tak mi się wkręciło, że tylko o reggae pisać bedę:)))
no to jedziemy
gdzieś tu widziałem temat "5 najlepszych utworów w historii" , czy coś w tym stylu, więc my rozkminimy 5 najlepszych utworków proroka Rasta i the Wailers, oczywiście też:)
1. Satisfy My Soul
2. War
3. Slave Driver
4. Forever Loving JAH
5. Natty Dread (to jest roots!)
mam nadzieje, że żaden cenzor nie zamknie mojego tematu...
1. one love
2. war
3. iron lion zion
4. lively up yourself
5. no more trouble
;]
_________________ Jutro, gdy zabraknie poezji,
Jutro dziwne słońce nauki zmrozi krew,
Jutro przestaniemy być piękni,
Jutro! Lecz dzisiaj ostatni chwalmy dzień..
Wysłany: 2007-03-14, 23:23
1. Zimbabwe
2. Jamming
3. Redemption Song
4. Get Up, Stand Up
5. Exodus
Kolejność zupełnie przypadkowa, ale w pięciu piosenkach mojej miłości do twórczości Marleya nie oddam. Podstawa udanego weekendu i dobrej imprezy. Czasem dobrze posiedzieć i oddać się refleksji, do której zmusza mnie ta muza. To chyba tylko plus ;] Pzdr
Wysłany: 2007-03-15, 16:00
Polecający: Mama mi poleciła ;]
1. War
2. Forever Loving Jah
3. Africa Unite
4. Natural Mystic
5. Roots Rock Reggae
to takie moj naj choc losowe:P...... bo uwazam ze moglbym ich wymienic duzo wecej bo jest jeszcze sporo super kawalkow
_________________ "A guy walks up to me and asks 'What's Punk?'. So I kick over a garbage can and say 'That's punk!'. So he kicks over the garbage can and says 'That's Punk?', and I say 'No that's trendy!"
Wysłany: 2007-03-15, 18:34
Zastanawiające, że największy przebój Marleya bezapelacyjnie się z nim kojarzący tj. "No woman no cry" wcale nie jest tak bardzo tutaj popularny. Może dziewuszki się trochę od czasów Boba zmieniły i już nie trzeba z ich powodu płakać? Pzdr
1. Smoke Two Joints
2. One love, people get ready
3. War
4. Roots Rock Reggae
5.bad boys
Bob MarleY bo o to w zyciu chodzi ... Wyznawcy MarleYa pozdrawiam:)
_________________ Til everything burns
While everyone screams
Burning their lies
Burning my dreams
All of this hate
And all of this pain
I'll burn it all down
As my anger reigns
Til everything burns
Trudno tak wybrać tych pięć najlepszych, jedynie z pierwszym miejscem nie będę miała problemu
1. "Redemption song" - ciągle, niezmiennie, mogę słuchać tej piosenki godzinami, bezapelacyjne pierwsze miejsce, poza tym wszelkie wersje tej piosenki też mi sie podobają - genialne wykonanie DAABu, Indiosów, Ziggiego, Maleo i można wymieniać tak bez końca
2. "Turn Your Lights Down Low"
3. "One love"
4. "Buffalo soldier"
5. "Get up stand up"
Poza tym powinno tu się jeszcze pojawić "Iron Lion Zion", no to tyle
_________________ "Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!"
'Ooo, jak on mi strasznie pokaże!!! Ooo, jak ja okropnie zobaczę!!!' wszystko gra
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum