Nie lubię techno z eski i vivy (kalwi i remi etc.) ale elektronika (Moby ,Chemical Brothers np) to juz co innego Ale i tak jest na ostatnim miejscu ulubionych gatunków:)
Chyba z każdej muzyki znajdę coś dla siebie, tylko NIE z techno. O nie.
_________________ "Za dwadzieścia lat bardziej będziesz żałował tego, czego nie zrobiłeś, niż tego, co zrobiłeś. Więc odwiąż liny, opuść bezpieczną przystań. Złap w żagle pomyślne wiatry. Podróżuj, śnij, odkrywaj."
Stare to czasy, bardzo stare. Podstawówka i gimnazjum. Wtedy lubiłem słuchać techniawy. Wtedy była to inna twórczość, niż teraz. Techno w latach 90-tych może nie było muzyką ambitną (bo nigdy nie było), ale nie było też tak banalne jak teraz.
Teraz nie mogę znieść tego rytmicznego łomotu splecionego z generatorem impulsów dźwiękowych o częstotliwości ustalanej przez generator liczb pseudolosowych. Byle by łomotało, a reszta jest nieważna.
Od czasu do czasu lubię goa i psychedelic trance posłuchać, ale to zupełnie inne klimaty niż techno.
_________________ (...) The tiny strings inside our genome, they own us, they control us, and they torture us. Do not reproduce, do not support them, bring them to an end. Stop the agony of concious life, eradicate life.
W liceum przeżyłem krótką fascynację schranzem, ale mi się dość szybko znudził.
_________________ (...) The tiny strings inside our genome, they own us, they control us, and they torture us. Do not reproduce, do not support them, bring them to an end. Stop the agony of concious life, eradicate life.
szczerze to nienawidze techno, czy to wogole ma dusze? Ale szanuje poglądy innych.. każdy ma prawo słuchać co mu sie podoba!;)
moim zdaniem dusze ma rock oraz coś mocniejszego hehe;)
nie ma duszy, techno powstało po to, żeby się dobrze bawić i cieszyć muzyką, a nie po to, aby rozmyslac nad tekstami debili bez szkoły typu: "kocham cię bo odjechałeś wczoraj"
szczerze to nienawidze techno, czy to wogole ma dusze?
'w ogóle'
lilusiaaa napisał/a:
moim zdaniem dusze ma rock oraz coś mocniejszego hehe;)
A może najpierw zdefiniuj, czym Twoim zdaniem jest owa domniemana "dusza", którą jedne gatunki muzyczne ponoć posiadają, zaś inne nie? Po czym to się poznaje?
_________________ Częściej patrzę się na wschód
Chłopiec z rysunkową teczką
Kęsy zimowego słońca
Chłopiec zjada łyżeczką
techno powstało po to, żeby się dobrze bawić i cieszyć muzyką,
A inne gatunki muzyki to nie?
1) nie ma duszy=jest fajne
2) inne gatunki też, ale np. osoba powyżej na siłę szuka w muzyce jakiegoś świętego przesłania, zamiast rozrywki, jeżeli muzyka staje się religią to dla mnie przestaje być taki gatunek zabawą.
np. osoba powyżej na siłę szuka w muzyce jakiegoś świętego przesłania, zamiast rozrywki, jeżeli muzyka staje się religią to dla mnie przestaje być taki gatunek zabawą.
Osoba powyżej to chyba byłam ja Tyle, że nie szukam absolutnie żadnego świętego przesłania, ani w techno, ani w żadnym innym, lubianym przeze mnie, bądź nielubianym, gatunku muzycznym. Zainteresowała mnie natomiast wypowiedź lilusi, przypisująca niektórym gatunkom "duszę", a innym jej odmawiająca. Rada byłabym się zatem dowiedzieć, co to w ogóle jest, po czym się tę domniemaną duszę poznaje i jak stwierdzić, że jakiś gatunek muzyczny ją posiada, a inny nie. Ot, tyle.
_________________ Częściej patrzę się na wschód
Chłopiec z rysunkową teczką
Kęsy zimowego słońca
Chłopiec zjada łyżeczką
No bo zaraz padnę ;/ Z tego co piszesz wnioskuję, że to co ma tą duszę nie jest fajne. Jaki to sens to nie wiem... Czym jest ta dusza też nie wiem .
Cytat:
2) inne gatunki też, ale np. osoba powyżej na siłę szuka w muzyce jakiegoś świętego przesłania, zamiast rozrywki, jeżeli muzyka staje się religią to dla mnie przestaje być taki gatunek zabawą.
A kto tu szuka w muzyce jakiegoś świętego przesłania?
_________________ "Cóż najtrudniejsze z wszystkiego?
A prostym wydaje się zgoła:
Dojrzeć spojrzeniem własnym
To, co się przed nim nie chowa"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum