• Szukaj • U¿ytkownicy • Grupy • Czat • Katalog Firm
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Nastêpny temat
Autor Wiadomo¶æ

Sol  

Zaproszone osoby: 1
Do³±czy³a: 11 Cze 2007

Wys³any: 2008-06-20, 23:10   

nowelka napisa³/a:
hyba, ¿e przyjacielem jest homoseksualista.
Proszê Ciê. Przyja¼niæ mo¿na siê bez wzglêdu na orientacjê seksualn±. Mieæ przyjaciela, albo co wiêcej - Przyjaciela to co¶ Piêknego. Taki uk³ad jest mo¿liwy bez wzglêdu na ró¿nicê p³ci, charakterów, czegokolwiek.

need a hug.
anyone?

missblair  

Do³±czy³a: 11 Cze 2008
Sk±d: Blairlandia

Wys³any: 2008-06-21, 18:25   
   Polecaj±cy: google.pl

Colorblind napisa³/a:
czy kumpel to jest to samo co przyjaciel, b±d¼ Przyjaciel?

zale¿y jak kto pojmuje te pojêcia. ja czasem stosujê zamiennie, choæ w tym przypadku celowo u¿y³am tego s³owa, gdy¿ nie uwa¿am, ¿eby to by³a na tyle za¿y³a znajomo¶æ, by nazywaæ j± przyja¼ni±, ale czas poka¿e, a ja niczego nie wykluczam ; ).
i jaka jest ró¿nica miêdzy przyjacielem a Przyjacielem? w przyja¼ni s± jakie¶ stopnie? ¿e jak z ma³ej litery to oznacza mniej przyja¼ñ, a jak z du¿ej to bardziej? bo nie bardzo rozumiem ; ).

Colorblind  

Do³±czy³a: 20 Cze 2007
Sk±d: Bimini iiii Finimini

Wys³any: 2008-06-22, 23:31   

missblair napisa³/a:
choæ w tym przypadku celowo u¿y³am tego s³owa, gdy¿ nie uwa¿am, ¿eby to by³a na tyle za¿y³a znajomo¶æ, by nazywaæ j± przyja¼ni±,
chcia³am zauwa¿yæ, ¿e inaczej kwestia wygl±da, gdy dotyczy kumpla, a inaczej gdy dotyczy przyjaciela.
missblair napisa³/a:
bo nie bardzo rozumiem
có¿, mo¿na pisaæ Ty, albo ty, jedni bêd± mówiæ do Ciebie, a inni do ciebie - co¶ co jest wa¿ne, wa¿ne, by podkre¶liæ jakie to ma wielkie znaczenie, szacunek do danej rzeczy, stanu, danej osoby pisze siê wielk± liter± - ale skoro nie rozumiesz, to spoko.

'Ooo, jak on mi strasznie poka¿e!!! Ooo, jak ja okropnie zobaczê!!!'
wszystko gra

bro  

Do³±czy³: 08 Wrz 2007
Sk±d: Poznañ

Wys³any: 2008-06-23, 00:39   

nowelka napisa³/a:
Te¿ tak uwa¿am. chyba, ¿e przyjacielem jest homoseksualista
a co z facetami, którzy s± bi?

Rei  

Do³±czy³a: 15 Pa¼ 2006
Sk±d: ta ciekwo¶æ?

Wys³any: 2008-06-24, 18:38   

Wedle mnie- istnieje. Przyja¼ñ mo¿e istnieæ miêdzy ka¿dym. ¯e zacytujê:

Sol napisa³/a:
nowelka napisa³/a:
hyba, ¿e przyjacielem jest homoseksualista.
Proszê Ciê. Przyja¼niæ mo¿na siê bez wzglêdu na orientacjê seksualn±. Mieæ przyjaciela, albo co wiêcej - Przyjaciela to co¶ Piêknego. Taki uk³ad jest mo¿liwy bez wzglêdu na ró¿nicê p³ci, charakterów, czegokolwiek.

(podkre¶lenie celowe)

No wiêc w³a¶nie... Nie rozumiem... czyli mo¿e istnieæ przyja¼ñ miêdzy dwoma osobami przeciwnej p³ci i ró¿nej orientacji, a ju¿ miêdzy tymi samymi osobami o tej samej orientacji ju¿ nie? Jak dla mnie nonsens. :/

bro napisa³/a:
a co z facetami, którzy s± bi?

No w³a¶nie. Zaraz siê pewnie dowiem, ¿e biseksualni ludzie nie mog± mieæ przyjació³. :dobani:

spadoowa 

Do³±czy³: 27 Cze 2008

Wys³any: 2008-06-27, 13:59   

osobi¶cie przyja¼nie siê tylko z facetami :P nie potrafiê dogadaæ siê z dziewczynami .. oczywi¶cie mam dobre kole¿anki z którymi siê spotykam, ale nie traktuje ich jako przyjació³ki

yoka 

Do³±czy³: 26 Cze 2008

Wys³any: 2008-06-27, 14:28   

ja my¶lê, ¿e jest to mo¿liwe. mam przyjaciela, który ma dziewczyne, ja jestem sama, ale przyja¼nimy siê bez ¿adnych spiêæ, ona tak¿e nie robi z tego ¿adnych problemów, uwielbiamy spêdzaæ razem czas, ale nigdy nie wykroczy³o to poza w³a¶nie przyjacielskie stosunki. a zaprzyja¼nili¶my siê jak oboje byli¶my samotni, wiêc mieli¶my okazjê przetestowaæ czy to przyja¼ñ czy co¶ wiêcej :)

nowelka 

Do³±czy³: 15 Cze 2008

Wys³any: 2008-06-27, 15:59   

Sol napisa³/a:

Oczywi¶cie, ¿e przyja¼niæ mo¿na siê z ka¿dym, i tak najbardziej zale¿y to od charakteru. Mam na my¶li przyja¼ñ pozbawion± podtekstu seksualnego. Przyja¼nie damsko-mêskie czêsto prêdzej czy pó¼niej koñcz± siê zadurzeniem/zakochaniem jednej ze stron, a co za tym idzie udanym zwi±zkiem (opcja najwspanialsza, mo¿na bez przeszkód kontynuowaæ przyja¼ñ), odrzuceniem mi³o¶ci i w zwi±zku z tym rozbiciem przyja¼ni lub nierzadko z rozpadem jej z powodu zazdro¶ci partnera jednego z przyjació³.

I w ogóle o udan± przyja¼ñ jest naprawdê nie³atwo wiêc ceñmy j± sobie bez wzglêdu na orientacjê ;)

marlena_18  

Do³±czy³a: 08 Pa¼ 2006

Wys³any: 2008-06-28, 19:51   

nowelka napisa³/a:
I w ogóle o udan± przyja¼ñ jest naprawdê nie³atwo wiêc ceñmy j± sobie bez wzglêdu na orientacjê

¦wiete s³owa bo przecie¿ przyjaciela zdobywa sie przez lata a stracic go mo¿na w kilka chwil... i nie wazne czy to przyja¼ñ "jednop³ciowa" czy "dwup³ciowa" - bo takowa istnieje.

justynka20008  

Do³±czy³a: 03 Lip 2008
Sk±d: Turek

Wys³any: 2008-07-04, 14:06   

Przyjazn miedzy osobami innych p³ci istnieje...ale raczej nie jest ona dlugo trwala... w koncu jedna osoba zaczyna cos czuc do tej drugiej i wszystko sie psuje...
Ja sie przyjaznie od jakiegos czasu z chlopakiem ktorego znam 11 lat... wiem ze miedzy nami nigdy nic nie bedzie bo on nie jest w moim typie ani ja w jego... rozmawialismy kiedys na ten temat i dlatego wiem...
Przyjazn taka istnieje tez miedzy bylymi partnerami... duzo osob mysli ze taka przyjazn to nie przyjazn bo jezeli np. chlopak zerwal z dziewczyna a pozniej zaczynaja sie przyjaznic to chlopakowi glupio jest mowic o tym co czuje do swojej dziewczyny i wogole.. ja sie przyjaznie ze swoim bylym i ja mu mowie o wszystkim on mi tez... nawey gdy on sie zakocha albo ja z kims jestem... on wie ze ja zawsze bede cos do niego czula a on do mnie... ale oboje wiemy ze to bedzie juz tylko przyjacielskie uczucie... i nam to odpowiada... :) :)

gracja  

Do³±czy³a: 25 Cze 2008

Wys³any: 2008-07-04, 15:35   

justynka20008 napisa³/a:
Przyjazn miedzy osobami innych p³ci istnieje...ale raczej nie jest ona dlugo trwala... w koncu jedna osoba zaczyna cos czuc do tej drugiej i wszystko sie psuje...

To prawda, potwierdzam. Wiêkszo¶æ takich przyja¼ni musia³am zakoñczyæ, bo okaza³o siê, ¿e ów przyjaciel czuje niestety co¶ wiêcej, a mnie by³o g³upio, ¿e tyle o mnie wiedzia³...
Chyba dobrym przyjacielem kobiety mo¿e byæ gej :D bo nie ma ryzyka, ze siê zakocha.
EDIT
Niestety ¿adna przyja¼ñ z moimi by³ymi nie wchodzi w grê dla mnie koniec to koniec, ¿yczê szczê¶cia, nie chowam urazy, ale o przyja¼ni mowy byæ nie mo¿e.

justynka20008  

Wys³any: 2008-07-04, 15:41   

gracja napisa³/a:
Chyba dobrym przyjacielem kobiety mo¿e byæ gej

dokladnie... ale ja zadnego geja nie znam:( :P he...

ja tez nie z kazdym bylym chlopakiem mogla bym sie przyjaznic... Ale ten chlopak z ktorym sie przyjaznie to co innego... lubie z nim rozmawiac i nie chciala bym zakonczyc tej przyjazni... :)

gracja  

Do³±czy³a: 25 Cze 2008

Wys³any: 2008-07-04, 15:47   

justynka20008 napisa³/a:
. Ale ten chlopak z ktorym sie przyjaznie to co innego... lubie z nim rozmawiac i nie chciala bym zakonczyc tej przyjazni..

To wyj±tek pewnie oboje dojrzeli¶cie do takiej przyja¼ni, aj salwujê siê ucieczk± na widok moich by³ych.. nie znoszê tych ¿enuj±cych sytuacji ''co s³ychaæ'' itp.. ¼le to znoszê, bo nie potrafiê udawaæ, ¿e wszystko miê³o zbyt wiele po mnie widaæ.
Te¿ nie znam nikogo o odmiennej orientacji no ale byæ mo¿e kiedy¶ poznam

justynka20008  

Wys³any: 2008-07-04, 15:55   

kiedys moze poznamy kogos kto woli ludzi o tej samej plci:)
Te sytuacje sa tylko czasem zenujace... bo nie z kazdym bylym da sie dogadac po rozstaniu...

Sol  

Zaproszone osoby: 1
Do³±czy³a: 11 Cze 2007

Wys³any: 2008-07-04, 16:35   

gracja napisa³/a:
Chyba dobrym przyjacielem kobiety mo¿e byæ gej :D
Co wy wszyscy tak siê tych homoseksualistów uczepili¶cie? Dlaczego konieczna jest inna orientacja, ¿eby mo¿liwa by³a przyja¼ñ? Czyli to, czego ja teraz do¶wiadczam, ju¿ od d³u¿szego czasu, to tylko mira¿, urojenie? To nie jest prawdziwa przyja¼ñ kobiety i mê¿czyzny, bo On nie jest gejem? Luuuudzie... o.O

need a hug.
anyone?

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

TopLista For - najlepsze fora w sieci - dodaj swoje forum do top listy

Prawdopodobnie najlepsze Forum Dyskusyjne w sieci.