• Szukaj • U¿ytkownicy • Grupy • Czat • Katalog Firm
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Nastêpny temat
Autor Wiadomo¶æ

Tak 

Do³±czy³: 27 Sie 2007

Wys³any: 2007-08-27, 16:35   

jusia_like napisa³/a:
Nori napisa³/a:
jaka to jest muzyka undergroundowa?

taka której nie puszczaja w tv ani w radiu ani nigdzie ofcjalnie.
Pod t± definicjê, to akurat mo¿na podpi±æ ca³e gatunki muzyczne.

Dzieñdobry. Pomy¶la³em, ¿e siê przywitam, jako ¿e to mój pierwszy post.

Tomek_SZCZECIN 

Do³±czy³: 29 Gru 2007

Wys³any: 2007-12-31, 19:20   

No to ja zapodam takimi zespo³ami ma³o znanymi jak
W¶ciek³y Pies, Road trip Over, Hartal, Grin Piss,

End3r  

Do³±czy³: 14 Pa¼ 2007
Sk±d: Wroclaw

Wys³any: 2008-01-02, 12:44   

skindred - w sumie nie jest to az tak malo znany zespol, ale nie wszyscy znaja. ciekawe polaczenie reggae'owych rytmow i wokalu z ciezkimi gitarami.
lutan flyah - nie wiem czy znany czy nie, ja poznalem niedawno. swietne reggae, dla mnie porownywalne do damiana marleya, ktorego uwielbiam, wiec i lutana uwielbiam :P
chevelle - malo znany, a dobry zespol. nie bede szufladkowal, w kazdym razie muza z gatunku ciezszych, ale nie metal. podciagnal bym pod seethera np.
ra - jak wyzej
blindside - po czesci jak wyzej. szwedzki zespol zaczynajacy od hardcore ale od moemntu wydania plyty w pozostalej czesci europy nieco lzej. ciekawe polaczenie zmieniajacego sie wokalu od takiego lagodnego po "darcie mordy" :P
Exilia - tez z ciezszych, podobnie jak te kilka wyzej. ale tym razem towarzyszy nam swietny damski wokal, momentami brzmi jak sandra nasic z guano apes, ale sam nie wiem czy nie jest lepsza.
Jonathan davis - niewielu wie ze ow wokalista korna wyruszyl w solowa akustyczna trase (nie, nie chodzi o mtv unplugged, tylko wyruszyl SAM, bez pozostalych czlonkow czyli fieldyego i munkyego). klimat zblizony do tego co zespol robil akustycznie, ale jeszcze wiecej niesamowitych instrumentow, niegranych wczesniej utworow, coverow i w ogole nieznanych utworow, do tego niesamowite sprawy typu improwizacja na skrzypcach itp.
Wojtek Pilichowski band/PiR2 ("pi er kwadat") - czyli najlepszy basista w polsce i jeden z lepszych na swiecie. genialne utwory glownie nastawione na niesamowity dzwiek 5i 6 strunowego basu pilicha, gra glownie klangiem, tworzy naprawde rewelacyjne rzeczy. do tego w pir2 towarzysza mu raduli, czyli jeden z lepszych gitarzystow w polsce, i ³osowski, bardzo dobry perkusista. jesli bedziecie mieli okazje koniecznie wybierzcie sie na koncert.
Pure reason revolution - tutaj ciezko mi okreslic. niby gitary ciezsze itp, ale klimat maja bardzo ciekawy, momentami oryginalny. 2 wokale, jeden zenski, drugi meski, nieco inne od tysiecy powstalych niedawno zespolow, warto sprawdzic.
mars volta - zespol bylego wokalisty at the drive in. niesamowity wokal, wiele dowolnosci i improwizacji, utwory zdecydowanie ambitne, dla niektorych wrecz ciezkie w odbiorze (np dla mnie na poczatku). warto.
Bongo Chili - reggae, ragga, momentami nawet prawie drum n bass. niedawno wydal plyte,wiec jest stosunkowo mlody na rynku muzycznym. mi bardzo podchodzi, warto sie zapoznac z nim.
Above us only sky

zbych1112  

Do³±czy³: 29 Mar 2007
Sk±d: Poznañ

Wys³any: 2008-01-04, 20:50   

End3r napisa³/a:
chevelle - malo znany, a dobry zespol. nie bede szufladkowal, w kazdym razie muza z gatunku ciezszych, ale nie metal. podciagnal bym pod seethera np.
Tak¿e polecam ten zespó³. Co prawda ich pierwsza p³ytka Point#1 jest moim zdaniem kiepska tak ju¿ reszta ich p³yt jest ¶wietna. Szczególnie poleca³bym "Vena Sera"

A z innych ma³o znanych Polsce polecam Staind. S± moim zdanie tylko troszkê "l¿ejsi" ni¿ Chevelle ale te¿ dobrze graj± ;)
To, co siê przed nim nie chowa"

J. W. Goethe

End3r  

Do³±czy³: 14 Pa¼ 2007
Sk±d: Wroclaw

Wys³any: 2008-01-04, 21:39   

nie no, staind malo znany? nie przesadzajmy, maja rzesze fanow, glosno o nich bylo glownie za czasow wielkiego szalu na limp bizkit.
i nie zgadzam sie ze sa "lzejsi" od chevelle. poza tym nalezy podkreslic ze aaron lewis, wokalista, ma naprawde swietny glos i niesamowite mozliwosci wokalne. czekam wlasnie na jakis nowy material nagrany przez nich.
Above us only sky

zbych1112  

Do³±czy³: 29 Mar 2007

Wys³any: 2008-01-04, 21:50   

End3r napisa³/a:
nie no, staind malo znany?
Mi siê wydaje, ¿e jest ma³o znany. Jako¶ nic o nim nigdy nie s³ysza³em. Ale mo¿liwe, ¿e po prostu siê nie znam :]
End3r napisa³/a:
i nie zgadzam sie ze sa "lzejsi" od chevelle
Napisa³em, ¿e s± troszkê "l¿ejsi". To jest moje odczucie.
End3r napisa³/a:
poza tym nalezy podkreslic ze aaron lewis, wokalista, ma naprawde swietny glos i niesamowite mozliwosci wokalne.
Zgadzam siê. G³os ma naprawdê ¶wietny :D
To, co siê przed nim nie chowa"

J. W. Goethe

huru 

Do³±czy³: 01 Lip 2007
Sk±d: sz-ek

Wys³any: 2008-01-05, 19:15   

End3r napisa³/a:
Bongo Chili - reggae, ragga, momentami nawet prawie drum n bass. niedawno wydal plyte,wiec jest stosunkowo mlody na rynku muzycznym. mi bardzo podchodzi, warto sie zapoznac z nim.

Ja to znam ,u mnie klasie nawet paru zna (a s± wyj±tkowo zacofani je¿eli chodzi o prawdziw± muzykê ,wiêc chyba jednak jest chyba troche bardziej znañsza ni¿ inne tytu³y które wymieni³e¶).

Tak od siebie to s±dze ¿e ma³o znana jest kapela która wykonuje undergroundowy punk -The Analogs ze Szczecina ,no ale to pewnie dlatego ¿e taka muza mo¿e przej¶æ tylko w jakich¶ ma³ych grupkach.

Sol  

Zaproszone osoby: 1
Do³±czy³a: 11 Cze 2007

Wys³any: 2008-01-05, 19:25   

huru napisa³/a:
The Analogs ze Szczecina
O Analogsach nawet ja s³ysza³am, chocia¿ graj± wybitnie nie moj± muzykê ;P raczej s± do¶æ znani moim zdaniem.

need a hug.
anyone?

huru 

Wys³any: 2008-01-05, 19:33   

Nie ,jednak nie s± znani.
Ale to ze s³ysza³a¶ ¶wiadczy o tym ¿e siê znasz :)

bro  

Do³±czy³: 08 Wrz 2007

Wys³any: 2008-01-06, 12:06   

huru napisa³/a:

Czo³owi przedstawiciele street-punka nie s± znani?? Proszê Ciê...
huru napisa³/a:
która wykonuje undergroundowy punk

:rotfl: :rotfl:

Colorblind  

Do³±czy³a: 20 Cze 2007
Sk±d: Bimini iiii Finimini

Wys³any: 2008-01-06, 15:48   

huru napisa³/a:

huru napisa³/a:
Tak od siebie to s±dze ¿e ma³o znana jest kapela która wykonuje undergroundowy punk -The Analogs ze Szczecina ,
wiem, wiem, masz prawo do swojego zdania, swojej opinii, a ja siê dziwiê, ¿e ten zespó³ nie zosta³ wymieniony jeszcze w temacie o reggae ;/ mo¿e siê jeszcze doczekam i siê dowiem czego¶ ciekawego

'Ooo, jak on mi strasznie poka¿e!!! Ooo, jak ja okropnie zobaczê!!!'
wszystko gra

huru 

Wys³any: 2008-01-06, 15:57   

a streetpunk to nie to samo? xD
Oj dobra ,pomyli³o mi siê .M³ody jeszcze i g³upi jestem...

s3t0r  

Do³±czy³: 25 Sty 2007
Sk±d: Chrzanów

Wys³any: 2008-01-06, 21:27   
   Polecaj±cy: Mama mi poleci³a ;]

a s³usza³ kto¶ o Gallows ? fajny hardcore punk =]

Nasir  

Do³±czy³: 25 Gru 2007
Sk±d: Andrzeja znasz?
Ostrze¿eñ:
 2/3/5

Wys³any: 2008-01-06, 22:23   

Moim zdaniem Won G jest malo znany w Polsce.... A robi bardzo fajny i lightowy rap... Hawajskie rytmy.... Tylko ciezko dostac jego kawalki....

owad.lezacy  

Zaproszone osoby: 2
Do³±czy³a: 20 Mar 2006
Sk±d: Orzesze/Katowice

Wys³any: 2008-01-08, 13:16   
   Polecaj±cy: google

huru napisa³/a:
Tak od siebie to s±dze ¿e ma³o znana jest kapela która wykonuje undergroundowy punk -The Analogs ze Szczecina ,no ale to pewnie dlatego ¿e taka muza mo¿e przej¶æ tylko w jakich¶ ma³ych grupkach.

moge nie skomentowac ? :rotfl:
jak dla mnie malo znane w polsce sa zespoly hc, ktore przechodza tylko w wiekszym skupisku prawdziwych hardcorowcow a szkoda, ja jeszcze nie znam mnustwa dobrych kapel ale caly czas odkrywam : )
HORSE The Band - jak dla mnie sa genialni hc z domieszka elektroniki czyli to co ana lubi najbarziej : >

biegam w bikini po ca³ym mie¶cie, gdzie jest mój wróg dajcie go nareszcie : > !
miau miau miau !

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

TopLista For - najlepsze fora w sieci - dodaj swoje forum do top listy

Prawdopodobnie najlepsze Forum Dyskusyjne w sieci.