• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Czat • Katalog Firm
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

layla  

Wysłany: 2007-12-01, 15:43   kocham,ale nie ufam...

mam pyatnie...czy wy tez macie takie prroblemy? kochacie kogos,chcecie uafc ale ajkos podswiadomie nie ma 100% zaufania?

Colorblind  

Wysłany: 2007-12-01, 15:49   

Dla mnie związek to przede wszystkim zaufanie, oprócz prawdziwego uczucia, szczerości i nie ma dla mnie tak, że chcę ufać, powinnam, albo muszę ufać, tylko po prostu ufam.

layla napisał/a:
ale ajkos podswiadomie nie ma 100% zaufania

można różnymi obawami zająć swoją głowę, ale czy to ma jakiś sens? Ważne jest to, by potrafić rozmawiać ze swoim partnerem o wszystkich takich niepewnościach, obawach, nie tłumić w sobie emocji, uczuć, nie bać się wyrażać tego, co się czuje.

'A w kominie szurum burum, a na polu wiatr do wtóru, a na chmurze bal do rana, a pogoda rozśpiewana. Zielono mi i spokojnie, zielono mi'
wszystko gra

Tynka88 

Wysłany: 2007-12-01, 15:54   

ja nie mam takiego problemu :)
o to chodzi w relacjach partnerskich zeby jedna osoba ufala drugiej :)

bro  

Wysłany: 2007-12-01, 16:09   

Colorblind napisał/a:
Ważne jest to, by potrafić rozmawiać ze swoim partnerem o wszystkich takich niepewnościach, obawach, nie tłumić w sobie emocji, uczuć, nie bać się wyrażać tego, co się czuje.

Oh yeah, wyobrażam sobie jak moja dziewczyna za każdym razem jak coś pomyśli to bierze mnie na rozmowę w celu wyjaśnienia wszystkich tych obaw. Związek przegadanych obaw... :zdziwko:

Colorblind  

Wysłany: 2007-12-01, 16:17   

bro napisał/a:
Oh yeah, wyobrażam sobie jak moja dziewczyna za każdym razem jak coś pomyśli to bierze mnie na rozmowę w celu wyjaśnienia wszystkich tych obaw. Związek przegadanych obaw...

nie popadajmy w skrajności ;P poza tym w związku nie ma tylko samych obaw ^^ nie miałam na myśli ludzi, którzy sztucznie stwarzają sobie problemy i się nimi zamartwiają i zajmują swoją osobą wszystkich dookoła. Ale gdy coś jest nie tak, to warto o tym rozmawiać - i o takich rozmowach wcześniej pisałam.

'A w kominie szurum burum, a na polu wiatr do wtóru, a na chmurze bal do rana, a pogoda rozśpiewana. Zielono mi i spokojnie, zielono mi'
wszystko gra

bro  

Wysłany: 2007-12-01, 16:27   

Colorblind napisał/a:
i o takich rozmowach wcześniej pisałam.

okay, nie to nie, ja chciałem pomóc!

sis  

Zaproszone osoby: 2

Wysłany: 2007-12-01, 16:27   

bro napisał/a:
za każdym razem jak coś pomyśli to bierze mnie na rozmowę w celu wyjaśnienia wszystkich tych obaw. Związek przegadanych obaw...

Na początek warto byłoby oddzielić obawy faktyczne, będące reakcją na to, że w związku dzieje się coś niedobrego, o których jednakowoż warto rozmawiać, od paranoi z gatunku "Nie odpisałeś na mojego smsa. Ty mnie już chyba nie kochasz". No chyba, że w Waszym przypadku to jedno i to samo, w takim razie może faktycznie nie warto rozmawiać o wszystkim... Na pewno cierpliwości życzę ;]
layla napisał/a:
ajkos podswiadomie nie ma 100% zaufania?

W takim razie to strata czasu. Związek, w którym podświadomie nie ufasz, IMO nie ma szans.

grlało, matulu

kochanamoniczka  

Wysłany: 2007-12-01, 16:35   

mi się wydaje że to zależy od tego czy się już zostało skrzywdzonym przez bliską osobę czy jeszcze nie....
ciężko jest wtedy odbudować zaufanie... i ciężko jest potem zaufać drugiemu człowiekowi na 100%
jak ja kocham prawdziwie to zaufanie w tym momencie jest 100%

bro  

Wysłany: 2007-12-01, 16:48   

sis napisał/a:
No chyba, że w Waszym przypadku to jedno i to samo,

napisałem :
Cytat:
wyobrażam sobie

Czyli teoretyzuję, nie mam tak i mam nadzieję, że nie będę miał.

layla  

Wysłany: 2007-12-01, 17:47   

jestesmy razem juz 3 miechy...on nie daje mi powodów do braku zaufania ale aj własnie chyba powinnam sie leczyc:((( ej bo jak np. zapomni mi stzrałki puścic czy cos,albo odpisze 5 minut po wysłaniu esa...to aj jzu paranoje se stwarzam...kurcze rabnięta jestem? pomijam fakt ze go bardzo kocham...i on mnie tez...ale aj anwet ni wierze w to ze mnie kocha...boje sie zranienia...

mmmasha  

Wysłany: 2007-12-02, 10:03   
   Polecający: olenkaa1690

dla mnie te dwie rzeczy sie wykluczają :/ za bardzo sobie nie wyobrażam miłości bez zaufania... powinnaś sie raczej zastanowić czy to jest miłość...

Glory, glory... Manchester United

Colorblind  

Wysłany: 2007-12-03, 02:23   

layla napisał/a:
ej bo jak np. zapomni mi stzrałki puścic czy cos,albo odpisze 5 minut po wysłaniu esa...to aj jzu paranoje se stwarzam...

Dobrze, że zdajesz sobie z tego sprawę, że są to paranoje. Rzeczywiście nie odpisał po 5 minutach - tragedia, na pewno nie kocha tylko zdradza.

wszystko gra

olenkaa1690  

Zaproszone osoby: 1

Wysłany: 2007-12-03, 09:03   

moze ja nie wiem do konca co to jest milosc ale myslalam ze to przede wszystkim zaufanie :| mysle ze milosc bez zaufania raczej nie istnieje :/ zastanow sie czy Ty naprawde kochasz czy tylko hmmm lubisz? :|

Niech płynie krew w żyłach Twych, rozcieńczona nadzieją przyszłych dni...

Oczy zalane łzami ukazują, jak ludzie się traktują...

Szlachcianka  

Wysłany: 2007-12-03, 17:41   
   Polecający: Google

Moim zdaniem kochać to tez przede wszystkim ufać... Chyba jedno nie obejdzie się bez drugiego?
_______

<33

thinker  

Wysłany: 2007-12-03, 18:49   

istnieją takie związki, gdzie ludzie nie do końca sobie ufają. nie musi to zaraz oznaczać, że podejrzewają się o wszystko, ani też, że są złą parą. świat nie składa się z kolorów biały i czarny, więc nie popadajmy w skrajności. a teksty, że jak się kocha to się powinno ufać, są niedojrzałe. tak samo - jak się kocha, nie powinno się zdradzać, a pewnie w połowie związków na świecie, jeśli nie więcej, zawitała zdrada, a w części z nich ludzie na pewno się szczerze kochają. wieloletnia miłość to nie jest takie proste uczucie, a czasem można czuć coś, co ciężko jest wytłumaczyć, choćby właśnie brak zaufania.

Odpowiedz do tematu