Czy wszystkie te systemy wymiany linków są skuteczne ? Czy opłaca się je ?!
Ja słyszałem, że ich skrypty potrafią zawiesić stronę, znacznie przedłużają czas ładowania strony, itp
_________________ Będę pamiętać swoje hasło, będę pamiętać swoje hasło, będę pamiętać swoje hasło, będę ...
Ejjj......pssstttt.... Gość - pamiętaj, że BlueForum to Piaty Wymiar Rzeczywistości
www.BlueMan.pl devBlog - nie tylko o programowaniu
Hmm... ja sie niespotkalem z tym by zawieszaly strone.
Ja takie systemy wymiany linkow moge polecic poczatkujacym webmasterom lub/i strona nowo powstałym. Ale mysle ze jak sie ma juz kilka witryn to powinny one bardziej siebie na wzajem wspierać a nie jakies obce strony.
Najlepiej wziac sie za dodawanie stron do katalogow ewentualnnie dla osob z wiekszym budzetem kupowanie linków, wyswietlen banerow/buttonow u kogos.
Ale mysle ze jak sie ma juz kilka witryn to powinny one bardziej siebie na wzajem wspierać a nie jakies obce strony
Święta racja (in my opinion). Też nie ufam linkorom itp. Mój serwis ma zaindeksowane przez google trochę ponad 100 podstron. Na każdej z nich musiałem wstawić 5 linków wychodzących. (próbowałem się z linkorem przez ok. tydzień). Efekt:
Natychmiastowy niemal spadek pr strony głównej z 4 do 3, wszystkie podstrony (część miała 4, część 3 wiele natomiast 0) spadły jak jeden mąż do zera. Natychmiast usunąłem linkora i sytuacja wróciła do normy.
Acha, przy serwisach o podobnej wielkości do mojego ilość otrzymanych punktów jest na tyle znikoma, że mój link miał marne szanse na wyświetlenie i "spotkanie" robota.
Inna racja, że przybyło mi przez ten tydzień kilka (2 czy 3) linki z serwisów, których na pewno nie odwiedzałem i na razie wiszą w zasobach googla, także jakieś plusy też są.
Zapisz się do linkora, zobacz ile dadzą Ci punktów. Jak to nie będzie liczba czterocyfrowa, to raczej "dołożysz" do interesu jak mniemam
Ja musze sie pochwalic ze jeden moj serwis caly czas skacze na pierwszej stronie google od 8 miejsca do 3 a wlasnie to najwyzsze bylo jak mialem wlasnie linkor'a ale go usunolem i spadl na 8 ale potem znow wskoczyl na 5... i niewiem czy to przez ten system tak podskoczyl... postanowilem ze na tym serwisie jest nie za duzy testuje system i mam teraz jak narazie efekt 6 pozycja :roll: ale codziennie mam niemal inna wazne ze 1 strona juz chyba z 2 miesiace niespadl... bo wczesniej jeszcze spadal na 2 strone
Jak zdobede 1 miejsce to powiem ze system jest dobry :lol: - choc serwis promuje na inne sposoby tez wiec i to niebedzie pewne
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum