No to może ja coś wymienię Zielone Żabki owszem, do tego Blade Loki, Moskwa, Zbeer, Lumpex' 75, Dezerter Cela Nr 3, Armia, Awantura, Wróg Publiczny, Bunkier, Ramzes, Skunx, Bulbulators, Schizma, Włochaty.
Natomiast z zagranicznych to: Combat 84, Cock Sparrer (klasyka punka) tak samo jak Cockney Rejects, GBH, The Distillers.
_________________ '... znalazłeś różę wśród pokrzyw...' WdoWa
mała przerwa ;>
To i ja wtrące swoje 3 grosze o 3 groszach mowa to Kazik A Jak Kazik to i Kult
Green Day to był Punk, serio punki słuchały GD Inaczej grali! Teraz z tego sie zrobił pop-punk. Nie powiem, że nie kupie pop-punka, ale GD był punkowym zespołem, kiebys dawno dawno ale był!
Włochaty (odkurzacz) - To ten własnie zespół zepchnął mnie w doline punku
Reszty wymieniał nie bede bo zostały zespoły wymienione.
Powiem tylko, że Analogsi to nie punk tylko street punk czyli Oi! punk, jesli go tu wrzucimy to bedziemy musieli dać też Emo (Emotional punk) a tego tu nie chciałbym słyszec
Pidżamka - nawet nie wiem pod co kochana pidżamke mam podczepić
Happysad - Hmm... wesoło smutne pioseneczki? Napewno nie punk.
Co chce powiedzieć? To, że po cholere dzielicie i szufladkujecie? Muzyka to muzyka. Ostatnio słyszałem nowy rodzaj punka czekajcie jak to szło.. "Hard core indi pussy punk" Coś takiego.. Wiem że było pussy xP
fajny temat, tyle, że niektóre wymienione zespoły nie są punkowe , więcej tu zespołów grających reggae, rock. Jeśli chodzi o mnie, to kiedyś z typowo punkowych zespołów, które słuchałam i polecam to przede wszystkim na pierwszym miejscu KSU (stary, polski niezastąpiony punk), Cela nr 3, Post Regiment, a z zagranicznych zespołów The Ramones, The Clash. Poza tym Neuropatia, Sex pistols - taki punk rock, przyjemny dla ducha
_________________ 'jesteśmy jak bratki pośród pola chwastów'
'Jeśli masz do siebie zaufanie i wierzysz w swe marzenia i podążasz za swoją gwiazdą...
...to i tak pobiją Cię ludzie, którzy ciężko pracują, uczą się i nie leniuchują. Do widzenia.'
Hehe...śmieszne zespoły niektórzy wymienili. Aż zwątpiłam czy to temat o punku. Ale chłopcy z HappySad to rzeczywiście żywa legenda tego gatunku muzyki.
Idąc zgodnie ze głosem mojego bidnego mp3:
Apatia (chociaż to raczej harcore punk, jak na moje ucho)
Armia
Blade Loki
Blink 182 (nie wiem po co to wpisałam, bo to raczej nie ten temat)
Brudne Dzieci Sida
Brygada kryzys
Butelka (?)
Dezerter
Disco-polo "Helenka" (aaa...skoro jest Happy sad to i niech Helenka sobie miejse w tym temacie wygrzeje )
Face to Face (średnio to tu widze)
Garbate Aniołki (troche oi!)
Hurt (czasem się coś punkowego napatoczy)
KSU
Pidżama (ale stara, bo nowa to nie do tematu o punku)
NOFX
Sedes
Sex pistols
Skrewdriver (typowe oi!, ale bliżej punka to leżało niż wypominany już przeze mnie Happysad)
The Analogs (oi!)
The Bill
The Clash
The Exploited
The Ramones
Thrice
Uliczny opryszek
Włochaty
Zbeer
Zielone Żabki
*innych nie ma na mp3, a myśleć mi się nie chce
**mimo, że czepiłam się, do Happysadu, to nic do chłopców nie mam. No...może pozatym, że niektóre dzieciai mówią, że oni są taki mhoczni i trOO, a wokalista czasami pedali na scenie. No i smęcą.
Moje ulubione zepoly punkowe to przede wszystkim Sex Pistols, Ramonesi, Exploited, Clash, Cure - czyli przede wszystkim klasyka. jesli natomiast chodzi o polskie zespoly to przede wszytskim Zielone Żabki, Włochaty, Podwórkowi Chuligani, LUmpex'75, Tzn'Xenna, Uliczny Opryszek, Analogsi, Armia i w sumie, dluugo by jeszcze wymieniać
_________________ Moja mama jest rastamanem - pali faję wodną i jeździ tramwajem!
heh pp, hs i snl to nie punk ...
ja lubie ksu, wlochatego, zieone zabki, analogsow, zlodziei rowerow, the billa, defekt muzgó!!sedes no i kilka altenatywnych kapel np. pp, koniec swiata hmm snl ale to czasami ;p kult, zmz,etc
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum