Wysłany: 2006-02-21, 23:25 wojna cms'ów Polecający: google ;p
ostatnio raczej popularne stają się cmsy wszelkiej krwi i maści. ciekawam czy korzystacie/liście z jakichś, na czym się przejechaliście, co się spodobało... takie tam
mi się osobiście jportal nie podoba w ogóle - jakoś tak patrzeć na to nie mogę ;] największe możliwości daje nuke, on też należy do moich ulubionych -> wypróbował ktoś może pandę? jak się ona przy nuke'u prezentuje?
a może ktoś się tu zajmuje pisaniem siakichś modów do cms'ów?
_________________ I am the morphine child,
The dream defiled,
The never ending metaphor...
I am the wizard oz,
Result and cause,
Never look behind that door!
Moj pierwszy CMS to byl BlueDragon nie znany ale to bylo baaaardzo dawno temu dopiero poznawalem co to są CMS'y Potem sie przerzucilem na najbardziej znany jPortal. Hmmm taki sobie. Potem dluuugo nic i testowalem PHP Fusion - no calkiem calki. No ale ja sie zajmuje 'zawodowo' pozycjonowaniem i wlasnie badam takie skrypty pod wzlgedem dostosowania dla wyszukiwarek a sama funkcjonalnosc to jest na 2 miejscu.
Do stawiania 'stronek' uzywalem tez systemu bloga WordPress fajne - bo przyjazne wyszukiwarka. Ale najbardziej przyjazny (darmowy) jest Mambo. I on pozostawia konkurencje daaaleko za soba, do tego jest bardzo rozbudowany i do tego dosc prosty w obsludze. Choc do niektorych moich projektow za bardzo rozbudowany w zbedne rzeczy
Ja korzystam z PHP-Fusion. Jest okej, tylko czasem wydaje mi się taki trochę ograniczony.. Ale na prostą stronę spokojnie wystarczy.
A ostatnio staram się zrobić swoją stronkę domową i zdecydowałem się na Joomle (to chyba jakaś przeróbka Mambo?), zainstalowałem i się przeraziłem po prostu jakie to rozbudowane jest. Troche ciężkie w obsłudze moim zdaniem, tzn ciężko na początku połapać się co gdzie i jak i dostosowywanie do siebie troche czasu zajmuje, ale może mi się uda.
_________________ fuck it, dude.. let's go bowling
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum