heh, lolinka: prawda jest taka, że punk po prostu rozbił się na różne podgrupy. pojęcie mamy takie same, ale zespołów takich naprawdę punkowych, jak to było kiedyś - jest na świecie na prawde mało.
aktualnie jest na prawde wiele gatunków muzyki z przedrostkiem lub przyrostkiem -punk. np. punk-rock, pop-punk, californian punk, street punk, melodic-punk i wiele, wiele innych.
No właśnie bo mnie sie na przykłąda njabardziej podoba ten pop punk. Nom właśnie ostatnio zaczęłam słuchać Offspring, Simple Plan, Sugarcult, My chemical romance, Panic! At the disco, MXPX, Story of The Year, Relient K, Millencolin. Muse, no i to o czym mówiłam wcześniej - Good Charlotte, Sum 41, Yellowcard, Blink 182... Podoba mi się piosenka Alexz Johnson - 24 hours closed, tylko nie wiem jaki to gatunek. Czy to rock?
_________________ Zawsze przebaczaj swoim wrogom, nic ich bardziej nie potrafi rozzłościć...
Co do tego My Chemical Romance i Panic! At the Disco. Jakkolwiek pierwszą z nich mogę znieść, choć to bardziej jest emo niż pop punk, to drugiej nie czaję za cholerę.
Ogólnie do punka - rzeczywiście jest kupa "podgatunków". Ja najczęściej słucham skate punka i znam naprawdę wiele dobrych kapel \m/ Szczególnie szwedzka scena.
_________________ Tonight I'm nothing
It doesn't matter where I've been
Delay of reaction is
The unseen movie of this life.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum