• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Czat • Katalog Firm
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

DJ Jogurt 

Wysłany: 2008-08-14, 15:48   

Cytat:
dzieciaki nawet kochac umią

po pierwsze: UMIEJĄ, nie umią.
po drugie: to dla Ciebie szok, że dziecko potrafi kochać? O.o faktycznie, niesamowite...

Baa... Niektórzy twierdzą, że dziecko potrafi kochać o wiele mocniej i wytrwalej niż dorosły, dojrzały człowiek! Co do znaczenia słów Kocham Cię (czy jak piszą niektórzy z was K(a)C :( )
to myślę, że dla każdego słowa te znaczą coś innego. Za każdym takim "KC" kryję się inne, jedyne uczucie. Waga tych słów może być dla jednego ogromna, dla drugiego znikoma. Ale pamiętajcie, że wypowiadając te słowa zawsze, ale to zawsze bierzecie na siebie odpowiedzialność za to co komu wyznajecie... Jeśli kochasz, wyznaj to. Jeśli jeszcze nie... czekaj. To chyba najwłaściwsze słowo klucz tej dyskusji... Miłość nie leży na ulicy, bo jedni deptaliby po tym co inni by chcieli podnieść...

Sol  

Zaproszone osoby: 1

Wysłany: 2008-08-14, 19:49   

Edziulka8 napisał/a:
Heh ostatnio 12 latka się zakochała.. hmm jak to mozliwe?
Zakochać się mogła. Wkracza już w wiek dojrzewania, więc to nic dziwnego, że przyszło i pierwsze zauroczenie.

need a hug.
anyone?

kanarinho18  

Wysłany: 2008-08-14, 23:14   
   Polecający: Paulinaaa

Sol napisał/a:
Zakochać się mogła. Wkracza już w wiek dojrzewania, więc to nic dziwnego, że przyszło i pierwsze zauroczenie.
ale myslicie, ze zauroczenie mozna nazwac zakochaniem sie? Nie wiem jak dla Was, ale dla mnie to jest zupełnie co innego.

Sol  

Zaproszone osoby: 1

Wysłany: 2008-08-15, 00:00   

kanarinho18 napisał/a:
ale myslicie, ze zauroczenie mozna nazwac zakochaniem sie?
Można.
kanarinho18 napisał/a:
Nie wiem jak dla Was, ale dla mnie to jest zupełnie co innego.
Dla mnie czym innym od zakochania i zauroczenia jest miłość.

need a hug.
anyone?

DJ Jogurt 

Wysłany: 2008-08-15, 18:09   

Zauroczenie to stan nieco dziwny. Człowiek z jednej strony jest zachwycony obiektem swoich uczuć, ten jest dla niego teraz całym światem, ale nie można tego nazwać miłością. Miłość to m.in. umiejętność przekazania swoich uczuć w sposób akceptowalny także dla drugiej osoby. Miłość (taka, prawdziwa) to stabilny, oparty na świadomych uczuciach związek - dokładne przeciwieństwo zauroczenia.

rOo  

Wysłany: 2008-08-16, 18:16   Re: Co zrobić z chłopakiem? Potrzebuje rady:(

czanulka napisał/a:
(...)Wyznaliśmy sobie miłość. I niby jest fajnie , on jest taki kochany ale ja coraz czesciej mam wrazenie ze ja jednak go nie kocham a I nie wiem co teraz mam zrobic? (..)

:zdziwko: wiesz co? na przyszłość nie wyznawaj miłości nikomu jeśli go nie kochasz bo to jest sztuczne i nikt nie chce usłyszeć potem po miesiscu, że jednak to nie była prawda. Pomyslałaś jak on bedzie sie czuł jesli wyznasz, żę go nie kochasz i kłamałaś(bo jak można inaczej to nazwać?), jeśli on czuje cos do Ciebie?
Mówisz, że jesteś dorosła, ale czy aby na pewno ?

Odpowiedz do tematu