• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Czat • Katalog Firm
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

dusia124  

Wysłany: 2007-12-31, 19:23   Kiedy ON powie KOCHAM /czy wogóle powie ???

jestem z chlopakiem juz ponad rok :) jeszcze ani razu nie powiedzial mi ze mnie kocha :( Nie wiem moze sie wstydzi tego powiedziec? :| Kiedys spytalam sie co do mnie czuje.Odpowiedzial ze bardzo mu na mnie zalezy. I z checia powiedzialby ze czuje do mnie cos wiecej niz tylko LUBI lecz boi sie mojej reakcji. Nie wie jak ja zareaguje na to wyznanie. Boi sie ze go wysmieje. No ale przeciez to nieprawda :( Ja baardzo chce zeby on w koncu mi to powiedzial. Wiem ze mu na mnie zalezy. Nigdy nie byl z dziewczyna tak dlugo. Chodzil zaledwie dwa tygodnie i zrywał. Ze mna jest inaczej. Raz sie poklocilismy a gdy dochodzilo do zgody miedzy nami plakal razem ze mna i mono objal a potem przepraszal. Na nastepny dzien powiedzial ze nigdy nie plakal razem z dziewczyna. Oznajmil ze bardzo mu na mnie zalezy. Czuje nawet tą milosc do mnie lecz chcialbym uslyszec z jego ust KOCHAM CIE :] tak duzo nie wymagam :P Co zrobic aby go troszke osmielic i sprawic jak za pomoca rozdzki zeby z jego ust wyłoniły sie te piękne a zarazem magiczne słowa ? :) Prosze o szczere odpowiedzi z waszej strony ;)

MissIndependent  

Wysłany: 2007-12-31, 19:53   

możliwe, że nie potrafi wyksztusić tych słów ;) na to, żeby powiedział, że Cię kocha nie ma magicznego sposobu, daj mu jeszcze trochę czasu, powinien się sam przemóc ;)

magda123  

Wysłany: 2008-01-01, 13:53   

Jemu po prostu brak odwagi. Ale swoim zachowaniem okazuje, że mu na Tobie zależy i Cię kocha. I to najważniejsze. Teraz powinnaś cierpliwie czekać.
Na pewno niedługo usłyszysz słowa, na które czekasz :) Przecież wiesz, że chłopak Cię kocha, czujesz to. Ale faceci wolą okazywać niż mówić. Tacy już są. :)
"Śniada cera, kocie oczy z tęczówkami w kolorze gorzkiej czekolady, nieduże, pełne usta i burza czarnych włosów. [...] Na dodatek szczęściara chrzani odchudzanie. Bezczelnie wcina wszystko, na co ma tylko ochotę..." Taka już jestem...

Katharsis  

Wysłany: 2008-01-01, 15:44   
   Polecający: www.google.com -> Forum ogolnotematyczne

A dlaczego sama pierwsza mu tego nie powiesz?

sis  

Zaproszone osoby: 2

Wysłany: 2008-01-01, 15:48   

Jesteście razem, jest Wam z sobą dobrze, facet najwyraźniej Cię kocha - ciesz się z tego. Aż tak bardzo zależy Ci na słowach?

grlało, matulu

dusia124  

Wysłany: 2008-01-01, 16:10   

hmm.. moze i az tak nie zalezy mi na tych slowach, szukam tego slowa w jego gestach jakie kieruje do mnie. A co do tego czy ja mam mu pierwsza powiedziec? :| W sumie ja chyba mam ten sam problem co on :kwasny: zdarzały sie przypadki gdzie mialam ta odwage i powiedzialam mu to, ale to nie bylo tak jak tego oczekiwalam. Nie bylo to takie jednoznaczne :kwasny: Teraz z tego wychodzi ze obaj mamy problem :( Jestesmy doroslymi ludzmi i wstydzimi sie swych uczuc jak male dzieci. No ja to moze prawie dorosla jestem (mam prawie 18 lat, a on 21). I w czym tu jest problem ??? Dlaczego tak boimi sie wyznac to co czujemy do siebie chociaz kazde z nas wie ze nie mozemy bez siebie zyc i oddalibysmy wszystko aby nasza milosc przetrwala. Dlaczego boimi sie tak mocno reakcji partnera ??? :(

Colorblind  

Wysłany: 2008-01-02, 14:14   

dusia124 napisał/a:
jeszcze ani razu nie powiedzial mi ze mnie kocha
wolałabyś by Ci mówił słowa bez pokrycia co sekundę? Czasem słowa są po prostu zbędne, czyż czyny nie są ważniejsze od pustego dla poprawienia samopoczucia wyznania miłości?
dusia124 napisał/a:
I w czym tu jest problem ??? Dlaczego tak boimi sie wyznac to co czujemy do siebie chociaz kazde z nas wie ze nie mozemy bez siebie zyc i oddalibysmy wszystko aby nasza milosc przetrwala. Dlaczego boimi sie tak mocno reakcji partnera ???
to tylko Wy najlepiej wiecie

'A w kominie szurum burum, a na polu wiatr do wtóru, a na chmurze bal do rana, a pogoda rozśpiewana. Zielono mi i spokojnie, zielono mi'
wszystko gra

dusia124  

Wysłany: 2008-01-02, 18:25   

hmm... w sumie macie racje :| Lepsze są gesty znaczące wiele niż puste słowa nic nie warte. Chyba lepiej jak tą miłość sie czuje w zachowaniu partnera i widzi jak rysuje sie na jego twarzy gdy tylko na mnie spojrzy. Sama nie jestem z tych dziewczyn które na slowo KOCHAM są w siodmym niebie i wielbią tego faceta jakby on zrobil coś niesamowitego. Ogólnie rzecz biorąc nie lubie gdy chlopak po dwóch, trzech spotkaniach mówi KOCHAM. Mialam niedawno taki przypadek. Mam kolege który mieszka niedaleko mojej cioci. Poznalismy sie na wakacjach jak u niej bylam. Widzimy sie z nim i jego paczką zaledwie raz do roku(przewaznie w wakacje). We wrzesniu dostalam zaproszenie na wesele od mojego kuzyna. Okazalo sie ze ON tez tam bedzie. Gdy z nim tanczylam to w trakcie tanca objął mnie mocno i powiedzial ze mnie KOCHA. Oczywiscie nie wzielam tego na powaznie. Dla mnie te słowa byly puste i bez znaczenia . Spytalam za co on mnie tak KOCHA, odpowiedzial ze chocby za to ze przyjezdzam do jego miejscowosci. Przyznam sie ze troche mnie zaskoczylo to jego zachowanie bo gdy jestem tam na wakacjach ON wydaje sie taki obojetny na moją obecnosc. No ale mniejsza z tym. Na nim mi nie zalezy. I nie zadzialaly na mnie jego slowa gdy powiedzial ze mnie KOCHA, bo on mnie nie zna na tyle dlugo zeby poczuc do milosc.

lolinka  

Wysłany: 2008-01-02, 18:38   
   Polecający: religia tv

dusia124 napisał/a:
Spytalam za co on mnie tak KOCHA,

oj kochana ;] prawdziwie kocha sie tylko wtedy gdy sie nie wie dlaczego ;] Dla Ciebie słowa te były puste ale czy to znaczy ze dla niego też ? Czy to znaczy ze jego miłośc była niewazna bo Ty uznałaś to za naiwne ?Moze przypadek miałas głupi ale co ma do rzeczy długośc związku , odległość , wiek ? Ja na swoim przykładzie doskonale wiem ze czasem wystarczy 1 dzien by zrozumieć ze sie spotkało kogoś wyjątkowego i ze sie zywi wiele uczuć do tej osoby. Wydaje mi sie ze sie chyba za duzo gazet naczytałas a za mało patrzysz na rzeczywistość taka jaka ona jest ;]
A co do tematu własciwego czasem słowo kocham jest bez znaczenia przy tym co jest naparwde , słowa sa wazne ale nie najwazniejsze i nie powinny przysłaniać tego co miedzy ludzmi jest gdzieś tam głeboko.

Mamasita  

Wysłany: 2008-01-03, 09:39   

Miło jest syszeć słowa Kocham Cię ale najważniejsze jest czuć, że się jest kochanym. I najważniejsze, nie kocha się za "coś" tylko pomimo "czegoś". Lepiej jest czuć niż słyszeć. Dobrze o nim świadczy, że nie papla ciągle o tym, jak bardzo kocha i bla..bla tylko robi wszystko, żebys czuła sie kochana a na słowa przyjdzie czas.

Odpowiedz do tematu