Mew- z Danii bodaj¿e. No mo¿e nie underground, bo chyba u siebie s± puszczani, ale w Polsce sie ich nie zna. A maj± co najmniej dwa dobre albumy: Franglers i ...And The Glass Handed Kites. Polecam jak co¶
Ja zapozna³am sie ostatnio z takimi zespo³ami jak Angels and airwaves
Cieszy mnie ze coraz poprularniejszy staje sie billy talent bo jego piosenki przynajmniej mnie napelniaja jaimis wibracjami.
Do³±czy³a: 09 Wrz 2006 Posty: 94 Sk±d: z przypadku
Wys³any: 2006-09-15, 20:40
Polecaj±cy: dziêki sobie
Billy talent = Billy Klautiz
przeciez on te¿ ma talent P (chociaz z której strony)
Ostatnio (czyt. dzisiaj) znalazlem stare At the Drive in i ile radosci mam z ich sluchania. Dawno takiej energii nie s³yszalem. (mo¿na tez polecic w temacie kapele punkowe, bo ta plytka któr± zdoby³em, taka troche punkowa jest). Do³±czam siê takze do osoby, która poleca³± Mew. Niby gitarowe i przebojowe, ale swietn± rytmike maj±. Z rzeczy ma³o znanych polecam niemiecki Einsturzende Neubauten. Podobno twórcow industrailu. Fajnie siê o nich czyta i o ich pomys³ach. Pierwsza p³yta Kollaps to dla mnie rewelacja. Wiartarki, brzdêki, blachy, przesterowany niemiecki glos i surowe nagranie! Ciê¿kostrawne, polecam koneserom .
Billy Talent to ZDECYDOWANIE nie TH
mi kolezanka podrzuci³a ost p³ytke abym 'poszerzy³a swoje horyzonty'
z takimi zespo³ami jak:
- Vader
-Opeth
-Frontside
-Closterkeller
-Anja O.
-Metallica
-Megadeath
-sigma
hym pos³ucham choc to nie mój kilmat...
a Tym którzy szukaj± czegos nowego , tzw. 'piosenek na wstecznym' polecam :
jamesa morrisona
-lifehouse
Do³±czy³a: 11 Mar 2006 Posty: 2385 Sk±d: Czêstochowa
Wys³any: 2006-09-22, 20:50
Polecaj±cy: bierdonka
te co wymieni³as zdecydowanie nie sa nowo¶cia w Polsce , choc taki Vader wci±z niedoceniany u nas , za to rozchwytywany za granic± , to samo Behemoth ;]
eee.... to ja polecam Arcade Fire 'funeral', Modest Mouse 'moon & antarctica', Postal Service 'give up'
niby to tzw indie, ale dobre i wciaga, jak nie powiem, jak cholera. az chce sie krzyczec! ewentualnie tupac do rytmu przy niektorych utworach:)
do posluchania i delektowania sie pieknem: Sufjan Stevens, obojetnie ktora plyta. Facet jest nie dosc ze genialny, to jeszcze przystojny:) i ten anielski glos...ach:)
Patrick Wolf: poszukajcie teledyskow na youtube - widac fascynacje teatrem, zreszta slychac w tekstach rowniez. piekne.
The Liars 'Drum's not dead', Animal Collective 'feels'
muzyka dziwna-przedziwna, ni to rock, ni niewiadomoco, czlowiek slucha i sie dziwi... dobra rzecz. ale jak to brzmialo na zywo! mialam niezwykle szczescie ogladac obie kapele, niachniachniach:)
N.R.M. bialoruska, zaangazowana politycznie kapela, muzycznie hmm... powiem tyle ze przyjaznia sie z Grabazem i z Kazikiem, ale nie sa za bardzo podobni. warto znac, szczegolnie teraz, gdy tak sie kochamy z panem Lukaszenko:)
Godspeed You! Black Emperor - 'dziewiecioosobowy kolektyw'. tworza dlugie utwory podczas sluchania ktorych niesamowicie uruchamia sie wyobraznia - cos jakby progresywa, ale bardziej patetyczne, bardziej wciagajace, hipnotyzujace, powoli, powoli.. az nagle uderza taka sciana dzwieku ze hoho!
do posluchania i delektowania sie pieknem: Sufjan Stevens, obojetnie ktora plyta. Facet jest nie dosc ze genialny, to jeszcze przystojny:) i ten anielski glos...ach:)
W³a¶nie sci±gam jego p³ytke i tak przes³uchuje, czytam Twj post i tak znajomo brzmi nazwa £adne nie powiem...
zaliczka napisa³/a:
The Liars 'Drum's not dead', Animal Collective 'feels'
muzyka dziwna-przedziwna, ni to rock, ni niewiadomoco, czlowiek slucha i sie dziwi... dobra rzecz. ale jak to brzmialo na zywo! mialam niezwykle szczescie ogladac obie kapele, niachniachniach:)
brzmi zachêcaj±co poszukam...
zaliczka napisa³/a:
N.R.M. bialoruska, zaangazowana politycznie kapela, muzycznie hmm... powiem tyle ze przyjaznia sie z Grabazem i z Kazikiem, ale nie sa za bardzo podobni. warto znac, szczegolnie teraz, gdy tak sie kochamy z panem Lukaszenko:)
ale jaka to jest muzyka?
zaliczka napisa³/a:
Godspeed You! Black Emperor - 'dziewiecioosobowy kolektyw'. tworza dlugie utwory podczas sluchania ktorych niesamowicie uruchamia sie wyobraznia - cos jakby progresywa, ale bardziej patetyczne, bardziej wciagajace, hipnotyzujace, powoli, powoli.. az nagle uderza taka sciana dzwieku ze hoho!
z opisu kojarzy mi siê Broken Social Scene.... a ten zespol wcale mnie nie przekona³...
A je¿eli ja co¶ jeszcze moge poleciæ, to jezli kto¶ lubi ³adne, spokojne smêty to poleca 2 p³ytki:
Helios - Eingya (isntrumentalna, ale przyjemnie siê s³ucha i nie nu¿y)
Gregor Samsa - 55 12 (jak kto¶ lubi sigur rosy itd to polecam)
Dzis w³asnie natknêlam siê znow na zepo³ o ktorym dawno nic nie slysza³am : Snow PAtrol. To tez jest Zespol zza granicy spiewjac jak dla mnie taki rock lekki bardzo
jesli slyszeliscie juz lostprophetsow to mysle ze Snow tez wam sie spodoba
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum