• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Czat • Katalog Firm
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

Sandra31 

Wysłany: 2007-09-05, 15:09   miłość

Mam dwie córki(12 i 9 lat) Rozstałam się z ich ojcem ponieważ nie czułam się przy nim szczęśliwa,spełniona..Poznałam kogoś,kto dawał mi ciepło,uczucie,czułość ale..hm..nie chciał stworzyć z nami pełnej rodziny,takiej z prawdziwego zdarzenia,gdzie mieszka się razem i wszystko wspólnie planuje,dzieli..Musiałam więc podjąć decyzję czy chcę trwać w związku bez zobowiązań,bez przyszłości.Odeszłam..On mimo tego,że,jak twierdzi mnie kocha,nie zmienił zdania co do zamieszkania razem..Dzieci natomiast pragnęły być z tatą i mamą,a nie mamą i jej przyjacielem...Wróciłam więc"do domu"Córki są szczęśliwe,ale ja...ja cierpię..Tęsknię nie za ich tatą,ale za moim przyjacielem.Ktoś poradził,że nie będąc szczęśliwą,nie dam szczęścia dzieciom,ale czy słusznie..?Przecież one żyją teraz tak jak o tym marzyły,a ja chcę dla nich jak najlepiej..

goga  

Wysłany: 2007-09-05, 15:32   

Tak tak Sandra31, to ja napisałam to zdanie.

A jak wygląda wasz związek, ten z ojcem dzieci?
Udajesz przy nim szczęśliwą i dalej kochającą żonę?
Spędzacie razem w czwórkę wesołe chwile?

Przeczytałam twój ostatni post w tamtym temacie. Piszesz że może kiedyś uda wam się stworzyć udany zwiazek. No właśnie o to chodzi. Jeśli włożysz w odbudowę tego związku odrobinę chęci to może to się da jeszcze naprawić. Może dostrzeżesz piękno jakim jest rodzina.
A o tamtym panu"przyjacielu" radzę zapomnieć. Facet wyraźnie nie ma ochoty na nic więcej.
bo dokończyć ją możemy kiedy wrócisz tu,
tylko wróć

aisak  

Wysłany: 2007-09-05, 16:44   

Sandra31 napisał/a:
Ktoś poradził,że nie będąc szczęśliwą,nie dam szczęścia dzieciom,ale czy słusznie..?Przecież one żyją teraz tak jak o tym marzyły,a ja chcę dla nich jak najlepiej..

ten ktoś ma rację kto Ci to powiedział, przecież dziewczyny już są duże i za jakiś czas zrozumieją że między tobą a nim już nie ma żadnego uczucia, powinnaś pomyśleć o sobie a nie tylko o dzieciach, skoro dzieci mogą być szczęśliwe to czemu nie ty?

Tynka88 

Wysłany: 2007-09-05, 17:14   

moja rada jest prosta : odpusc sobie "przyjaciela", nie potrafie postawic sie w twojej sytuacji, ale dla mnie liczyloby sie szczescie dzieci. Widzisz ze ten facet nie chce z toba tworzyc rodziny ...

Sandra31 

Wysłany: 2007-09-06, 14:09   

Witaj goga. Odpowiem tak;Nie udaję kochającej żony,a ojciec moich dzieci jest bardzo wyrozumiały,tolerancyjny..Zależy mu na rodzinie i cierpliwie czeka aż"wyleczę"się z tamtego uczucia.Relacje między nami są dobre,wspólnie prowadzimy dom,wspólnie siadamy wieczorem i rozmawiamy,śmiejemy się...Mogę powiedzieć mu o wszystkim i czuję się przy nim sobą,brakuje tylko tej"chemii"Może dlatego,że "tamten"partner dawał mi naprawdę dużo ciepła,jego słowa sprawiały,że czułam się piękna i potrzebna,ale wiem,że słowa to nie wszystko,liczą się czyny.Jeśli o czyny chodzi mój mąż go w tym przerasta,on pokazuje na codzień,jak nas kocha nie używając słów..Także pracuję nad sobą,by było dobrze;)

Tynka,dziękuję...
Odpuszczam sobie "przyjaciela" Dzieci są moją motywacją w życiu..

agaciar 

Wysłany: 2007-09-06, 15:07   

ja sadzę że powinnaś zapomnieć o tamtym i spróbować ze swoim męzem najwazniejsze jest szczescie corek

aisak  

Wysłany: 2007-09-06, 15:43   

aa to już zmienia kolej rzeczy, myślę w takim razie że powinnaś zostać przy mężu, może masz chwilowy kryzys nie jestem ekspertką od takich spraw ale jednak polecam zostać przy mężu

Sandra31 

Wysłany: 2007-09-06, 16:19   

aisak, Tak też myślę moja droga;) Dzięki za wsparcie..Zapewne czas odegra tu dużą rolę i będzie dobrze..

aisak  

Wysłany: 2007-09-06, 16:25   

Sandra31 jesteśmy z Tobą :) nie martw się takie rzeczy się zdarzają, na pewno jakoś sobie poradzisz :)

goga  

Wysłany: 2007-09-07, 07:41   

Sandra31, jestes madra kobietą i na pewno kochajacą matką a życie potrafi wystawiac nas na wiele prób. Myslę że sobie poradzisz, tylko musisz w to mocno wierzyć, musisz bardzo chcieć. Zawsze uważałam że celem w zyciu każdego człowieka jest szczeście.
bo dokończyć ją możemy kiedy wrócisz tu,
tylko wróć

Sandra31 

Wysłany: 2007-09-07, 10:53   

goga, Doceniam Twoje rady goga i jestem wdzięczna..Zawsze kilka słów wsparcia pomagają , by upewnić się,że robi się dobrze,że podjęło się dobrą decyzję.Pozdrawiam ciepło...

Odpowiedz do tematu