• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Czat • Katalog Firm
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

hotman001 

Wysłany: 2008-07-11, 09:39   Nie wiem co mam robić...pomocy!!!

Rok temu zostawiłem swoją dziewczynę...strasznie przeżywałem nasze rozstanie...nie mogłem znieść tego jak ona przeze mnie cierpiała i nadal cierpi...niedawno nasz kontakt znowu odżył spotkaliśmy się...ale ja zaczynam czuć to samo co rok temu to że strasznie ją krzywdzę i nie umiem sobie z tym poradzić czuje że im bardziej się w to zagłębiam tym bardziej ją krzywdzę ale przecież nie mogę jej teraz zostawić. Niby powiedziała mi żebyśmy zostali przyjaciółmi ale ja nie wiem czy to ma sens bo ona nadal mnie kocha i nadal będzie miała nadzieje na to że będziemy razem :zalamany: ...problem jest w tym że chciałbym ją pokochać a już na pewno zrobił bym wszystko żeby przestała cierpieć...najgorsze jest to że nie mam nawet z kim porozmawiać...już nie wiem co mam robić :zalamany:

yahuuu18 

Wysłany: 2008-07-11, 10:10   

wg mnie powinieneś poważnie zastanowić się czy naprawde kochasz Tą dziewczyne...,jeżeli Twoja odpowiedź bedzie pozytywna, to bez wzgledu na waszą przeszłość, ułozy wam się,ale jezeli nie kochasz jej naprawde, a Twoje bycie z nia teraz , miałoby być tylko rekompensatą za zrenienie w przeszłości, to lepiej dac sobie spokój.

hotman001 

Wysłany: 2008-07-11, 10:17   

Właśnie w tym cały sęk że ja jej chyba nie kocham :( jak się spotkaliśmy niedawno to nie było tak jak kiedyś...chodzi mi o to że nie wiem co mam robić...nie chcę z nią zrywać kontaktu...ale jak go utrzymuje to nie mogę przestać myśleć o tym że ona mnie kocha a ja nie mogę odwzajemnić jej uczucia i wiem że ją krzywdzę... :zalamany:

gracja  

Wysłany: 2008-07-11, 11:34   

hotman001 napisał/a:
nie chcę z nią zrywać kontaktu...ale jak go utrzymuje to nie mogę przestać myśleć o tym że ona mnie kocha a ja nie mogę odwzajemnić jej uczucia i wiem że ją krzywdzę... :zalamany:

Niestety nie ma tak lekko, skoro zdajesz sobie sprawę z sytuacji a gł ze swoich uczuć nie możesz kontynuować waszej znajomości wprowadzając dziewczynę w błąd. Szczerze porozmawiaj z nią, wyjaśnij, wiem, że to trudne patrzeć jak cierpi ta druga osoba, ale to konieczne, by uwolnić ja od złudzeń.

hotman001 

Wysłany: 2008-07-11, 12:47   

I co tak po prostu ją zostawić...? boję się że ona sobie coś zrobi...zawsze się odgrażała...szczerze to chciałbym się z nią zamienić...żebym to ja cierpiał a nie ona... :zalamany:

gracja  

Wysłany: 2008-07-11, 13:23   

hotman001 napisał/a:
co tak po prostu ją zostawić...?

No raczej tak. Będziesz zmuszał się do kłamstwa? Dziewczyna próbuje szantażu a to jest naprawdę poniżej nie można nikogo zmusić do miłości.

hotman001 

Wysłany: 2008-07-11, 13:49   

Masz rację...nasza znajomość nie ma sensu dopóki ona nie przestanie mnie kochać...trzeba wziąć się w garść...

gracja  

Wysłany: 2008-07-11, 13:58   

Dobrze o Tobie świadczy troska o nią, ale nie daj się wkręcić na żale i groźby.Podejmujesz dojrzałą, przemyślaną decyzję, która jak widzę sporo Cię kosztuje, ale bądź silny, bo okłamywaniem jej, wyrządzisz jeszcze większą krzywdę. Najlepiej chyba będzie jak przez pewien czas będziesz unikał z nią kontaktu.

Colorblind  

Wysłany: 2008-07-11, 20:57   

hotman001 napisał/a:
problem jest w tym że chciałbym ją pokochać a już na pewno zrobił bym wszystko żeby przestała cierpieć
problemem jest to, że nie potrafisz się zdecydować i nie wiesz czego chcesz, i wychodzi na to, że robisz krok do przodu, a po chwili dwa do tyłu - zdecyduj się na coś, a nie zachowujesz się raz tak, raz tak - bo takim postępowaniem podarowujesz drugiej osobie złudzenia, a nie prawdę

'A w kominie szurum burum, a na polu wiatr do wtóru, a na chmurze bal do rana, a pogoda rozśpiewana. Zielono mi i spokojnie, zielono mi'
wszystko gra

hotman001 

Wysłany: 2008-07-11, 21:13   

To nie takie łatwe...nie potrafię jej tak po prostu powiedzieć że koniec...

Colorblind  

Wysłany: 2008-07-11, 23:27   

hotman001 napisał/a:
To nie takie łatwe...nie potrafię jej tak po prostu powiedzieć że koniec...
więc łatwiej oszukiwać i zgrywać szopkę?

'A w kominie szurum burum, a na polu wiatr do wtóru, a na chmurze bal do rana, a pogoda rozśpiewana. Zielono mi i spokojnie, zielono mi'
wszystko gra

Leilah  

Wysłany: 2008-07-12, 18:46   

Ale prawdy też nie umiesz jej powiedzieć?
Moim zdaniem w rzadną głębszą znajomość nie powinieneś się z nią wdawać.Możecie czasem się spotkać,czy porozmawiać,ale nic więcej.Jak kocha to raczej szybko nie przestanie,tym bardziej kiedy wasze kontakty będą na bardzo wysokim poziomie.
Bardziej skrzywdzisz ją dając jej kolejną nadzieję.To boli,kiedy widzimy jak druga osoba z tego powodu cierpi,ale czasem tak po prostu jest i nic z tym nie zrobimy,możemy tylko pogorszyć sprawę.

kochanica Karczocha^^

Angel__ 

Wysłany: 2008-08-19, 17:21   

Moja opinia: Jezeli ty jej nie kochasz to masz racje to nie ma sensu, a jezeli ona nadal cie kocha to nie nie musisz z nia byc tylko dlatego ze bedzie cierpiala, skoro teraz nie jestescie razem nie ma powodu do cierpienia gdy jej powiesz ze to nie wyjdzie.

Marcel  

Wysłany: 2008-08-20, 20:56   

Jak to ktoś wcześniej zauważył, jeżeli nie widzisz już szans dalszego "bycia razem" to powiedz to dziewczynie, bo robienie jej nadziei jeszcze pogorszy i tak już chyba nieciekawą sytuację. Z drugiej strony jeżeli piszesz że wolałbyś cierpieć za nią, to odnoszę wrażenie, że jednak coś do niej czujesz. Wydaje mi się, że w tym momencie musisz sam podjąć męską decyzję, nie sugerując się radami tu piszących, a jak podjąłbyś decyzję, że nie chcesz wrócić do swojej dziewczyny to tu piszący postaraliby się poradzić ci jak przekazać to dziewczynie. Jeżeli natomiast chciałbyś kontynuować związek to chyba już nie ma potrzeby zasięgania opinii tu obecnych. Rób jak ci sumienie podpowiada. Nic na siłę. Pozdr.

MariaM  

Wysłany: 2008-08-21, 05:45   

Zupełnie Ciebie nie rozumiem, zostawiłeś ją, strasznie to przeżywałeś, teraz też czujesz to samo. Może zastanów się nad sobą, jaki jest Twój stosunek do niej, bo wygląda na to, że ją kochasz, ale - albo o tym nie wiesz, albo nie chcesz tego przyjąć do wiadomości.

Odpowiedz do tematu