Witam. Mam pewien problem w sumie to pytanie . Chcialem zapytac czy w moim wieku - 2 gimnazjum to cos strasznie nienormalnego i dziwnego ze nie mialem jeszcze zadnej dziewczyny . Wiem ze to komiczne pytanie, ale zwiazane jest z tym ze moje zycie zmienilo sie w gimnazjum dopiero zaczalem zyc tak powazniej i w ogole ze wszystkim sie strasznie rozwinalem . Sam w sobie czuje ze jestem dojrzalszy . Sprawa wyglada tak ze od gimnazjum poprostu juz nie jestem niesmiely zniknely wszystkie moje niepewnosci i obawy ale do tej pory nie podobal mi sie nikt 'szczegolnie' zebym sie kims zainteresowal . Dziwi mnie to ze ja nikogo jeszcze nie mialem, kiedy moi koledzy chwala sie swoimi podbojami i srednia liczba to 7 Napisalem na forum bo przeciez z kumplami o takich rzeczach nie porozmawiam
Ostatnio zmieniony przez niesamowity_ 2007-11-07, 23:19, w całości zmieniany 1 raz
Niesamowity_ wszystko z toba dobrze:)
To że nie masz dziewczyny to swiadczy o tobie...
Że szukasz tej która na prawde ci się spodoba
a nie by tylko zaliczyć:)
Nie masz się co martwic...:)
Główka i nosek i uszka do góry:P
Na pewno kogoś znajdziesz... masz czas:)
no co ty!
znam osoby które swą pierwszą dziewczynę poznali np w liceum, na studiach i to była ich pierwsza i prawdziwa miłość a ci co za młodu się chwalili teraz im tylko zazdroszczą. Nic na siłę na każdego przyjdzie odpowiedni czas:) a ty narazie ciesz się wolnością i kształć samego siebie:) to czas na odkrywanie swoich pasji, swojego charakteru, masz tyle rzeczy do zrobienia samemu.....
a najlepsze dopiero przed Tobą:)
czy w moim wieku - 2 gimnazjum to cos strasznie nienormalnego i dziwnego ze nie mialem jeszcze zadnej dziewczyny
Czy to tak ważne dla Ciebie, co napiszą inni, potwierdzą, bądź zaprzeczą, przecież najważniejsze żebyś sam wiedział co dla Ciebie jest najważniejsze bez oglądania się na opinie innych.
Nic na siłę.
_________________ "Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!"
'A w kominie szurum burum, a na polu wiatr do wtóru, a na chmurze bal do rana, a pogoda rozśpiewana.Zielono mi i spokojnie, zielono mi' wszystko gra
czy w moim wieku - 2 gimnazjum to cos strasznie nienormalnego i dziwnego ze nie mialem jeszcze zadnej dziewczyny
Zeby sie dowiedziec jak to przezywali inni, dojrzalsi i doroslejsi .
Cytat:
Czy to tak ważne dla Ciebie, co napiszą inni, potwierdzą, bądź zaprzeczą, przecież najważniejsze żebyś sam wiedział co dla Ciebie jest najważniejsze bez oglądania się na opinie innych.
Nic na siłę.
Wazne, chce poznac zdanie innych bo w towarzystwie moich znajomych niczego co mi pomoze sie nie dowiem. Sam chce sie poprostu przekonac czy dla mnie najwazniejsze jest to samo co dla innych . Widac zle mnie zrozumiales
No to jest smieszne co napisalas, jak mozna pytaniem odpowiedziec na odpowiedz ?
Kiedy to jest bardzo sensowne pytanie: po co Ci taka wiedza? Zrobi Ci się lepiej, kiedy przeczytasz, że to normalne i wszystko z Tobą w porządku? Albo podłamiesz, kiedy ktoś Ci powie, że to coś strasznie nienormalnego i dziwnego?
Sam piszesz, że póki co nie zainteresowałeś się nikim specjalnie.
niesamowity_ napisał/a:
Dziwi mnie to ze ja nikogo jeszcze nie mialem, kiedy moi koledzy chwala sie swoimi podbojami i srednia liczba to 7
Zaraz, to Tobie o związek chodzi, czy o odhaczony "podbój" i powód do dumy przed kumplami?
to cos strasznie nienormalnego i dziwnego ze nie mialem jeszcze zadnej dziewczyny
To, czy jest to normalne, czy nie zależy tylko od Ciebie i Twojego podejścia. Nie ma - przynajmniej wg mnie - uniwersalnej normy, która określa kiedy stan bycia singlem przestaje być normalnym. O ile w ogóle kiedyś przestaje ;P
Rozumiem ze jakbym byl ta sama osoba tylko w wieku 30 lat to mialo by to jakies przeslanie?
Po prostu wtedy dla mnie postawienie takiego pytania byłoby bardziej uzasadnione.
Niedługo nic mnie już nie będzie dziwić, może niech zaczną w tym temacie wypowiadać się również zrozpaczone trzynastolatki, które jeszcze nie stworzyły ani jednego poważnego związku ;/, podczas gdy ich koledzy, koleżanki są już w trzecim, bądź czwartym.
niesamowity_ napisał/a:
No to jest smieszne co napisalas, jak mozna pytaniem odpowiedziec na odpowiedz ?
sis napisał/a:
Kiedy to jest bardzo sensowne pytanie: po co Ci taka wiedza? Zrobi Ci się lepiej, kiedy przeczytasz, że to normalne i wszystko z Tobą w porządku? Albo podłamiesz, kiedy ktoś Ci powie, że to coś strasznie nienormalnego i dziwnego?
Sam piszesz, że póki co nie zainteresowałeś się nikim specjalnie.
Tak jak sis napisała.
Sol napisał/a:
Nie ma - przynajmniej wg mnie - uniwersalnej normy, która określa kiedy stan bycia singlem przestaje być normalnym. O ile w ogóle kiedyś przestaje ;P
Mam podobne zdanie, wg mnie nie ma takiej normy.
_________________ "Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!"
'A w kominie szurum burum, a na polu wiatr do wtóru, a na chmurze bal do rana, a pogoda rozśpiewana.Zielono mi i spokojnie, zielono mi' wszystko gra
Wysłany: 2007-10-31, 14:51
Polecający: sama znalazłam =)
Myślę, że jakbyś chciała i się postarał, to zobaczyłbyś, że w głebi duszy to sam dobrze wiesz czy to jest normalne czy nie.. i jak się z czujesz.. skoro to wszystko napisałeś to chyba źle, tylko dlaczego ?? Pod wpływem kolegów ?? Przykre...
niesamowity_ napisał/a:
kiedy moi koledzy chwala sie swoimi podbojami i srednia liczba to 7
Mówić to można wiele, Ty sam też byś mógł, nie wierz we wszystko co Ci ludzie mówią, a przechwałki kolegów, już są chyba szczególnie mało wiarygodne..
_________________ Najszczęśliwszych chwil nie da się zaplanować, one przychodzą same
Co ty, wszystko z Tobą dobrze.
Poprostu to że jeszcze nie miałeś dziewczyny, świadczy o Tobie dobrze.
Nie rzucasz się na pierwszą lepszą i nie zmieniasz ich jak Twoi koledzy,
tylko czekasz na właściwy moment i na właściwą dziewczynę.
Nie przejmuj się, 2 gimnazjum to dopiero początek,
przyjdzie taki czas że od dziewczyn nie będziesz umiał się odgonić, heh.
Życzę więcej wiary w siebie.
_________________ Dziś nad światem zmienił ktoś, nieba błękit w chmur atrament ,
jakby pragnął deszczem swą opowieść snuć. Pierwsza kropla na mą dłoń .
Ludzie kryją się w zaułkach, gubiąc gdzieś po drodze sens deszczowych słów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum