Jak powiedzieć rodzicom o związku z chłopakiem? Mój ukochany wkońcu wyznał mi miłość, ale ja nie wiem jak powiedzieć o nim rodzicom!!! Nie umiem powiedzieć wprost! :-( Ogólnie to atwa sprawa, ale moja siostra jest 3 lata starsza i jeszcze nie miała i nie ma chłopaka bo rodzice mówią że jeszcze na to za wcześnie! Co mam robić? Doradźcie! Proszę!!!
Trudno mi orzec jak wygladają Twoje relacje z mamą, moja córka, starsza od Ciebie ma chłopaka od prawie roku, powiedziała mi o tym od razu w sposób naturalny, bo tez i nasze układy sa bardzo przyjacielskie , natomiast jej ojciec dowiedział sie całkiem niedawno, przy okazji dosyc późnego powrotu do domu, a brzmiało to mnie więcej tak ''no wiesz tato , to jest ten od tej'' , tylko ze my znamy tego chłopaka juz 10 lat i jakos tak chyba to łatwiej poszło, bo wiadomo kto zacz . Jest też jedna ważna rzecz, czy tez Wasze spotkania nie będą kolidowały z nauką i z dopuszczalna porą przebywania poza domem, ja wiem ze Was to wkurza, takie kontrolowanie, ale wynika to tylko i wyłącznie z troski o Was droga młodzieży , bo wiem ze człowiek zakochany mysli baaardzo nierozsadnie i nie mówcie mi, ze to w moim przypadku dawno było, bo nie tak całkiem, tylko 9 miesiecy temu trafiło mnie jak ''gromem z jasnego nieba'' (tak,tak po 30 też sie zdarza) i tez mi było trudno powiedziec nie tyle rodzicom, co .... własnym dzieciom
Ostatnio zmieniony przez Velonka 2008-04-04, 22:24, w całości zmieniany 1 raz
Misia_1993, no cóż, zależy jakie masz kontakty w mamą/tatą. jeżeli nie jesteś pewna, czy to zaakceptują to im nic nie mów sama od siebie - no chyba, że będą pytać, bo zagłębiać się w kłamstwo nie warto.
Cytat:
Jak tak to oznajmij to jakoś normalnie, po prostu, przy okazji, bez zwoływania narady rodzinnej.
no właśnie, nie traktuj tego jako czegoś wielkiego tylko jako coś normalnego i naturalnego, bo inaczej rodzice się zaczną niepokoić no chyba, że są tym rodzajem rodzica który cieszy się, kiedy dziecko z wielkim wejściem smoka oznajmia, iż zabrneło w pierwszy, poważny związek ale to, jak zareagują spróbuj sama ocenić i wybierz najlepsze rozwiązanie
Mam z RODZICAMI BARDZO DOBRE KONTAKTY! Ale mam dopiero 12 lat a moja siostra ma 15 i rodzice uważają że to za wcześnie na chłopaka!!!
[ Dodano: 2008-04-04, 17:48 ]
Wczujcie się w moją marną sytuację! Nie mogę się z Nim tajnie spotykać bo na dyskotekach będzie chciał ze mną tańczyć przytulańce!!! Chciałabym Go kiedyś utulić, ale na dyskoteki chodzi moja młodsza siostra więc by mnie widziała i powiedziała mamie! POMÓŻCIE!!!
_________________ Pieprz mnie bo ja tego chcę! Twój kutas mnie podnieca a twe piersi rządają mojego języka! Cipcię mam mokruką i nabijam się na ogórka! Kocham seks!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nie za wcześnie na miłość bo bardzo go kocham! Zaprosił mnie do kina ale moja mama powiedziała, e na chodzenie z "kolegą" do kina jeszcze przyjdzie czas! Ona chyba nie akceptuje mojej miłości do niego!
_________________ Pieprz mnie bo ja tego chcę! Twój kutas mnie podnieca a twe piersi rządają mojego języka! Cipcię mam mokruką i nabijam się na ogórka! Kocham seks!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
a powiedziałaś mamie, że go kochasz i chcesz, żeby to zaakceptowała? porozmawiałaś na poważnie czy na zasadzie "ale mamo, ja chcę!"
postaraj się odwołać do tego, jak ona by się czuła. powiedz, że dla ciebie nie jest za wcześnie, że czasy się zmieniają (ale to niekoniecznie, bo może być źle odebrane ) że jesteś odpowiedzialna, ze robi ci przykrość tym, ze się nie zgadza...
pomyśl, co jeszcze mogłabyś powiedzieć, żeby mama była spokojna. czym najbardziej się przejmuje?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum