Forum Rêceprecz odtybetu

• Szukaj • U¿ytkownicy • Grupy • Wspó³praca • Czat • Reklamuj Forum ! • Gry online • Katalog Stron
• Rejestracja • Zaloguj • Album

konkurs

Poprzedni temat :: Nastêpny temat
Autor Wiadomo¶æ

Sol  

Zaproszone osoby: 1
Do³±czy³a: 11 Cze 2007

Wys³any: 2008-04-27, 14:45   

Ad_Absurdum napisa³/a:
Istnieje jak najbardziej, jesli znasz Kobiete 13 lat, poznaliscie sie w wieku 8 lat i utrzymujecie ze Soba non stop kontakt.

W inna definicje przyjazni miedzy facetem a Kobieta nie widze. Bo takowej NIE MA.
Uogólniasz. To, ¿e zna siê kogo¶ X czasu nie znaczy, ¿e taki kto¶ staje siê Przyjacielem. D³ugo¶æ znajomo¶ci ma po¶redni wp³yw na zawarcie Przyja¼ni.

Takie uczucie miedzy kobiet± i mê¿czyzn± jest mo¿liwe. Wiem z autopsji ;)

"Wiec dochodzimy do konkluzji, iz ewenement jest ewidentnym paradoksem konstruktywnej rekapitulacji skolidowanej na adekwatnych arkanach pryncypialnej dystrybucji" :luka:

gosiaczyzna  

Do³±czy³a: 23 Kwi 2008

Wys³any: 2008-04-27, 17:51   
   Polecaj±cy: kloledze

ja uwazam ze nie istnieje taka przyjazn. bo kiedy jest przyjacie to i pojawia sie milos. z ktorej moga byc problemy. najlepszymi przyjacielami sa to homoseksualosci, poniewaz nie pociaga ich plec przeciwna i nie wyobrazaja sobie Bog wie czego... no chyba ze sie napatka taka osobe ,ktora nie mysli takimi katygoriami jak np. zna sie pare dni i juz jest przekonana ze to ta jedyna czy jedyny. ale i tak nie mam wiary do takich przyjazni...

KOCIAK20 

Do³±czy³: 24 Kwi 2008

Wys³any: 2008-04-28, 09:09   

otó¿ ja uwa¿am, ¿e s± dwie strony tego medalu...oczywi¶cie na pocz±tku jest przyja¼ñ i szczerze to sie udaje. ale zapewniam Cie ze po jakim¶ d³u¿szym czasie jedno z was sie w sobie zakocha!!!! ale jeszcze wiekszym skarbem jest byæ czyim¶ przyjacielem/ó³k± i byæ jednocze¶nie ch³opakiem/ dziewczyn±.

MissIndependent  

Do³±czy³a: 07 Sie 2007

Wys³any: 2008-04-28, 09:45   

KOCIAK20 napisa³/a:
ale zapewniam Cie ze po jakim¶ d³u¿szym czasie jedno z was sie w sobie zakocha!!!!

albo na odwrót. najpierw siê zakocha, potem mu przejdzie, a na koniec zostaniecie najlepszymi przyjació³mi, bez ¿adnych ukrytych motywów :] wiem z do¶wiadczenia :]

Ad_Absurdum 

Do³±czy³: 26 Kwi 2008

Wys³any: 2008-04-28, 12:36   

Sol napisa³/a:
Ad_Absurdum napisa³/a:
Istnieje jak najbardziej, jesli znasz Kobiete 13 lat, poznaliscie sie w wieku 8 lat i utrzymujecie ze Soba non stop kontakt.

W inna definicje przyjazni miedzy facetem a Kobieta nie widze. Bo takowej NIE MA.
Uogólniasz. To, ¿e zna siê kogo¶ X czasu nie znaczy, ¿e taki kto¶ staje siê Przyjacielem. D³ugo¶æ znajomo¶ci ma po¶redni wp³yw na zawarcie Przyja¼ni.

Takie uczucie miedzy kobiet± i mê¿czyzn± jest mo¿liwe. Wiem z autopsji ;)

Uogólnenia najlepiej trafiaja do ogó³u - wiem z autopsji. Oczywiscie zawsze i wszedzie mozna doszukiwaæ siê wyj±tków - no ale nie oszukujmy sie ;)

pooziomka  

Do³±czy³a: 01 Lis 2007

Wys³any: 2008-04-28, 16:31   
   Polecaj±cy: sama je odnalaz³am :D

kiedys myslalam ze istnieje, ale to jest po prostu niemozliwe bo z takiej przyjazni zawsze rodzi sie milosc...

"Ten, kto przestaje szukaæ, przegrywa ¿ycie."

sis  

Do³±czy³a: 06 Maj 2007
Sk±d: Poznañ

Wys³any: 2008-04-28, 18:48   

pooziomka napisa³/a:
to jest po prostu niemozliwe bo z takiej przyjazni zawsze rodzi sie milosc...
Nastêpne uogólnienie, tyle, ¿e guzik zgodne z prawd±. To, ¿e zmieni³a¶ pogl±dy nie oznacza, ¿e przyja¼ñ miêdzy mê¿czyzn± i kobiet± zawsze przeradza siê w mi³o¶æ. Mo¿e w Twoim przypadku tak by³o, ale to trochê za ma³o, by u¿yæ stwierdzenia "zawsze", odnosz±cego siê do ca³ej reszty ¶wiata.

grla³o, matulu

Misia_1993 

Do³±czy³: 09 Mar 2008
Ostrze¿eñ:
 1/3/5

Wys³any: 2008-04-28, 18:59   

Taka przyja¼ñ istnieje!!! Ja jej dozna³am! Mam ch³opaka i wielu przyjació³ p³ci mêskiej! Prawda, ¿e mój ch³opak by³ najpierw przyjacielem! Kocham go ale innych ch³opaków darzê tylko przyja¼ni±!!!

Sol  

Do³±czy³a: 11 Cze 2007

Wys³any: 2008-05-01, 13:22   

gosiaczyzna napisa³/a:
najlepszymi przyjacielami sa to homoseksualosci, poniewaz nie pociaga ich plec przeciwna i nie wyobrazaja sobie Bog wie czego...
¯eby zachowaæ sens tematu, w ich wypadku powinno rozpatrywaæ siê przyja¼ñ miêdzy dwoma mê¿czyznami lub dwiema kobietami.

KOCIAK20 napisa³/a:
ale zapewniam Cie ze po jakim¶ d³u¿szym czasie jedno z was sie w sobie zakocha
A jak nie zakocha?

Ad_Absurdum napisa³/a:
Uogólnenia najlepiej trafiaja do ogó³u - wiem z autopsji.
Szkoda tylko, ¿e nijak siê maj± do prawdy.

Ad_Absurdum napisa³/a:
Oczywiscie zawsze i wszedzie mozna doszukiwaæ siê wyj±tków - no ale nie oszukujmy sie
Dla mnie wyj±tkiem by³by przypadek, gdy damsko - mêska przyja¼ñ przerodzi³aby siê w mi³o¶æ. Jak ¿yjê, nie spotka³am siê jeszcze z takim przypadkiem. Punkt widzenia zale¿y od punktu siedzenia.

"Wiec dochodzimy do konkluzji, iz ewenement jest ewidentnym paradoksem konstruktywnej rekapitulacji skolidowanej na adekwatnych arkanach pryncypialnej dystrybucji" :luka:

Colorblind  

Do³±czy³a: 20 Cze 2007
Sk±d: Bimini iiii Finimini

Wys³any: 2008-05-02, 01:23   

gosiaczyzna napisa³/a:
najlepszymi przyjacielami sa to homoseksualosci, poniewaz nie pociaga ich plec przeciwna i nie wyobrazaja sobie Bog wie czego
a dlaczego nie pój¶æ dalej? o.O po co siê wszak ograniczaæ? Jest jeszcze nadzieja dla przyja¼ni pomiêdzy ma³o atrakcyjnym facetem i ma³o atrakcyjn± kobiet±, a co! ¯adnego poci±gu, ani przeci±gu, ani tego, czego dusza zapragnie!
pooziomka napisa³/a:
kiedys myslalam ze istnieje, ale to jest po prostu niemozliwe bo z takiej przyjazni zawsze rodzi sie milosc...
có¿ za uproszczenie, uogólnienie, naprawdê uwa¿asz, ¿e to, co sta³o siê Twoim do¶wiadczeniem jest wyznacznikiem tego, co dzieje siê zawsze i ka¿demu?
Ad_Absurdum napisa³/a:
]Uogólnenia najlepiej trafiaja do ogó³u - wiem z autopsji.
ale chyba rozumiesz co znaczy s³owo "uogólnienie" i jaki ma sens, prawda?

'czy ¶wiat siê wiele zmieni je¶li z m³odych gniewnych wyrosn± starzy wpannolekkichobyczajowieni?'

MissIndependent  

Do³±czy³a: 07 Sie 2007

Wys³any: 2008-05-02, 13:59   

Cytat:

z kto to 'zawsze' sprawdzi?? :luka:

Ad_Absurdum napisa³/a:
Uogólnenia najlepiej trafiaja do ogó³u - wiem z autopsji.

tak, a potem s± powtarzane przez kolejnych milion osób, którzy zaczynaj± w to wierzyæ :oczami: a potem rodzi siê pogl±d, który nijak ma siê do rzeczywisto¶ci. np. "nie istnieje przyja¼ñ miêdzy ch³opakiem a dziewczyn±" albo w³a¶nie, ¿e to ¿e siê dziewczyna przyja¼ni z ch³opakiem....
Cytat:
jest po prostu niemozliwe bo z takiej przyjazni zawsze rodzi sie milosc...

fajny sposób my¶lenia, naprawdê.... tylko pozazdro¶ciæ.

LoWra79  

Do³±czy³a: 28 Gru 2007
Sk±d: Siódme Niebo

Wys³any: 2008-05-03, 22:29   

oczywi¶cie ¿e istnieje :) ale moim zdaniem zazwyczaj jedna ze stron zakochuje siê w tej drugiej i tak ta przyja¼ñ siê rozpada.. noo ale nie zawsze tak jest :D
PozdrO ;*

Karczoch  

Do³±czy³a: 30 Sty 2008
Sk±d: Cieszyn/B-Bia³a

Wys³any: 2008-05-06, 22:48   

LoWra79 napisa³/a:
oczywi¶cie ¿e istnieje :) ale moim zdaniem zazwyczaj jedna ze stron zakochuje siê w tej drugiej i tak ta przyja¼ñ siê rozpada.. noo ale nie zawsze tak jest :D

czyli nie istnieje... skoro zak³adasz, ¿e siê i tak rozpada?

moim zdaniem istnieje ale baaaardzo rzadko. pomijaj±c ju¿ kwestiê mi³o¶ci miêdzy par± przyjació³, która owszem, siê zdarza, to jeszcze nie zawsze dziewczyna jest gotowa powiedzieæ wszystko ch³opakowi. wstydzi siê? o niektórych rzeczach nie chce po prostu z nim rozmawiaæ, ze wzglêdu na to, ¿e jest ch³opakiem?
poza tym ostatnio pewna dziewczyna mi siê wy¿ali³a, ¿e lubi swojego "przyjaciela" ale troche j± to denerwuje, ¿e du¿o ze sob± przebywaj±, bo wszyscy my¶l±, ¿e s± par±... [tia, to dopiero przyja¼ñ ^^ no, ale dziewczyna ma troche racji].

ale zak³adam, ¿e gdzie¶tam istnieje, ale w¶ród nawytrwalszych najbardziej wiernych i szczerych osobników ;)

-Dziewczyno, jak ty mostek zrobisz, to z twojej miednicy mo¿na je¶æ!

kupa.

Kochanica :luka:

Colorblind  

Do³±czy³a: 20 Cze 2007
Sk±d: Bimini iiii Finimini

Wys³any: 2008-05-06, 23:18   

Karczoch napisa³/a:
to jeszcze nie zawsze dziewczyna jest gotowa powiedzieæ wszystko ch³opakowi. wstydzi siê? o niektórych rzeczach nie chce po prostu z nim rozmawiaæ, ze wzglêdu na to, ¿e jest ch³opakiem?
ale je¶li kogo¶ traktuje siê jak Przyjaciela, to nie powinno byæ takich oporów, chyba, ¿e podchodzi siê do wielu kwestii dosyæ dziecinnie, wszak gdy siê komu¶ ufa, to mówienie nie sprawia trudno¶ci, chyba, ¿e siê nie chce ca³kowicie o czym¶ rozmawiaæ, ale o tym, akurat p³eæ nie decyduje, tylko pewna chêæ wyciszenia siê
Karczoch napisa³/a:
¿e lubi swojego "przyjaciela" ale troche j± to denerwuje, ¿e du¿o ze sob± przebywaj±, bo wszyscy my¶l±, ¿e s± par±...
denerwuje j± to, co inni my¶l±? A w czym jej to przeszkadza, to chyba dobrze, ¿e o przyja¼ñ siê dba.
Karczoch napisa³/a:
no, ale dziewczyna ma troche racji
w czym ma racjê? Racjê w tym, ¿e siê denerwuje tym, co ludzie powiedz±? o.O

'czy ¶wiat siê wiele zmieni je¶li z m³odych gniewnych wyrosn± starzy wpannolekkichobyczajowieni?'

Karczoch  

Do³±czy³a: 30 Sty 2008
Sk±d: Cieszyn/B-Bia³a

Wys³any: 2008-05-06, 23:45   

Cytat:
ale je¶li kogo¶ traktuje siê jak Przyjaciela, to nie powinno byæ takich oporów, chyba, ¿e podchodzi siê do wielu kwestii dosyæ dziecinnie, wszak gdy siê komu¶ ufa, to mówienie nie sprawia trudno¶ci, chyba, ¿e siê nie chce ca³kowicie o czym¶ rozmawiaæ, ale o tym, akurat p³eæ nie decyduje, tylko pewna chêæ wyciszenia siê

nie zgodzê siê, p³eæ czasem decyduje, przynajmniej dla mnie by³a barier± nie do przeskoczenia je¿eli chodzi o zwierzanie siê. wydaje mi siê, ¿e nie tylko dla mnie.

a co do pierwszej cze¶ci twojej wypowiedzi: no w³asnie dlatego, ¿e nie powinno byæ takich oporów moim zdaniem przyja¼ñ damsko-mêska zdarza siê rzadko - ja siê zgadzam, ¿e nie powinno byc oporów i ¿e na p³ec nie powinno siê zwracaæ uwagi no ale w³a¶nie widzisz - nie jest to ³atwe ;) ja w moim krótkim ¿yciu jeszcze nie spotka³am siê z prawdziw± damsko-mêsk± przyja¼ni± ani u siebie, ani u tych, których znam. by³am swego czasu przekonana, ¿e znam osoby, które s± idealnym przyk³adem damsko-mêskiej przyja¼ni, po czym po roku dowiedzia³am siê, ¿e ¶lub planuj± ;)

Colorblind napisa³/a:
w czym ma racjê? Racjê w tym, ¿e siê denerwuje tym, co ludzie powiedz±? o.O

nie nie nie, broñ Bo¿e. :) w³a¶nie tu ró¿ni siê moje podej¶cie od Twojego - uwa¿am, ¿e to co j± "³±czy³o" z tym ch³opakiem to nie przyja¼n bo na przyja¼ñ nie wygl±da³o, ale rozumiem j± je¿eli chodzi o to "wiecznie wszêdzie razem", bo mo¿e byc na d³u¿sz± metê mêcz±ce. i nie chodzi o to, ¿e ludzie powiedz± "³aaaaa, oni s± par±" i jej bêdzie wstyd, tylko to t³umaczenie wszystkim - nie, to nie tak, nieprawda, to przyjaciel... i znale¼æ przy tym faceta - to dopiero sztuka. :) ale to akurat najmniejszy problem...
a je¿eli ju¿ przesz³am do tego "faceta" - nie umiem sobie wyobraziæ sytuacji, kiedy dziewczyna dzieli swój czas po po³owie dla najlepszego wiernego oddanego przyjaciela faceta a swojego ukochanego, milutkiego, szarmanckiego faceta. normalnie sobie wyobraziæ nie mogê, ¿e taki uk³ad mo¿e funkcjonowaæ bez szwanku ;)

-Dziewczyno, jak ty mostek zrobisz, to z twojej miednicy mo¿na je¶æ!

kupa.

Kochanica :luka:

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

TopLista For - najlepsze fora w sieci - dodaj swoje forum do top listy

Prawdopodobnie najlepsze Forum Dyskusyjne w sieci.