Ja osobiście uważam ich za jeden z najlepszych polskich zespołów. Cenię ich przede wszystkim za genialne, niebanalne, dowcipne, czesto też ironiczne teksty. Piosenki do posluchania zarowno kiedy nam smutno, jak i kiedy wesolo
_________________ Moja mama jest rastamanem - pali faję wodną i jeździ tramwajem!
taaa lubie ich czasami posluchac. Mimo, że nie przepadalam kiedys za polskimi muzykami to teraz lgne do ich muzyki jak mucha
a kawalki " jest super", " przyjacielu", "nie,nie,nie" to mi sie nigdy nie znudza
Wcześniej znałam właściwie tylko ich najbardziej lansowane piosenki, ostatnio zaczęłam słuchać też innych ich utworów i przyznaję, że muzyka przypadła mi do gustu, tak jak i teksty. Oczywiście, nie wszystkie, ale jest kilka ich piosenek, których mogę słuchac nawet w kółko
Ostatnio chodzą za mną "Ścierwo", "King", "Jest super" i parę innych
Bardzo lubię i cenię ten zespół od dawna. Uważam, że ich starsze kawałki są lepsze, ale może to sentyment do własnej młodości. Muzyka zawsze była na wysokim poziomie, a Muniek miał dobre teksty i charyzmę (wokal raczej kiepski, ale ma w sobie urok).
Trzeba podkreślić, że ich koncerty zawsze były świetne i pełne energii. Nawet teraz jak mają już parędziesiąt latek potrafią porwać nastolatków do niezłego młyna. "Ostatnio" się nieźle ubawiłem, bo klawiszowiec (gra też na gitarze) miał zarąbisty sweterek w kratę, który uwypuklał jego brzuszek. Tylko spojrzałem na niego, momentalnie „zrywałem boki” (kiedyś był chudy jak zapałka)
Sol napisał/a:
Ostatnio chodzą za mną "Ścierwo", "King", "Jest super" i parę innych
Masz sporo do nadrobienia (jeszcze tyle dobrego przed Tobą) polecam np. „Jak Żądło”, „Karuzela” (dobra pod prysznic, albo na śpiewanie przy piwku), "Potrzebuję wczoraj"
_________________ "Płynie czas, płynie czas, jak morza do oceanów do gwiazd'
Trzeba podkreślić, że ich koncerty zawsze były świetne i pełne energii.
Kieedyś w jakiś poniedzialek, mial miejsce koncert T.Love. No i wlaśnie ze wzgledu na nietypowy dzien tygodnia, frekwencja byla minimalna. Dlatego też Muniek po koncercie podchodzil do wszystkich uczestnikow, podawal im reke, przedstawial się, rozmawial z nimi Niejednego artyste zdolowalby widok kilku osob pod sceną, a jego wrecz przeciwnie..
A poza tym uwielbiam jego wade wymowy
_________________ Moja mama jest rastamanem - pali faję wodną i jeździ tramwajem!
Uwielbiam T.Love, ich stare kawałki są super, ale bardzo lubie nową płyte..chociaz teksty są troche mniej ironiczne. Ja bym na ich koncert przyszła nawet w poniedziałek o 9.00.. co za ludzie, ile razy chodziłam na koncerty w środku tygodnia!
_________________ coco jumbo i do przodu-to moje hasło!dobre, nie??
T.Love - wiele można napisać o tym zespole, bardzo się zmieniał. Dla mnie najlepszy jest ten stary T.Love ze starymi piosenkami. Ile to razy ja ze znajomymi przy ognisku naśpiewaliśmy się takich piosenek jak "King", "IV LO". No i na szczególne wymienienie zasłużyła także piosenka pt. "Bóg". Ogólnie obecna działalność tego zespołu już mnie nie rusza, zawsze jednak do takowych płyt jak "Dzieci rewolucji", "Pocisk miłości", "King" czy "Prymityw" chętnie powracam. Natomiast piosenkami z płyty "Chłopaki nie płaczą" już mnie ten zespół nie przekonał. Kiedyś te ich piosenki miały jakiś przekaz, teraz mi właśnie tego brakuje, wydaje mi się, że w jakiś sposób przerobili się na coś w stylu Big Cyca, ale to moje zdanie.
Ale te stare piosenki bardzo chętnie słucham - mają to "coś".
Właśnie rządzi w moich głośnikach "IV LO"
_________________ "Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!"
'Ooo, jak on mi strasznie pokaże!!! Ooo, jak ja okropnie zobaczę!!!' wszystko gra
Podoba mi się kilka ich piosenek, "IV LO", "King", "Jest super", "Warszawa"... jeszcze kilka by się znalazło A "I love you" mam ustawione w komórce gdy mama dzwoni
_________________ One night and one more time
Thanks for the memories
Even though they weren't so great. ;]
_______
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum