Forum Ręceprecz odtybetu

• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Współpraca • Czat • Reklamuj Forum ! • Gry online • Katalog Stron
• Rejestracja • Zaloguj • Album

konkurs

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

Misia_1993 

Ostrzeżeń:
 1/3/5

Wysłany: 2008-04-03, 15:19   Ja, On i rodzice

Jak powiedzieć rodzicom o związku z chłopakiem? Mój ukochany wkońcu wyznał mi miłość, ale ja nie wiem jak powiedzieć o nim rodzicom!!! Nie umiem powiedzieć wprost! :-( Ogólnie to atwa sprawa, ale moja siostra jest 3 lata starsza i jeszcze nie miała i nie ma chłopaka bo rodzice mówią że jeszcze na to za wcześnie! Co mam robić? Doradźcie! Proszę!!!

fazi  

Wysłany: 2008-04-03, 17:27   

A musisz im się tak spowiadać..?
Jak tak to oznajmij to jakoś normalnie, po prostu, przy okazji, bez zwoływania narady rodzinnej.

Velonka  

Wysłany: 2008-04-03, 19:05   

Trudno mi orzec jak wygladają Twoje relacje z mamą, moja córka, starsza od Ciebie ma chłopaka od prawie roku, powiedziała mi o tym od razu w sposób naturalny, bo tez i nasze układy sa bardzo przyjacielskie :D , natomiast jej ojciec dowiedział sie całkiem niedawno, przy okazji dosyc późnego powrotu do domu, a brzmiało to mnie więcej tak ''no wiesz tato , to jest ten od tej'' :rotfl: , tylko ze my znamy tego chłopaka juz 10 lat i jakos tak chyba to łatwiej poszło, bo wiadomo kto zacz :) . Jest też jedna ważna rzecz, czy tez Wasze spotkania nie będą kolidowały z nauką i z dopuszczalna porą przebywania poza domem, ja wiem ze Was to wkurza, takie kontrolowanie, ale wynika to tylko i wyłącznie z troski o Was droga młodzieży :hyhy: , bo wiem ze człowiek zakochany mysli baaardzo nierozsadnie i nie mówcie mi, ze to w moim przypadku dawno było, bo nie tak całkiem, tylko 9 miesiecy temu trafiło mnie jak ''gromem z jasnego nieba'' (tak,tak po 30 też sie zdarza) :szok: i tez mi było trudno powiedziec nie tyle rodzicom, co .... własnym dzieciom :]
Ostatnio zmieniony przez Velonka 2008-04-04, 22:24, w całości zmieniany 1 raz  

zbych1112  

Wysłany: 2008-04-03, 21:17   

Misia_1993 napisał/a:
Jak powiedzieć rodzicom o związku z chłopakiem?
Normalnie. Sądzę, że najlepiej będzie to zrobić słowami. I w cztery oczy.
Misia_1993 napisał/a:
Mój ukochany wkońcu wyznał mi miłość, ale ja nie wiem jak powiedzieć o nim rodzicom!!!
Misia_1993 napisał/a:
Mój ukochany wkońcu wyznał mi miłość, ale ja nie wiem jak powiedzieć o nim rodzicom!!!
Może zagadaj do rodziców, że chcesz sie im pochwalić i pochwal sie tym, że ktoś Cię kocha :]
To, co się przed nim nie chowa"

J. W. Goethe

Karczoch  

Wysłany: 2008-04-04, 00:00   

Misia_1993, no cóż, zależy jakie masz kontakty w mamą/tatą. jeżeli nie jesteś pewna, czy to zaakceptują to im nic nie mów sama od siebie - no chyba, że będą pytać, bo zagłębiać się w kłamstwo nie warto.

Cytat:
Jak tak to oznajmij to jakoś normalnie, po prostu, przy okazji, bez zwoływania narady rodzinnej.

no właśnie, nie traktuj tego jako czegoś wielkiego tylko jako coś normalnego i naturalnego, bo inaczej rodzice się zaczną niepokoić ;) no chyba, że są tym rodzajem rodzica który cieszy się, kiedy dziecko z wielkim wejściem smoka oznajmia, iż zabrneło w pierwszy, poważny związek ;) ale to, jak zareagują spróbuj sama ocenić i wybierz najlepsze rozwiązanie :)

ręceprecz odtybetu

kupa.

Kochanica :luka:

Misia_1993 

Ostrzeżeń:
 1/3/5

Wysłany: 2008-04-04, 17:40   

Mam z RODZICAMI BARDZO DOBRE KONTAKTY! Ale mam dopiero 12 lat a moja siostra ma 15 i rodzice uważają że to za wcześnie na chłopaka!!!

[ Dodano: 2008-04-04, 17:48 ]
Wczujcie się w moją marną sytuację! Nie mogę się z Nim tajnie spotykać bo na dyskotekach będzie chciał ze mną tańczyć przytulańce!!! Chciałabym Go kiedyś utulić, ale na dyskoteki chodzi moja młodsza siostra więc by mnie widziała i powiedziała mamie! POMÓŻCIE!!!

Zombwbij  

Wysłany: 2008-04-04, 21:07   
   Polecający: myszka mi poleci(a)ła...

Misia_1993 napisał/a:
mam dopiero 12 lat a moja siostra ma 15 i rodzice uważają że to za wcześnie na chłopaka!
I chyba słusznie.

Misia_1993 napisał/a:
Nie mogę się z Nim tajnie spotykać bo na dyskotekach będzie chciał ze mną tańczyć przytulańce!
A Ty musiałabyś się na to godzić, prawda?
Misia_1993 napisał/a:
na dyskoteki chodzi moja młodsza siostra więc by mnie widziała i powiedziała mamie! POMÓŻCIE!
Przekup siostrę, by się wybierała dokądś indziej ;p

Lubię internet, bo w internecie nikt nie wie, że jestem psem ;)
Per aspera ad astra...
...wszędzie można dojść na piechotę

Velonka  

Wysłany: 2008-04-04, 22:08   

Cytat:
Nie mogę się z Nim tajnie spotykać bo na dyskotekach będzie chciał ze mną tańczyć przytulańce!!

to chyba jeden z elementów bliskości gdy się kogoś kocha a skoro to jest dla Ciebie problem to moze faktycznie za wcześnie na miłość?

Misia_1993 

Ostrzeżeń:
 1/3/5

Wysłany: 2008-04-08, 13:50   

Nie za wcześnie na miłość bo bardzo go kocham! Zaprosił mnie do kina ale moja mama powiedziała, e na chodzenie z "kolegą" do kina jeszcze przyjdzie czas! Ona chyba nie akceptuje mojej miłości do niego! :zalamany: :zalamany: :zalamany:

Karczoch  

Wysłany: 2008-04-09, 21:05   

Misia_1993 napisał/a:
Ona chyba nie akceptuje mojej miłości do niego!

a powiedziałaś mamie, że go kochasz i chcesz, żeby to zaakceptowała? porozmawiałaś na poważnie czy na zasadzie "ale mamo, ja chcę!"

postaraj się odwołać do tego, jak ona by się czuła. powiedz, że dla ciebie nie jest za wcześnie, że czasy się zmieniają (ale to niekoniecznie, bo może być źle odebrane ;) ) że jesteś odpowiedzialna, ze robi ci przykrość tym, ze się nie zgadza...
pomyśl, co jeszcze mogłabyś powiedzieć, żeby mama była spokojna. czym najbardziej się przejmuje?

ręceprecz odtybetu

kupa.

Kochanica :luka:

Odpowiedz do tematu