Mam wielki dylemat..Poznalem ostatnio w internecie dziewczyne ktora ma 15 lat..ja mam 20.Przez caly czas myslalem ze ma 16....ale mnie troszke oszukala;/.Od tamtej pory nie wiem co mam robic...podoba mi sie ale boje sie ze to jeszcze dziecko...Mam brata rok mlodszego od niej ma 14 lat...a traktuje go jeszcze jak dzieciaka.Spotkaliscie sie juz z takimi parami???Pomozcie mi i doradzcie co robic...z gory dzieki.
w sumie różnica nie jest duża ale to, że ona ma tylko 15lat może stanowić problem. gdybyście byli o np.2 lata starsi to nie powinien być problem. jeśli boisz się, że to jeszcze dziecko, że myśli "po dziecinnemu" (co całkiem możliwe), to na razie utrzymuj kontakt na stopie koleżeńskiej. może się spotkajcie, tak niezobowiązująco albo co?? a jeśli zdecydowałbyś się na związek z nią to musiałbyś pamiętać, że ona jest bardzo młoda i...wiesz co chcę powiedzieć
_________________ "wierzę w Ciebie boś Ty wierna, wszechmocna i miłosierna xD" .....
Po pierwsze grozi Ci za nią prokurator (Oczywiście w razie współżycia)... Po drugie to faktycznie jest jeszcze dziecko. Ja bym odpuścił na Twoim miejscu...
_________________ Tuck in your chain put your watch in your pocket
Here come the Braveheart straight out the projects
We live the life where the blood spills
Same thing that get you cats nigga, get you killed
Znam pary, gdzie różnica wieku jest większa i radzą sobie ale powinieneś się dobrze zastanowić, bo to w sumie jeszcze dziecko. Miss dobrze napisała, nie szalej na razie, poznajcie się na stopie bardziej koleżeńskiej i zobaczysz co będzie dalej.
_________________ Dum spiro, spero
"Życie to sen wariata, a jak się przyprawi, to wychodzi kolorowa telewizja"
Wysłany: 2008-04-08, 18:58
Polecający: sama je odnalazłam :D
5 lat to mala roznica w przypadku jednak ze bylibyscie dorosli.... a tak, no coz chyba sam wiesz.. ale przyjaznic sie oczywiscie mozesz, kto wie co bedzie za kilka lat:)
_________________ "- Boję się.
- To dowód, że kochasz życie."
moja przyjaciółka ma lat 16, jej chłopak 25 i w życiu nie widziałam szczęśliwszej i bardziej dobranej pary
chociaż jeżeli chodzi o znajomość przez internet to... hm.
nie szalej, nie rób sobie większych nadziei jeżeli chodzi o dojrzałość psychiczną i takie tam... bo się możesz srogo rozczarować ^^
spróbowac poznać nie zaszkodzi, ale nie angażuj się, przynajmniej dopóki jej DOBRZE nie poznasz
_________________ -Dziewczyno, jak ty mostek zrobisz, to z twojej miednicy można jeść!
Dziekuje Wam za rady....ale i tak do konca nie wiem co robic:/.Ona sie we mnie zakochala chyba..ale staram sie ja trzymac na dystans.Pisze do mnie mile sms-y,i chyba traktuje to powaznie.Moze faktycznie zaproponuje jej przyjazn narazie......chyba bym nie czul sie zbyt fajnie przy tak mlodej dziewczynie,Jestem pewien ze inna sytuacja bylaby gdyby ona miala 16 lat...to wiele zmienia moim zdaniem,wogole bym sie nie wachal.Jak sie poznalismy to myslalem ze ma wlasnie 16 lat,troche mnie oklamala.....ehh...ciezka sytuacja;(
Jeśli dziewczyna jest dojrzała emocjonalnie i jej miłość do Ciebie jest w pewien sposób dojrzała to wiek nie jest przeszkodą.
Moi rodzice mają między sobą 10 lat różnicy wieku.
Tylko jak bardzo się znacie? Czy jesteś gotowy na taki związek? Czy ona jest gotowa? To bardzo poważna decyzja.
hmm..piszemy ze soba jakies 1,5 tygodnia tylko....ale ciezko wyczuc czy ona jest dojrzala czy nie poprzez sms-y:/.Ona powiedziala ze bardzo chce sie ze mna spotkac tylko chce mnie jeszcze troche poznac na gg.Ja osobiscie caly czas sie waham,niby chcem i troche nie,nie wiem...moze spotkanie by tu cos wyjasnilo...???
Jeśli dziewczyna jest dojrzała emocjonalnie i jej miłość do Ciebie jest w pewien sposób dojrzała to wiek nie jest przeszkodą.
Jest duża przeszkodą bo gdyby facet miał 25 lat a ona 20 to byłby luz, ale w tym wypadku mamy do czynienia z dzieckiem... Na 100% nie jest dojrzała...
Może okaże się dla Ciebie atrakcyjną, inteligentną i dojrzałą dziewczyną, spotkaj się z nią ale z góry zaznacz, że to nie jest randka by nie robiła sobie nadziei na coś 'extra'. Jeśli nie spełni twoich kryteriów po prostu potraktuj ją koleżeńsko i powiedz, że nie jesteś nią zainteresowany w 'ten' sposób, to moim zdaniem będzie fair.
nie zakładaj czegoś, czego nie jesteś w stanie stwierdzić.
może gdzieś na 70% jest niedojrzała, ale w tym wieku dojrzałe, inteligentne dziewczyny się zdarzają (chociażraczej nie szukaja one znajomości na czacie, no ale kto wie, może ta akurat...)
_________________ -Dziewczyno, jak ty mostek zrobisz, to z twojej miednicy można jeść!
nie zakładaj czegoś, czego nie jesteś w stanie stwierdzić.
może gdzieś na 70% jest niedojrzała, ale w tym wieku dojrzałe, inteligentne dziewczyny się zdarzają (chociażraczej nie szukaja one znajomości na czacie, no ale kto wie, może ta akurat...)
Jestem w stanie to stwierdzić... Nie jest dojrzała ani pod względem fizycznym, ani pod względem psychicznym czy uczuciowym... Chyba za bardzo uwierzyłaś w to, że kobiety szybko dojrzewają... Na pewno szybciej niż mężczyźni, ale w tym wieku to jeszcze dzieciak....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum