Ekhm. Więc istanieją dojrzałe 13-stki jak to ktoś stwierdził ale są to wyjątki żadko spotykane ; )) . Jak dla mnie wiek nie gra większej roli w miłości i uczuciach wyższych bo każdy kiedyś musi zacząć, wiadome przecież jest że lepiej zacząć wcześniej niż za późno lub wcale . Istnieje bardzo dużo związków które trwają od 13-15 roku życia aż do śmierci przez małżeństwo itd. wtedy przynajmniej wiadomo że się tą osobę dobrze zna i może się na niej nie zawiedzie .
Wracając do tematu :
Ważne żebyś miał mokro w ustach i świeży oddech, to się dotyczy również partnerki ; D .
Reszta jednak przyjdzie sama ty możesz tylko 'lekko' dopomóc swojej sprawie ; ))
Powodzenia .
_________________ wylęgarnia pomysłów w mych kręgach .
Posłuchaj dziewczyn one wiedzą najlepiej, ale wiesz mi nie planuj takich rzeczy bo nigdy nie wyjdzie tak jak zaplanujesz. Lepiej niech sytuacja potoczy się własnym torem na tyle ile jej pozwolicie z partnerką.
Ta, widać z pierwszego rzutu beretem. Kolega mógł się po prostu zauroczyć, chociaż nie koniecznie. Sam zaczynałem w tym wieku, i delikatnie mówiąc (w tym przypadku) g*wno z tego wyszło - i dobrze. Na początku 3 klasy gimnazjum powiedziałem sobie że koniec z szukaniem dziewczyny "olewam to". Dnia 16 Maja udawałem się na stację benzynową, w celu zakupienia nafty oświetleniowej Patrzę i z drugiej strony idzie moja kumpela z jakąś dziewczyną...później to już zrządzenie losu i parę niemiłych sytuacji, w których starałem się tej dziewczynie pomóc za pomocą rozmowy. Teraz jesteśmy razem Żyje nam sie bdb, chociaż ostatnio mamy trudny czas, kłopoty z nauką itp. ale trzeba sobie poradzić. Po to się ma swoją drugą połówkę by móc jej pomagać w trudnych sytuacjach. Bycie z kimś to taka bardzo złożona przyjaźń. Nie spiesz się kolego z tym "pierwszym pocałunkiem" jak dla mnie 13 lat to bardzo mało, biorąc pod uwagę właśnie "dojrzewanie" młodszych roczników.
Człowiek musi dojrzeć psychicznie żeby sobie poradzić. Wiedz tylko, że tak jak pisałem (a się powtarzam bo spać mi się chce okrutnie ) Zdobywanie partnera przychodzi z czasem, zazwyczaj są to niemiłe okoliczności, wtedy nadchodzi taki nasz anioł stróż . Po drugie... pamiętaj że to ma być ktoś z kimś będziesz być może resztę życia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum