Wysłany: 2007-08-09, 11:20 pocałunki i POCAŁUNKI ?
Czy Waszym zdaniem jest coś takiego jak pocałunek pusty, zwykły, bez emocji i POCAŁUNEK z uczuciem ? (nie chodzi mi o to czy to buziak w usta, czy namiętny francuski). Tylko czy po tym jak dana osoba całuje można wywnioskować jakim daży nas uczuciem?
Czy można taką różnicę wyczuć ? Wiecie kiedy partner/ka całuje Was z uczuciem a kiedy ma to związek TYLKO z pożądaniem itp ? Oczywiście chodzi mi głównie o tych, którzy uczuć partnera/ki nie są pewni. Czyli pewnie na samym początku znajomości.
I pytanie do tych którzy, poza całowaniem swojej połówki całują też inne osoby... ( kochanki, przelotne znajomości, pod wpływem alkoholu) :roll:
Czy taki pocałunek różni się od tego jakim obdarowujecie osobe którą kochacie ?
wg mnie jezeli sie naprawde kocha, dazy prawdziwym szczerym uczuciem to ten pocalunek jest inny niz z "przypadkowa" osoba!! jasne ze to sie odczuwa jak ktos Cie kocha po pocalunku! wklada sie w to wtedy wiele serca i czulosci, robi sie to inaczej niz zawsze...takie rzeczy mozna odczuc
_________________ Ambicja spotyka się z uznaniem i zachwytem
Wyrzeczenia są tutaj jedynym zgrzytem
Priorytetem Ha I Pe Ha O Pe
eN I Gie De Igrek eS Te O Pe
Osoba która Kocha ( dla mnie ), całuje z uczuciem i ja to czuje! Fakt faktem miałam i mam takich kolegów, z którymi mogę sie pocałować od tak jeśli On zacznie!! Ale to pocałunki mało znaczące, buziak w policzek, albo w usta, ale nie francuzzz...!
Jak można całować Partnerkę zapominając o uczuciach (?)
Skoro się nie jest pewnym, po co w ogóle? Dla ...frajdy?
No Twoja odpowiedź świadczy o tym, że jednak na świecie są faceci, którzy nie całują byle kogo byle całować Trochę mnie to uspokoiło. Dla mnie też jest to dość dziwne... ale biore wszystko pod uwagę daltego takie pytanie.
Tylko czy po tym jak dana osoba całuje można wywnioskować jakim daży nas uczuciem?
Oczywiście, że można. Kiedy chłopak całuje dziewczynę, na której naprawdę mu zależy, nie wykorzystuje do tego tylko swoich warg i języka. Wkłada w to całego siebie, jego ręce mogą czule głaskać policzek, albo włosy dziewczyny, a oczy wyrażać ogromną radość. A co najważniejsze, po pocałunku, nie odwraca się na pięcie i mówiąc:"No, to nara mała", odchodzi, ale pozostaje przy dziewczynie, rozmawia z nią, nie ucieka wzrokiem, jest dla niej czuły i delikatny.
Zombwbij napisał/a:
Jak można całować Partnerkę zapominając o uczuciach (?)
A jak można oglądać telewizję w opasce na oczach? Zwyczajnie, wyciąć w niej dwa otwory.
Podam Ci przykład. Mały Jasio postanowił pocałować swoją koleżankę z osiedla. Podszedł więc do niej i przylgnął do jej ust. Następnie badawczo rozejrzał się dokoła i spostrzegając pełne podziwu spojrzenia jego kumpli stojących nieopodal, poszedł do domu na obiad.
Czyli można całować zapominając o uczuciach, co jest faktem niewątpliwie bulwersującym i... smutnym
_________________ "Idąc do przodu,
patrz, czy zostawiasz ślady,
po których mógłbyś wrócić."
Na pewno w pocałunek z osobą, którą się daży uczuciem wkłada się więcej serca. Taka osoba całując się patrzy w oczy swojej wybranki, przytula ją lub dotyka jej twarzy.
Jeżeli ktoś nic nie czuje do osoby, którą całuje po pocałunku odwraca się i powraca do swoich codziennych zajęć.
_________________ Tylko ryzykując możesz zyskać coś ważnego...
Czy Waszym zdaniem jest coś takiego jak pocałunek pusty, zwykły, bez emocji
zdarzają się takie pocałunki, ale są one bezwartościowe i dla mnie takowe nie istnieją - tzn. ja nie obdarowałabym nikogo takim pocałunkiem, nie uznaję takich. Takowe pocałunki wg mnie dają tylko iluzję przyjemności - są zimne, beznamiętne.
sies napisał/a:
POCAŁUNEK z uczuciem
Tylko takie dla mnie istnieją, pocałunek jest bardzo ważny dla mnie, dlatego musi odzwierciedlać to, co czuję - pocałunek wiąże się dla mnie z uczuciem, pozytywnymi emocjami, zaufaniem, pewną ochotą całowania osoby, która jest bardzo bliska, do której czuje się "coś" pięknego, wtedy czuje się prawdziwość, szczerość, przyjemność.
_________________ 'jesteśmy jak bratki pośród pola chwastów'
'Wszystko przebiega zgodnie z moim planem. Jestem bezwzględnie inteligentny!'
Czy Waszym zdaniem jest coś takiego jak pocałunek pusty (...) ?
owszem jest cos takiego jak pocalunek pusty,przyklad?niektore laski na imprezach w klubach,ktore caluja sie bez obciachu z co drugim facetem na parkiecie
_________________ bez najmniejszych szans w pijackim szale rujnując cały świat... ^^
Myślę, że ukochana osoba powinna całować z uczuciem, delikatnością...z namiętnością. Powinna wkładać w pocałunek wiele uczucia... Pocałunek powinien wzbudzać jakieś emocje:P Takie jest moje zdanie:) Nawet mały buziak może wiele wyrazić..Trzeba to tylko robić sercem a nie...na blache.
Jest zasadnicza różnica pomiedzy pocaunkiem miedzy znajomymi. Kiedy dochodzi do prawdziwego pocaunku pomięddzy dwoma "kochającymi" się osobami to najwazniejsze jest to aby zamknąć oczy i nie sprawdzać czy 2 osoba też to zrobiła. po prosu zaufać. A jezeli ktoś robi to z otwartymi oczami to wtedy łatwo wywnioskować ze nie za bardzo mu/jej zalezy.
_________________ WE ARE THE BEST SO FUCK THE REST
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum