Forum Ręceprecz odtybetu

• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Współpraca • Czat • Reklamuj Forum ! • Gry online • Katalog Stron
• Rejestracja • Zaloguj • Album

konkurs

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

Mads  

Wysłany: 2008-06-19, 12:58   

wady wymowy leczy się. a jak trochę się jąka fajna dziewczyna, w niczym to przeszkadzać nie może.

Psycho Krusher  

Wysłany: 2008-06-19, 16:22   

Mads napisał/a:
wady wymowy leczy się. a jak trochę się jąka fajna dziewczyna, w niczym to przeszkadzać nie może.
A jak się niefajna jąka, to co wtedy?

Kliknij tu po więcej fotek ;*

Colorblind  

Wysłany: 2008-06-20, 17:16   

bez sensu jak dla mnie pytanie, przede wszystkim nad wszystkim można popracować, można udać się do specjalisty, spróbować wyleczyć, zminimalizować itp. wadę wymowy w tym przypadku jąkanie.
Jeśli daną osobę można zrozumieć i wiem co mówi, to jakoś, by mi to nie przeszkadzało - aczkolwiek są to czysto teoretyczne rozważania. ;]

'Wszystko przebiega zgodnie z moim planem. Jestem bezwzględnie inteligentny!' :luka:

wszystko mnie bolly ;D

miki666 

Wysłany: 2008-06-23, 00:32   

jak dla mnie to taki ktoś nie ma szans na związek.

sis  

Zaproszone osoby: 1

Wysłany: 2008-06-23, 02:08   

Trudne słowo: lo-go-pe-da.
Z tego, co wiem, on zajmuje się wadami wymowy. Jąkaniem też, a więc można je leczyć. Więc nie bardzo rozumiem, w czym problem.

"czasem mam ochotę ich wszystkich obrzygać"

grlało, matulu

jaro21_89  

Ostrzeżeń:
 5/3/5

Wysłany: 2008-06-23, 18:25   

miki666 napisał/a:
jak dla mnie to taki ktoś nie ma szans na związek.

Propsy za podejście do życia... A rozważ taką sytuację: Gdyby na przykład taki David Beckham się jąkał to nie miałby szans na związek? Daj spokój...

Tomoko  

Wysłany: 2008-06-24, 01:10   

Mój brat się jąka. Kilka lat wcześniej bardzo mocno, nie mógł wypowiedzieć zdania bez powtarzania niektórych sylab. Wtedy jednak mieliśmy "trudną sytuację w domu", czyli na mowę brata miał wpływ stres. Teraz (ma 25 lat) tylko czasem zdarza mu się zająknąć, wtedy z reguły pada głośne "kurde!" i... koniec powtarzania.
Nie zgadzam się, że zawsze może pomóc logopeda. Czasem potrzeba pomocy psychologa.
Z własnego doświadczenia wiem, że jeżeli ma się odrobinę cierpliwości, to jąkanie w niczym nie przeszkadza ;)

No nie... przeglądam forum, a tu już dwie osoby mają "Tomoko" w podpisie... :D

zapytanie  

Wysłany: 2008-06-24, 19:45   

Niestety w tym rzecz, że chodzenie do logopedy nic nie daje. Czasem wręcz jest jeszcze gorzej.
miki666 -> być może masz rację. Pzdr

Your_ObsesssiOn 

Wysłany: 2008-07-03, 21:24   

` Eyyy . mam pytanKo .

nie wiem cO mam o tym myśleć ... :zdziwko: chłOpak ze mną zerwał i na drUgi dzień widziałam gO z inną panna .. mOżliwe , ze spOtykjał się z nia jak był ze mna . ? :niepewny:

Asia211 

Ostrzeżeń:
 1/3/5

Wysłany: 2008-07-27, 20:35   

Jestem dziewczyną ale się wypowiem na ten temat mam fajną koleżankę która się jąka gdy jest zdenerwowana jest bardzo miła itd. i niby jąkanie skreśla ją z niektórych waszych list? Jeśli jest jakiś facet który na to pytanie odpowie tak to jest zwykłym chamem!!!!!!!!!!!!!

cotopaxi  

Wysłany: 2008-07-27, 22:05   

podejrzewam ze takie pytanie z gory zupelnie nie ma sensu. mialam kumpla ktory mial obsesje na punkcie wielkich cyckow, zawsze powtarzal ze nigdy nie bedzie z plaska laska, a z wlasnie taka stworzyl stabilny zwiazek.
nawet jesli ktorys z panow powie, ze nie dal by rady wytrzymac z jakajaca sie dziewczyna (znam pare osob, ktore - mimo to ze nie sa szczegolnie uprzedzone - czasami nie wytrzymuja ze smiechu), niewykluczone ze przypadnie mu w udziale wlasnie jakajaca sie dziewczyna.

kiedys bym powiedziala ze nigdy nie bede z niemcem, a tu niespodzianka.

!UWAGA ZBIERAM CHĘTNYCH NA PIESZĄ WYPRAWĘ Z DUNIEKRKI DO NANTES WZDŁUŻ WYBRZEŻA, LIPIEC-SIERPIEŃ 2009; KONTAKT: PW, GG!

Odpowiedz do tematu