Wys³any: 2006-05-23, 14:18 Czym jest prawdziwa mi³o¶æ?
Czym jest prawdziwa mi³o¶æ? Czy mozna stworzyæ szczê¶liwy zwi±zek? Dlaczego ci±gle mam pecha? Jak pokochaæ siebie? Co mozna zrobiæ , ¿eby odnale¿æ rado¶æ i szczê¶cie w mi³o¶ci.
Odpowiedzi na te pytania zajdziecie w ksi±zce "Dla mi³o¶ci stworzeni" na www.zyjwmilosci.orge.pl
"Mi³o¶æ" a co takiego wogóle jest? czy takie pojêcie wogóle istanieje? Szczêsliwy zwi±zek z partnerem da siê stworzyæ, ale czy ten zwi±zek nazywa siê mi³o¶æ czy przyzwyczajenie? Mamy pecha gdy¿ albo czujemy siê samotni albo znajdujemy sobie kogo¶ kto okazuje siê nie godny. Tak wiêc nie wierze w mi³o¶æ. Wierze w przyja¼ñ miêdzy kobiet± a mê¿czyzn±, ale je¶li siê do siebie zbli¿± fizycznie to jest mi³o¶æ? Wydaje mi siê ¿e nie. Co z tego, ¿e piszecie jakie¶ tam ksi±¿ki po prostu chcecie na tym zarobiæ. A g³upi na pewno siê znajd± by od was to kupiæ. Ka¿dy cz³owiek idzie w³asn± drog± ¿ycia i ¿adna ksi±¿ka tego nie zmieni. Je¶li mamy kogo¶ poznaæ bli¿ej to poznamy a jak nie to nie. Bardziej wierze w tarot bo karty chocia¿ powiedz± co¶ na temat mojej przysz³ej sympatii. No i to chyba bêdzie na tyle
Do³±czy³a: 27 Sie 2005 Posty: 280 Sk±d: zza zakrêtu ;]
Wys³any: 2006-05-24, 17:54
Acha, zaglebilam sie w ta stronke i.. Elen - mieszasz wiare z wrozbiarstwem..troszke..przegiecie :\ Bo to jak piesc do nosa pasuje. No, to moje subiektywne zdanie, a milosc i tak rozkwita pieknie
_________________ (\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination!!!
Nie-e, to nie dla mnie =.=
Prawdziwa mi³o¶æ nie jest uczuciem i to wiem na pewno. o. I nie ma czego¶ takiego jak pech w mi³o¶ci. I to by by³o na tyle, co wiem.
_________________ A za zakrêtem czeka³... Kret!
+___+
Dobry Kret nie jest z³y
Dla mnie prawdziwa mi³o¶æ to odczucie ciep³a w sercu. Odczucie, które pojawia siê gdy widzê, czujê, s³yszê osobê któr± kocham. To g³êboki spokój i wielka rado¶æ. Euforia nie jest dla mnie prawdziw± mi³o¶ci±. To odczucie przyjemno¶ci i rozczulenia gdy widzê ukochan± osobê. Prawdziwa mi³o¶æ, to takie odczucie, ¿e ka¿da rzecz jest lekka i ka¿da droga ³atwa.
Do³±czy³a: 11 Mar 2006 Posty: 2385 Sk±d: Czêstochowa
Wys³any: 2006-05-27, 21:16
Polecaj±cy: bierdonka
gessa napisa³/a:
jest taka piosenka Happysad - "Zanim pójdê"
no i co to ma do tematu ? mog³abys napisac cos wiecej , ja tez znam wiele piosenek ;]
Jak to powiedzia³ Exupery " mi³osc to nie jest patrzenie na siebie , lecz patrzenie w tym samym kierunku" to nie trzymanie za r±czki, bicie serca , i motylki w brzuchu , to jest ulotne , mi³osc jest w g³owie , to ze spogl±daj±c na drugiego cz³owieka wiesz ze chcesz sie z nim zestarzeæ , to ze potrafisz z drugim cz³owiekiem dyskutowaæ nie tylko o kwiatkach , ze czujesz sie swobodnie , to ze potraficie przegadac po³ nocy , albo przemilczeæ drugie po³ , to ze potraficie razem p³akac i razem sie cieszyc , poprostu , druga po³owka powinna byc przyjacielem ...
gessa napisa³/a:
jest taka piosenka Happysad - "Zanim pójdê"
no i co to ma do tematu ? mog³abys napisac cos wiecej , ja tez znam wiele piosenek ;]
widocznie chodzi³o jej o to, ¿e ta piosenka odzwierciedla jej zdanie co do pojêcia 'mi³o¶æ'.
_________________ to co widzisz w lustrze to nie jest odbicie
to tylko maniera, to nie jest ¿ycie
w naszych ¼renicach jest za ma³o boga
a droga jest prosta, czy jest krêta droga
hmm.....milosc...fakt nad tym mozna sie dlugo glowic czy jest takie cos....no coz ja mysle ze jest takie cos jak milosc...bo jednak mowimy tej jedynej osobie co do niej czujemy wyrazamy t w gestach itp...to co to jest tylko pociag fizyczny...troszeczke by sie to nie zgadzalo....mysle ze milosc to uczucie takie ktorym tak naprawde mozna obdarzyc tylko jedyna osobe w swoim zyciu...mozna byc z wieloma innymi i moze byc tak ze tez sie nam wydaje ze ja kochamy ale mysle ze to prawdziwe kocham jets tylko do jednej osoby...
chociaz czasem cierpimy przez ta milosc i wile mlodych ludzi ginie z milosci...no coz poweidzmy ze dla mnie zabijac siedla kogos w wieku 15 lat jest troszeczke nienormalne bo w sumie nie wiadomo czy to ta jedyna osoba...a wiec czy warto sie zabijac....i to zwykle jest z powodu nieodwzajemnienia uczucia....to czy warto sie zabic dla osboy ktora jeszcze nam, nie odwzajemnia tego uczucia...co jej tym udowodnimi jak bedzie juz zapozno...
_________________ Pomó¿ mi
¿yæ dalej
Albo sam zgiñ
od spojrzeñ
bezlitosnych
Daj±cych ból ka¿demu
s³abemu cz³owiekowi
"Wierze ze im bardziej sie kocha, tym wiecej sie czyni, gdyz milosci, ktora nie jest niczym wiecej niz uczuciem, nie moglabym nawet nazwac miloscia"
_________________ Panie, chcia³abym ¿eby¶ zes³a³ na mnie taki deszcz...taki szalony, w¶ciek³y, ogromny deszcz...który zmy³by ze mnie wszystkie wyrzuty sumienia...
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum