_________________ Ambicja spotyka się z uznaniem i zachwytem
Wyrzeczenia są tutaj jedynym zgrzytem
Priorytetem Ha I Pe Ha O Pe
eN I Gie De Igrek eS Te O Pe
Wydaje mi się, że Bad Boys nie wykonuje Marley, tylko Inner Circle.
Cytat:
Zastanawiające, że największy przebój Marleya bezapelacyjnie się z nim kojarzący tj. "No woman no cry" wcale nie jest tak bardzo tutaj popularny. Może dziewuszki się trochę od czasów Boba zmieniły i już nie trzeba z ich powodu płakać?
W tej piosence wcale nie chodzi o to, że bez kobiet nie byloby placzu (bo to tez chyba niepoprawne gramatycznie byloby), ale Bob zwraca się w tej piosence do kogoś z prośa: nie kobieto, nie płacz.
A jesli chodzi o moja piątke to: 'Rastaman Chant', 'Kaya', 'Is This Love', 'There She Goes' i chyba najlepsza z najlepszych - 'Iron Lion Zion'
_________________ Moja mama jest rastamanem - pali faję wodną i jeździ tramwajem!
Ja przepadam za piosenkami Boba Marleya , a najbardziej lubię: 'No woman no cry' jakoś tak mi przypadła do gustu .A tak na marginesie to dla Boba Marleya należy się szacunek ...no więc legalizujcie nie krytykujcie!
_________________ "Legalize it marijuana
Legalize it gooda weed "
1. Smoke Two Joints
2. One love, people get ready
3. War
4. Roots Rock Reggae
5.bad boys
Bob MarleY bo o to w zyciu chodzi ... Wyznawcy MarleYa pozdrawiam:)
Witam Koleżankę z Krosna. Coś słabo z tym "wyznawaniem" u Ciebie, bo widać, że muzykę drzesz tylko z programów p2p, gdzie utwór "Bad Boys" w wykonaniu Inner Circle jest podpisany "Bob Marley - Bad Boys". Tak, to nie jest utwór Boba, a wokalista ma podobny głos
A odnośnie tematu jak dla mnie to w czołówce jest:
1. Redemption Song
2. One Love
3. No Woman No Cry
4. Iron Lion Zion
5. Turn Your Lights Down Low
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum