Ja myślę,że jeśli dwie osoby łączy coś wiecej niż tylko przyjaźń czyli wieeeelka miłosc to nie ma bariery w postaci wieku..przeciez jak sie naprawde kocha to wszystko mozna ze sobą pogodzić.Jak sie naprawde kocha to dla drugiej osoby zrobi sie wszystko bez wzgledu na to czy jest ona młodsza 10 lat czy 5 lat:)
Z tym, że im człowiek starszy, tym się ta różnica zaciera.
No bo chyba co innego dziewięciolatek/ka z dziewiętnastolatką/kiem a sześćdziesięciolatek/ka z siedemdziesięciolatką/kiem.
Albo nawet jedenastolatek/ka z siedemnastolatką/kiem a trzydziestodwulatka/tek a trzydziestoośmiolatek/ką....
Moim bardzo skromnym zdaniem takie wieeeelkie różnice, zwłaszcza gdy on jest dużo, dużo młodszy to jednak jest problemik...
u moich rodziców róznica wieku wynosi 15 lat. o ile u nich wydaje mi się to całkiem naturalne, o tyle jakbym teraz zobaczyła 20latkę z 35letnim facetem to nadal trochę dziwiłoby mnie to.
Jesteśmy razem pół roku. Ja mam szesnaście lat, a mój chłopak dwadzieścia sześć. Zanim jeszcze byliśmy razem (oboje już coś do siebie czuliśmy) oboje wahaliśmy się zrobić pierwszy krok. Ja myślałam, że to może być dla niego problemem, a on myślał, że dla mnie. Niektórym osobom to wydaje się szokujące, ale my tego na co dzień w ogóle nie odczuwamy...
Nie byłam nigdy wcześniej w żadnym innym związku i nie mam zamiaru być, więc nie mam porównania, ale wiem, że z rówieśnikiem nie miałabym w ogóle o czym mówić...
moim zdaniem wiek niema znaczenia. Ja miałam faceta 10 lat starszego. Ja miałam 18 on 28. Ważne aby było uczucie.
_________________ Ile ważnego w tym, co nieważne -- Jan Twardowski
Szacunek po drugie Lojalność po pierwsze!
Iść swoją drogą nie dać satysfakcji wrogom..
Jaka jest wg was granica wieku miedzy chlopakiem a dziewczyną? Czy w ogole mozna o takiej granicy mowic?
Przykladowo jesli mam 21 lat, to jakbyscie odbierali to ze np umawiam sie czy spotykam z dziewczyna z gimnazjum? (15 lat) Rozmawialem o tym z paroma osobami, i jedni sądzą ze to przesada... jak wy myślicie? Czy was to nie bulwersuje?
Pamietam jak na socjologii przerabialismy pewien wątek z tym związany... mianowicie ze istnieje taki przedzial wiekowy dla kazdego z nas... po krótce mówiąc ze jesli sie spotykam z osobą duzo starszą lub dużo młodszą to sie nie zrozumiemy.
niop tak wyrażając swoje zdanie na ten temat to moim zdaniem różnica między chłopakiem a dziewczyną jeśli chodzi o moją opinie to najwięcej 5/6 latek ale zdarzają się i tacy miedzy którymi jest 13 lat różnicy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum