www. 7net.pl lub www. internetsolutions.pl (ta sama firma).
Jak wybierałem tę ofertę to był to jeden z korzystniejszych przeliczników cena do jakość i oferta. Obecnie firma najwyraźniej przeżywa jakieś kłopoty, od kilku tygodni brak strony głównej firmy, ciężki kontakt (podobno bo nie próbowałem), ale serwery chodzą bez zarzutu i to co dostaję w zupełności mi wystarcza. Przez 1,5 roku 1 dwudniowy przestój.
Dopóki serwery nie zgasną raczej kont nie będę przenosił ale następne serwisy raczej postawię gdzie indziej (na wszelki wypadek)
Ja to jakiś pechowy jestem bo najpierw thc.net.pl, które co prawda "działa" ale to porażka totalna. Potem xserwer.pl, które to było bardzo w porządku ale podło z powodu wypadku samochodowego właścicieli..
ja się zaprzyjaźniłam z blink.pl i nie narzekam - jedynym minusem dla mnie jest mała ilość baz danych w stosunku do miejsca, ale niu ma źle od 7 miesięcy uptime'u ma 100%, stem zawodolona
_________________ I am the morphine child,
The dream defiled,
The never ending metaphor...
I am the wizard oz,
Result and cause,
Never look behind that door!
A mi się dom sam znalazł jednak bo wszystkie konta z padniętego thc.net.pl przejęło linuxpl.com i w związku z tym nieoczekiwanie dostałem za friko większe i lepsze konto. Śmiga całkiem dobrze.
_________________ this is my church, for tonight God is a DJ
co cie nie zabije, to cie wzmocni. chyba, że w końcu cie zabije.
fuck it, dude.. let's go bowling
hmm... cenowo nawet nawet ALE (bo zawsze jest ) (na przykladzie pakietu 2):
- 10 samodzielnych stron WWW czyli mam rozumiec tyle subdomen moge zalozyc ?
- Bazy danych MySQL/PostgreSQL 10 szt. faktycznie jak na takie konto to malo
konta posiadaja mode_rewrite ? co ile baja backupa i jak z pomoca techniczna ?
e-e, nie tak. subdomen masz dowolną ilość, tak samo jak przekierowań. tyle że domen głównych na różne katalogi masz określoną ilość (no, np. .pl czy .com).
backup plików jest raz na 12 godzin, a baz co 3 godziny. da się odzyskać tygodniowe backupy.
mod_rewrite - brak
The dream defiled,
I am the wizard oz,
Result and cause,
e-e, nie tak. subdomen masz dowolną ilość, tak samo jak przekierowań. tyle że domen głównych na różne katalogi masz określoną ilość (no, np. .pl czy .com).
aha a juz sie balem ze subdomeny zaczeli blokowac
thanatos napisał/a:
backup plików jest raz na 12 godzin, a baz co 3 godziny. da się odzyskać tygodniowe backupy.
No to ladnie byle tak wszedzie bylo
thanatos napisał/a:
mod_rewrite - brak
niestety taki szczegol ale jak dla mnie i moje potrzeby dykfalfikuje ten hosting chyba ze moze by sie dalo dogadac by na pojedyncze konto uruchomili, ew. za drobna oplatą
Ale to bardzo dziwne bo kazdy szanujacy sie hosting i duzo nawet nie szanujacych sie ma to wlaczaczone. Dziwne :roll:
z wrażenia aż się zapytałam bardzo miłego pana z biura obsługi klienta dlaczego nie mają, odpowiedź:
Cytat:
Pracujemy nad własną bezpieczną, wersją tego modułu. Jeżeli chcą go Państwo wykorzystać do "przyjaznych linków" to można to zrobić równie skutecznie w technologii PHP. Polecam artykuł http://phppl.ezpublish.no.../przyjazne_urle
The dream defiled,
I am the wizard oz,
Result and cause,
Fakt, da sie cos takiego uzyskac poprzez PHP jednak to w sumie jest dla prostych serwisow. Ale jezeli juz przychodzi zmienic przyjazne linki np. takiego forum to nie jest wtedy kwestia 3-4 linijek a:
ja mam rączki tutaj! nie wiem co tam robią, planują, kombinują... a czego nie ;] mnie tam na tym akurat nie zależy, żeby mieć ładniutkie adresy, pozycjonowanie to tyż nie mój fach - mi tam dobrze z tym, co mam
allle - pożyjemy, zobaczymy ;]
The dream defiled,
I am the wizard oz,
Result and cause,
Ja polecam serwer znajomego www.Livenet.Pl serwer super cpanel itd. itp. według jednego z czasopism o php nr 3 polskich serwerach, ale znam cos tańszego www.Linuxd.Pl wielki serw za grosze
ale znam cos tańszego www.Linuxd.Pl wielki serw za grosze
ale on jest tak wolny ze nie wiem co by tam mozna bylo postawic znalazlem taką stronke:
http://lusnia.linuxd.pl/openphotostore/
Sam tekst A ładuje sie (przynajmniej u mnie) jak by bylo jakies forum z 100`000 userow.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum