z tego jak wszystko brzmi podobnie?
fazi napisał/a:
Czyli rozumiem, że zapodam ci bit a ty mi powiesz w przeciągu minuty kto go zrobil?
dlaczego dajesz mi tylko minute ? nie wszystkie bity, ale myśle ze rozpoznałbym dużo
fazi napisał/a:
Takiej, która mi się podoba. Głównie rapu. A jakie to ma znaczenie?
A takie że jesli ktoś naprawde słucha rapu to raczej wątpie żeby techno mu sie podobało.
Ten temat jest od tego aby wyrazać swoje zdanie na temat muzyki techno, ja to zrobiłem i nie wiem dlaczego sie prz*pierdalasz ciągle, no ale jak cie to podnieca ze sie możesz na forum wyżyć to spoko, rozumiem
fazi napisał/a:
Nie, rzadko słucham tego rodzaju muzyki, po prostu wk*rwia mnie takie podejscie jak twoje do innej muzyki
no sorry, nie mój problem ze cie wk*urwia moje podejście, na pewno go nie zmienisz
To wytłumacz mi man dlaczego miałbym sie interesować muzyką której nie lubie?
Ja nie lubie metalu -> nie słucham -> nie znam -> nie pisze że jest do dupy
Jahman napisał/a:
A takie że jesli ktoś naprawde słucha rapu to raczej wątpie żeby techno mu sie podobało.
Jestem żywym przykładem, że jednak może tak być. Poza tym jeszcze czasem slucham dancehall, klasyczną, punk, ambient, soul, blues, zdaży się r'n'b i mnóstwo innego gówna - dotąd nie uważałem się za jakiś wybryk natury, myślałem raczej, że to dobrze.. Od dzisiaj tylko rap. Elo. TereFere wszystko inne ziom. Aha, reggae jest ch*jowe jak nieszczęście bo mi sean paul nie podchodzi a wszyscy co tego słuchają to ćpuny bo bez przerwy jarają trawe.
* na wszelki wypadek - gdzieniegdzie pisałem ze złośliwą ironią
Ja nie lubie metalu -> nie słucham -> nie znam -> nie pisze że jest do dupy
bo nie jest nasluchalem sie techno dosc na imprezach i go nie lubie, dla mnie jest beznadziejne, wiem ze sa jakies tam nuty bardziej ambitne, wbijam w to, powiedzialem, koniec tematu
fazi napisał/a:
slucham dancehall, klasyczną, punk, ambient, soul, blues, zdaży się r'n'b i mnóstwo innego gówna
normalna sprawa, chodzilo mi konkretnie o techno i rap.
fazi napisał/a:
myślałem raczej, że to dobrze..
powiedzmy że dobrze myślałeś
fazi napisał/a:
Od dzisiaj tylko rap. Elo. TereFere wszystko inne ziom.
Tak sie u was w kielcach mówi? Nie wiem o co ci chodziło, nie powiedziałem ze słucham tylko rapu.
fazi napisał/a:
reggae jest ch*jowe jak nieszczęście bo mi sean paul nie podchodzi a wszyscy co tego słuchają to ćpuny bo bez przerwy jarają trawe.
no i widzisz to twoje zdanie, nie zgadzam sie z nim bo JA wiem że tak nie jest i sie nie czepiam bez sensu
fazi napisał/a:
* na wszelki wypadek - gdzieniegdzie pisałem ze złośliwą ironią
jassssssssssssssne, pokaż stary w którym miejscu? nie no, gdybyś to pisał na poważnie to bym sobie coś pomyślał
Pozdrawiam wszystkich joł madafaka ziomali którzy słuchają tylko rapa i palą gibony, elo elo
no i widzisz to twoje zdanie, nie zgadzam sie z nim bo JA wiem że tak nie jest i sie nie czepiam bez sensu
No i tutaj się właśnie różnimy bo ja nie lubie jak ktoś myśli stereotypami, z góry zakłada że coś jest takie a nie inne itp itd. I w sumie to tylko o to mi chodziło. Dobra już, starczy mi, a do porozumienia i tak pewnie nie dojdziemy, dość dissów, pis..
bo ja nie lubie jak ktoś myśli stereotypami, z góry zakłada że coś jest takie a nie inne itp itd.
ale przepraszam, czy wyrażanie własnego zdania, tylko i wyłącznie swojego i nienarzucanie go innym jest myśleniem stereotypami?
nie podoba mi się techno - mówię, że jest do dupy bo TAK UWAŻAM.
JA!
a ty sobie słuchaj, baw się i ćpaj przy tym, co mnie to obchodzi? :roll:
Ej...nie mow tak jakbys załozyła ze fazii jest cpunem, zaczyna to byc obrazliwe, przystopujcie!/NatalkaS
_________________ Jutro, gdy zabraknie poezji,
Jutro dziwne słońce nauki zmrozi krew,
Jutro przestaniemy być piękni,
Jutro! Lecz dzisiaj ostatni chwalmy dzień..
ale przepraszam, czy wyrażanie własnego zdania, tylko i wyłącznie swojego i nienarzucanie go innym jest myśleniem stereotypami?
nie podoba mi się techno - mówię, że jest do dupy bo TAK UWAŻAM.
JA!
A mi sie nie podoba takie podejście - mówie, że jest do dupy bo TAK UWAŻAM
JA!
A temat już skończyłem, może faktycznie troche za bardzo się bulwersowałem. Tak już mam.
Martina napisał/a:
a ty sobie słuchaj, baw się i ćpaj przy tym, co mnie to obchodzi? Rolling Eyes
O TereFere.. Litości.. A ty też sobie słuchaj, zabijaj owce kozy i inne chomiki, pal krzyże, uczestnicz w czarnych mszach, czcij szatana itd.
Ciebie fazii to też się dotyczy...Przystopuj(Luzik)/NatalkaS
Ej bez takich, bo zaraz sie pozabijacie... martinka nie kazdy co słucha techna Ćpa... fakt ze duzo osob ale nie kazdy, a Fazi nie każdy pali krzyze miłuje szatana itd... Więc wyluzujcie :arrow:
_________________ Posty poniżej 5 słów i z dużą ilością emotikonek będą kasowane!!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum