Granica wieku istnieje tylko do czasu. Jeśli mowa o sytuacji kiedy jedno z partnerów ma lat kilkanaście,, a drugie grubo ponad dwadzieścia to zaczyna być problem. Różnią sie potrzeby i różni się spostrzeganie świata przez obie strony. Ale w starszym wieku różnice zaczynają sie zacierać. Choć reakcja społeczna na związek 60-latka z 23-latka jest dość jednoznaczna, nie stanowi to problemu jeśli pomiędzy nimi jest prawdziwe uczucie.
mówiac o róznicy wieku ok 10-15 lat jestem tolerancyjna i mysle ze takie zwiazki maja szanse na przetrwanie! jeśli jednak chodzi o zwiazek 20-latki z 60-letnim facetem to raczej w 99% przypadków jest to zwiazek z rozsadku (zapewnienie sobie dobrego bytu)!! cięzko jest tutaj mówić o prawdziwej miłosci bo nie spotkalam sie z sytuacja gdzie dziewczyna jest o 40 lat młodsza od gościa i to ona go utrzymuje;]
milosc nie pyta o wiek,tak mi sie przynajmniej wydaje.miedzy mna,a moim facetem jest 13 lat roznicy i bardzo sie ciesze z tego.ja jak na swoje 24 lata to mam jeszcze tylko glupoty w glowie i na prawde potrzebowalam kogos dojrzalszego od siebie samej.wszystko to jest kwestia dobrania charekterow,a nie wieku
dla mnie też najbardziej naturalną granicą wieku jest cos koło 5,6 lat, ale zdarzają się związki w których ta róznica wiekowa jest duża. Nie zawsze im sie potem razem dobrze żyje.
Hehe nic nie ma bylwersującego ze spotykasz sie z 15-latką.. Ale szczerze odradzam Ci to. Dziewczyny w tym wieku same jeszcze nie wiedzą czego chca. Nie traktują poawrznie takich związków i szybko mogą sie znudzić raniac przy tym Ciebie. Bo chlopak w twoim wieku raczje chyba mysli o czyms trwalszym:) pozdrawaim
_________________ Til everything burns
While everyone screams
Burning their lies
Burning my dreams
All of this hate
And all of this pain
I'll burn it all down
As my anger reigns
Til everything burns
Mam odwrotną sytuacje bo chciałabym się umówić z chłopakiem 4 lata starszym..(mam 16 lat a on 20) a jak rozmawialismy to nie zauważałam żadnych klopotów typu ze inaczej ,mniej inteligentnie czy powaznie podchodze do roznych waznych tematów. zreszta on myslal na poczatku ze mam 21 lat..nie moja wina ze staro wygladam.. a sie nie zapytal od razu..tylko chyba go przestraszyla ta roznica wieku i teraz dalabym wiele by miec chociaz te 18..ale mysle ze taki zwiazek bylby trudny chociazby jezeli chopdzi o seks..bo dla mnie to za szybko a on..
moim zdaniem różnica wieku nie ma zbytniego znaczenia jezeli ludzie czuja cos do siebie i zależy im na sobie... jednak w takich zwiazkach ogromny nacisk wywiera otoczenie... rodzice, przyjaciele, środowisko... to wszystko czesto wpływa na rozpad takiego zwiazku. Jednak jeśli ludzie naprawde sie kochaja to różnica wieku, otoczenie czy inne "czynniki zewnętrzne" nie maja wpływu na ich zwiazek;]
_________________ Nikt nie bedzie mi mówił jak mam żyć, bo nikt za mnie nie umrze!!!!!
Wiek nie jest wazny. Można mieć te 20 lat i być z 15latką...i nie umieć się dogadać-można, owszem. Ale może być tak i zdarza się, że ta 15stka jest o wiele dojrzalsza od Ciebie..i co wtedy? Wiek nie mówi o charakterze i umyśle człowieka... Ale zgodze się, że młodszego faceta jakoś bym nie chciała... Może być straszy..do 3-4 lat.. ale nie może być też za powazny.Musimy się po prostu dogadywać..dwie bratnie dusze.
Moralna napewno istnieje. TRochę glupio jak 48 spotyka się z 20. Ostatnio taką parę oglądalm w Rozmowach w toku. Ona dawała mu a on ją utrzymywał. Nic do niego nieczuła:/
_________________ Punkiem się nie bywa nim się poprostu jest
No takie coś to już przesada.. moje zdanie jest takie: Jak się ze sobą dogaduje to wiek nie jest ważny, i wsio:) I musi się też kochać osobę.. ofkors:P
ja mam 27 lat moja dziewczyna 20 - i jesteśmy ze sobą prawie 2 lata - różnie bywało ale nadal jesteśmy ze sobą ... a czy będziemy ze sobą czas pokarze w każdym razie dobrze nam ze sobą i dlatego jesteśmy razem
Ja mam chłopaka o 1,5 roku młodszego - ja mam prawie 20 lat, on 18 i jest nam wspaniale od roku. Powiem szczerze, ze kompletnie nie czuje roznicy wieku miedzy nami. Zgadzam sie ze nie jest ona duza, ale czasami po prostu roznice czuc. W naszym przypadki nie
Wysłany: 2007-07-03, 19:10
Polecający: www.google.com -> Forum ogolnotematyczne
A ja jestem z dwa lata starsza dziewczyna (przedstawiac raczej nie musze ), ona ma 17 lat, ja 15. Dogaduje sie z nia bardzo dobrze, tylko denerwuje mnie to, ze ma wiecej doswiadczenia ;d
Tak, wiem, wiecej PC
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum