Mam dwie córki(12 i 9 lat) Rozstałam się z ich ojcem ponieważ nie czułam się przy nim szczęśliwa,spełniona..Poznałam kogoś,kto dawał mi ciepło,uczucie,czułość ale..hm..nie chciał stworzyć z nami pełnej rodziny,takiej z prawdziwego zdarzenia,gdzie mieszka się razem i wszystko wspólnie planuje,dzieli..Musiałam więc podjąć decyzję czy chcę trwać w związku bez zobowiązań,bez przyszłości.Odeszłam..On mimo tego,że,jak twierdzi mnie kocha,nie zmienił zdania co do zamieszkania razem..Dzieci natomiast pragnęły być z tatą i mamą,a nie mamą i jej przyjacielem...Wróciłam więc"do domu"Córki są szczęśliwe,ale ja...ja cierpię..Tęsknię nie za ich tatą,ale za moim przyjacielem.Ktoś poradził,że nie będąc szczęśliwą,nie dam szczęścia dzieciom,ale czy słusznie..?Przecież one żyją teraz tak jak o tym marzyły,a ja chcę dla nich jak najlepiej..
Wysłany: 2007-09-05, 15:32
Tak tak Sandra31, to ja napisałam to zdanie.
A jak wygląda wasz związek, ten z ojcem dzieci?
Udajesz przy nim szczęśliwą i dalej kochającą żonę?
Spędzacie razem w czwórkę wesołe chwile?
Przeczytałam twój ostatni post w tamtym temacie. Piszesz że może kiedyś uda wam się stworzyć udany zwiazek. No właśnie o to chodzi. Jeśli włożysz w odbudowę tego związku odrobinę chęci to może to się da jeszcze naprawić. Może dostrzeżesz piękno jakim jest rodzina.
A o tamtym panu"przyjacielu" radzę zapomnieć. Facet wyraźnie nie ma ochoty na nic więcej.
_________________ gdy w sercu nosisz złość
zanim wyjdziesz stąd zraniony
zostaw wojnę bo,
bo dokończyć ją możemy kiedy wrócisz tu,
tylko wróć
Ktoś poradził,że nie będąc szczęśliwą,nie dam szczęścia dzieciom,ale czy słusznie..?Przecież one żyją teraz tak jak o tym marzyły,a ja chcę dla nich jak najlepiej..
ten ktoś ma rację kto Ci to powiedział, przecież dziewczyny już są duże i za jakiś czas zrozumieją że między tobą a nim już nie ma żadnego uczucia, powinnaś pomyśleć o sobie a nie tylko o dzieciach, skoro dzieci mogą być szczęśliwe to czemu nie ty?
_________________ Posłuchaj głosu serca...ono choć małe...prawde zawsze powie
moja rada jest prosta : odpusc sobie "przyjaciela", nie potrafie postawic sie w twojej sytuacji, ale dla mnie liczyloby sie szczescie dzieci. Widzisz ze ten facet nie chce z toba tworzyc rodziny ...
Witaj goga. Odpowiem tak;Nie udaję kochającej żony,a ojciec moich dzieci jest bardzo wyrozumiały,tolerancyjny..Zależy mu na rodzinie i cierpliwie czeka aż"wyleczę"się z tamtego uczucia.Relacje między nami są dobre,wspólnie prowadzimy dom,wspólnie siadamy wieczorem i rozmawiamy,śmiejemy się...Mogę powiedzieć mu o wszystkim i czuję się przy nim sobą,brakuje tylko tej"chemii"Może dlatego,że "tamten"partner dawał mi naprawdę dużo ciepła,jego słowa sprawiały,że czułam się piękna i potrzebna,ale wiem,że słowa to nie wszystko,liczą się czyny.Jeśli o czyny chodzi mój mąż go w tym przerasta,on pokazuje na codzień,jak nas kocha nie używając słów..Także pracuję nad sobą,by było dobrze;)
Tynka,dziękuję...
Odpuszczam sobie "przyjaciela" Dzieci są moją motywacją w życiu..
aa to już zmienia kolej rzeczy, myślę w takim razie że powinnaś zostać przy mężu, może masz chwilowy kryzys nie jestem ekspertką od takich spraw ale jednak polecam zostać przy mężu
_________________ Posłuchaj głosu serca...ono choć małe...prawde zawsze powie
Wysłany: 2007-09-07, 07:41
Sandra31, jestes madra kobietą i na pewno kochajacą matką a życie potrafi wystawiac nas na wiele prób. Myslę że sobie poradzisz, tylko musisz w to mocno wierzyć, musisz bardzo chcieć. Zawsze uważałam że celem w zyciu każdego człowieka jest szczeście.
_________________ gdy w sercu nosisz złość
zanim wyjdziesz stąd zraniony
zostaw wojnę bo,
bo dokończyć ją możemy kiedy wrócisz tu,
tylko wróć
goga, Doceniam Twoje rady goga i jestem wdzięczna..Zawsze kilka słów wsparcia pomagają , by upewnić się,że robi się dobrze,że podjęło się dobrą decyzję.Pozdrawiam ciepło...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum