Wys³any: 2006-08-10, 14:13 zespo³y ma³o znane w Polsce Polecaj±cy: Google
Ma³o ludzi w Polsce s³ucha czegos wiêcej niz zespo³y ogolnie znane swiatowo. Rzadko sie zdarza ¿e ktos np szuka czego¶ w jakim¶ undergroundzie np w Wielkiej Brytani czy itp. Nie mówie tu o Polsce bo polski underground jest nam (tak mysle) mniej wiêcej znajomy.
ale czesto s³ucham jakichs kana³ów rockowych np z Wielkiej Brytani i polecam ogl±danie mtv rock to walsnie tam pozna³am takie zespo³y jak The strokes, the Automatic czy nawet Lostprophets
do czego zmierzam otóz do tego ¿e sa te¿ inne fajne zespo³y grajace zarabista muze i na których koncertach bawi± sie ludzie chce tu polecic zespó³ Lostprophets który w Polsce nie jest specjalnie znany i na zadnym kanale ( moze raz sie na 4funie zdarzylo) nie da sie ich piosenek spotkac
szczególnie popularna jest pioseneka "rooftops " tego zespo³u
U mnie w mie¶cie, jest takie co¶ jak "Ma³a Scena". Co tydzieñ na rynku gra kilka amatorskich zespo³ów [przewa¿nie Rock i Metal xD]
A szczególnie zapad³ mi w pamiêæ koncert TT [odsy³am: http://www.tt.kom.pl/ ]
Polacy sa leniwi i zadko chce im sie szukac zespolow, ktorych muzyka nie leci na mtv/vivie, mimo tego, iz czesto prezuntuja one poziom o wiele wyzszy niz zespoly mainstreamowe. Ja jako typowy polak specjalnie sie nie wyrozniam, slucham tylko i wylacznie znanych zespolow zagranicznych, takich jak: Morbosidad, Aura Noir, Lucifugum i takich tam innnych.
Do³±czy³a: 19 Lip 2006 Posty: 197 Sk±d: zza drzewa
Wys³any: 2006-08-13, 15:41
Polecaj±cy: google
ach co¿ powiedzieæ mogê... zale¿y kto jakiej muzyki s³ucha, wiadomo ¿e jak popu to nie ma siê w co zag³êbiaæ i nie bêdzie, ka¿dy szuka wed³ug w³asnych upodobañ , w Polsce ciekawym zespo³em jest np. Riverside czy Satellite ( choæ mi do gustu nie przypad³)
_________________ Futuristic Caramel Cow
All animals are equal but some animals are more equal then others.
Do³±czy³a: 19 Lip 2006 Posty: 197 Sk±d: zza drzewa
Wys³any: 2006-08-13, 16:37
Polecaj±cy: google
Co do undergroundu to powiem tyle ¿e ja najpierw muszê porz±dnie siê zorientowaæ w tym co jest znane (bo niestety jestem dzieckiem wychowanym w epoce disco polo i sama muszê sobie radziæ ) Zale¿y jeszcze co rozumiesz przez s³owo "znane" bo dla kogo¶ kto nie s³ucha rocka czym¶ nieznanym mo¿e byæ Anathema
_________________ Futuristic Caramel Cow
All animals are equal but some animals are more equal then others.
Do³±czy³a: 11 Mar 2006 Posty: 2385 Sk±d: Czêstochowa
Wys³any: 2006-08-13, 18:05
Polecaj±cy: bierdonka
Anton napisa³/a:
Riverside czy Satellite (
przecie to stare i chyba wszystkim znane ;] A takich zespo³ow jest w cholere , ale oczywiscie zalezy od gatunku , bo oczywiscie rzuce u jakims blackiem czy progresivem , którego nazwy niektórym bedzie ciêzko wymówic , wiêc mysle ze trzeba sprecyzowaæ , albo nadal bedziemy sie zastanawiaæ " co autor mia³ na mysli" ;]
Piszecie o polskich zespo³ach a mi chodzi o zespo³y undergroundowe z innych krajów które s± nie mniej fajne od tych znanych przytoczy³a Lostprophetsów czy The automatic. pytam czy znacie jeszcze jakies inne zespo³y warte pos³uchania
Wg mnie jest tak; polska jest krajem najbardziej undergroundow po wzgledem muzyki i nie tylko, lodz jest taka kolepka podziemia, a muzyka u nas jest przede wszystkim undergroundowa kazdy zespol drum and bass jest to podziemie i wiele hh tylko, ze polska to tez kraj typowego bezguscia
_________________ Jestem czlowiekiem prostym, z krwi i kosci, ucielesnieniem swiatla i ciemnosci
Do³±czy³a: 01 Maj 2006 Posty: 131 Sk±d: psychodeliczny sen.
Wys³any: 2006-09-06, 20:13
Polecaj±cy: Nori
Muzyka EMO jest takze bardzo malo znana w Polsce, aczkolwiek coraz wiecej osob zaczyna siê ni± interesowaæ. Polecam serdecznie zespoly takie jak:
saosin, the used, Panic! At the Disco, Funeral For a Friend, From First To Last, Senses Fail
{Panic! chyba nie nalezy do EMO ale podchodzi pod ten styl}
Wys³any: 2006-09-09, 19:24 Re: zespo³y ma³o znane w Polsce
jusia_like napisa³/a:
Ma³o ludzi w Polsce s³ucha czegos wiêcej niz zespo³y ogolnie znane swiatowo. Rzadko sie zdarza ¿e ktos np szuka czego¶ w jakim¶ undergroundzie np w Wielkiej Brytani czy itp.
eee, no nie przesadzaj ;] ja znam wielu ludzi ktorzy sluchaja kapel o ktorych ja nigdy w zyciu nie slyszalem ;>
Cytat:
to walsnie tam pozna³am takie zespo³y jak The strokes, the Automatic czy nawet Lostprophets
The Strokes i Lostprophets sa akurat dosc znane
teraz ja zapodam kilka fajnych , a malo znanych kapel w polsce-
Explosions in the sky (instrumentalny post rock)
Rusted Root(hmmm, tego sie nie da opisac, po prostu trza posluchac)
Five for fighting (taki tam pop)
30 Seconds to mars(kapela jareda leto)
Afghan Whigs(po prostu klasyk)
Chevelle(taka troche kopia tool, ale milo sie slucha)
Twilight Singers(twor grega;>)
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum