po pierwsze: UMIEJĄ, nie umią.
po drugie: to dla Ciebie szok, że dziecko potrafi kochać? O.o faktycznie, niesamowite...
Baa... Niektórzy twierdzą, że dziecko potrafi kochać o wiele mocniej i wytrwalej niż dorosły, dojrzały człowiek! Co do znaczenia słów Kocham Cię (czy jak piszą niektórzy z was K(a)C )
to myślę, że dla każdego słowa te znaczą coś innego. Za każdym takim "KC" kryję się inne, jedyne uczucie. Waga tych słów może być dla jednego ogromna, dla drugiego znikoma. Ale pamiętajcie, że wypowiadając te słowa zawsze, ale to zawsze bierzecie na siebie odpowiedzialność za to co komu wyznajecie... Jeśli kochasz, wyznaj to. Jeśli jeszcze nie... czekaj. To chyba najwłaściwsze słowo klucz tej dyskusji... Miłość nie leży na ulicy, bo jedni deptaliby po tym co inni by chcieli podnieść...
Zauroczenie to stan nieco dziwny. Człowiek z jednej strony jest zachwycony obiektem swoich uczuć, ten jest dla niego teraz całym światem, ale nie można tego nazwać miłością. Miłość to m.in. umiejętność przekazania swoich uczuć w sposób akceptowalny także dla drugiej osoby. Miłość (taka, prawdziwa) to stabilny, oparty na świadomych uczuciach związek - dokładne przeciwieństwo zauroczenia.
Wysłany: 2008-08-16, 18:16 Re: Co zrobić z chłopakiem? Potrzebuje rady:(
czanulka napisał/a:
(...)Wyznaliśmy sobie miłość. I niby jest fajnie , on jest taki kochany ale ja coraz czesciej mam wrazenie ze ja jednak go nie kocham a I nie wiem co teraz mam zrobic? (..)
wiesz co? na przyszłość nie wyznawaj miłości nikomu jeśli go nie kochasz bo to jest sztuczne i nikt nie chce usłyszeć potem po miesiscu, że jednak to nie była prawda. Pomyslałaś jak on bedzie sie czuł jesli wyznasz, żę go nie kochasz i kłamałaś(bo jak można inaczej to nazwać?), jeśli on czuje cos do Ciebie?
Mówisz, że jesteś dorosła, ale czy aby na pewno ?
_________________ musisz uwierzyć w siebie bo wiara czyni cuda....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum