• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Czat • Katalog Firm
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

Gajeczka  

Wysłany: 2006-10-01, 12:26   MIŁOŚĆ TO GRA,KTÓRA WIECZNIE TRWA...

DLACZEGO TAK BYWA,ŻE KOCHAJĄ NAS LUDZIE NA KTÓRYCH MIŁOŚCI NAM NIE ZALEŻY,A MY KOCHAMY TYCH DLA KTÓRYCH TA MIŁOŚĆ JEST OBOJĘTNA?"

yakuza  

Wysłany: 2006-10-01, 15:27   

Bo mamy klapki na oczach i niepatszymy natych co potszeba albo poprostu jgnoruiemy tych
ktuzi nam okazuiom ale to jest moje zdanie na ten temat

jusia_like  

Wysłany: 2006-10-01, 17:57   
   Polecający: Google

Bo ludzie nie maja pojęcia o tym czego chca i dzieje sie jak sie dzieje. ALbo szukaja ideałów ktorych nie ma :/
tym sposobem i jedna i druga droga prowadzi do rozczarowania:P
sama bylam w takich sytuacjach..chym jakby wniknac to dalej jestem ale ...niech czekaja :P

Jestem tu  

Wysłany: 2006-10-01, 21:17   Miłość !

Miłość czy istnieje coś piękniejszego, nie !
Miłość jest piękna, ale bardzo często jest ona samotna, niestety.
To w miłości jest najgorsze, kiedy ty kochasz, a ona do ciebie nic nie czuje,
jest to bardzo bolesne doświadczenie, kochać tak samotnie i bez szans na dobry koniec,
która jest miłość odwzajemniona.
Ciężko sobie z tym poradzić i nie wiadomo jak dalej żyć.
Szukamy, błądzimy, powoli tracimy sens życia,
a to tylko dla tego że zakochaliśmy się i tak to ciągniemy nie wiadomo do kąt,
po co i dlaczego.
Najpiękniejsze słowa „Chciałbym umrzeć z miłości”, a któż by nie chciał.

kenusarf  

Zaproszone osoby: 1

Wysłany: 2006-10-01, 21:23   

Gajeczka napisał/a:
DLACZEGO TAK BYWA,ŻE KOCHAJĄ NAS LUDZIE NA KTÓRYCH MIŁOŚCI NAM NIE ZALEŻY,A MY KOCHAMY TYCH DLA KTÓRYCH TA MIŁOŚĆ JEST OBOJĘTNA?"

Bo miłość to tylko chemiczne procesy, które mogą zostać zainicjowane nie wtedy kiedy jest to potrzebne do rozmnażania.

patryska001  

Wysłany: 2006-10-02, 17:04   

Miłość nie wybiera. Kochamy sie i już. To nie jest tak, że sobie wybieramy osoby. Po prostu gadamy i patrzymy i wiemy, że ta osoba jest właśnie dla nas. To jest tak zwyczajnie poza nami. Tak jak w reklamie "miłość to wybór raczej podświadomy" i to jest prawda.

Astarte  

Wysłany: 2006-10-02, 18:39   

Ja od dziecka wierze,ze jest tam gdzies przeznaczona nam osoba... I jesli my sie zakochujemy bez wzajemnosci, badz osoba, z ktora tyle bylismy zostawia nas, to znaczy jedynie,ze to nie byla ta nasz 'druga polowka'... mialam sytuacje,ze zalamalam sie, bo boy, w ktorym sie zakochalam 'pobawil sie mna', poobiecywal, pogadal a nagle 'mam nadzieje,ze bedziemy przyjaciolmi, bo ja jestem typem samotnika'. wiec za ciekawie mi nie bylo,ale mocno wierzylam,ze on 'sie nawroci', a jak nie to na pewno na mojej drodze stanie ktos lepszy. I mysle,ze tak trzeba podchodzic do sprawy, podnosic sie, kiedy sie upada i isc dalej, bo skad wiemy- moze akurat na tej naszej drodze ktos juz na nas czeka?

P.s. z tym boy'em, ktory nie chcial sie wiazac jestem juz ponad dwa miechy :D

marlena_18  

Wysłany: 2006-10-08, 20:26   

yakuza napisał/a:
Bo mamy klapki na oczach i niepatszymy natych co potszeba albo poprostu jgnoruiemy tych
ktuzi nam okazuiom

A potem żałujemy swoich decyzji... staramy sie to naprawić, ale nic już nie można zrobic... tylko czekać, a niepewność jest najgorsza...

Jacek  

Wysłany: 2006-10-25, 20:43   
   Polecający: Znalazlem w necie

Witam was
Temat mi sie spodobal ... Czy u was jet tez taki system samoobrony ze staracie sie byc zimni i obojetni oraz slepi na te uczucia ?
Czekam na wasze opinie
Pozdrawiam
Jacek

krzak  

Wysłany: 2006-10-25, 21:56   

Jacek napisał/a:
Temat mi sie spodobal ... Czy u was jet tez taki system samoobrony ze staracie sie byc zimni i obojetni oraz slepi na te uczucia ?

dla mnie to nie zaden system somoobrony. po prostu jedni sa na to bardziej podatni inni mniej. czy mozna nad tym zapanowac? mysle ze jest to jedna z tych rzeczy na ktore nie mamy wplywu.

Katharsis  

Wysłany: 2006-10-26, 09:29   
   Polecający: www.google.com -> Forum ogolnotematyczne

Gajeczka, prosze, nie krzycz :/
Po co mam sie rozpisywac, skoro wszystko co chcialem powiedziec jest juz powiedziane? ;)
dr frasunek, masz racje :)

magdzidło  

Wysłany: 2006-10-26, 09:50   

Ja śmiem twierdzić, że nie możemy powiedzieć, że jesteśmy w kimś zakochani. Hm...jesteśmy dlatego zakochani bo oczekujemy emocji, od których jesteśmy uzależnieni. I tym samym ta sama osoba może wypaść z łask następnego tygodnia, bo nie spełniła oczekiwań. Takie moje zdanie.

jusia_like  

Wysłany: 2006-10-26, 10:48   
   Polecający: Google

magdzidło napisał/a:
Hm...jesteśmy dlatego zakochani bo oczekujemy emocji, od których jesteśmy uzależnieni. I tym samym ta sama osoba może wypaść z łask następnego tygodnia, bo nie spełniła oczekiwań. Takie moje zdanie.

zalezy od wieku ;P
jak sie ma 16 lat to moze sie i tak mysli ze miłośc to takie tygodniowe uczucie i tętno w zyłach ale starsi po 25. inaczej na to patrzą :)
kwestia dorośnięcia

magdzidło  

Wysłany: 2006-10-26, 11:29   

jusia_like napisał/a:

zalezy od wieku ;P
jak sie ma 16 lat to moze sie i tak mysli ze miłośc to takie tygodniowe uczucie i tętno w zyłach ale starsi po 25. inaczej na to patrzą :)
kwestia dorośnięcia

Z mojego punktu widzenia każdy człowiek może być i jet uzależnieony od emocji. A uzależnienie to coś od czego nie możmy się powstrzymać. Więc znajdujemy się w sytuacjach, które się wypełniają biochemiczne nienasycenie komórki naszego ciała poprzez stwarzanie sytuacji, która zaspakaja nasze chemiczne potrzeby. Istnieją więc związki chemiczne odpowiadające złości, istnieją związki odpowiadające smutkowi, pożądaniu i wszystkim stanom emocjonalnym, których doświadczamy. I taka jest moja definicja miłości :)

mala_adzia 

Wysłany: 2006-10-26, 11:38   

magdzidło napisał/a:
Z mojego punktu widzenia każdy człowiek może być i jet uzależnieony od emocji. A uzależnienie to coś od czego nie możmy się powstrzymać. Więc znajdujemy się w sytuacjach, które się wypełniają biochemiczne nienasycenie komórki naszego ciała poprzez stwarzanie sytuacji, która zaspakaja nasze chemiczne potrzeby. Istnieją więc związki chemiczne odpowiadające złości, istnieją związki odpowiadające smutkowi, pożądaniu i wszystkim stanom emocjonalnym, których doświadczamy. I taka jest moja definicja miłości

Zgadzam się z tym!!! Każdy potrzebuje miłości ,chociaż by sie tego wypierał. Jest to wewnętrzna potrzeba. Człowiek to jedna wielka biochemia.
Być może nie brzi to pieknie,romantycznie czy wyniosle, ale takie są fakty. :]

Odpowiedz do tematu