• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Czat • Katalog Firm
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

HajperGT  

Wysłany: 2006-11-04, 23:32   

Jacek napisał/a:
Hej
Heh bardzo fajny temat ... ale to kobiety tu maja pole do popisu ... zachecam was do wypowiadania sie... a jak nie to (.....cenzura.......)
Pozdrawiam

zabierzcie go.. on jest wszędzie i powala poziomem swojej głupoty..
niebawem będę się bał otworzyć puszkę orzeszków by mi stamtąd nie wyskoczyło to to..
grrr... : [

a w temacie hmm..
czym można zaimponować kobiecie?
Oczywiście mówię to jako facet.. więc prosiłbym którąś z forumowych kobiet o wypowiedź na temat tego co tutaj zawrę..

pierwsza rzecz [nie stosuję gradacji wg ważności] : zadbany wygląd - nie musisz być Zakościelnym, ale miej zawsze czyste paznokcie, schludne i czyste ciuchy, świeży oddech, lekką nutę perfum na sobie.. nikt tu nie mówi o tym byś ganiał w markowych ciuchach, ale dbaj o to by nie był to przepocony shirt, czy popruty sweter..
druga rzecz : błyskotliwość - nie mówię tutaj o byciu omnibusem, ale warto zwracać uwagę na drobiazgi i umieć zawrzeć je w słowach.. nie zawsze muszą to być komplementy w stosunku do lubej, ale warto czasem spojrzeć na świat wrażliwym okiem i podzielić się swoimi spostrzeżeniami.. musisz umieć rozmawiać, spokojnie, płynnie bez zbędnego emocjonowania się i nie gadać o imprezach, piłce, czy o tym kto komu ostatnio ryja obił.. : ) no i podstawa - nie klnij..
po trzecie : kultura osobista - to nie jest trudne puścić dziewczynę pierwszą, przytrzymać drzwi przed Jej wyjściem, czy otworzyć drzwi przy wysiadaniu z auta.. gentleman zawsze przyplusuje..
po czwarte : niebanalność - warto coś zmieniać.. i prócz klubu czy najbliższej tancbudy zabrać Lubą czasem do herbaciarni, kawiarni, czy normalnej restauracji zamiast do fast-foodu : ) czasem warto również pójść do teatru, kina, muzeum, czy spędzić wieczór na spacerze i przegadać wieczór niz pójść na kolejne ochlaj-party
jest też kilka tricków.. o których może na głos [przy Paniach : P] nie będę mówił ; ) ale dają efekty : >

Kurczol  

Ostrzeżeń:
 1/3/5

Wysłany: 2006-11-04, 23:48   
   Polecający: baba jaga ;P

Masz moze brata ? xD /joke;p/

HajperGT napisał/a:
jest też kilka tricków.. o których może na głos [przy Paniach : P] nie będę mówił ; ) ale dają efekty : >

ej nie ma tak ;P gadaj xD chce wiedziec ... ^^

HajperGT  

Wysłany: 2006-11-04, 23:54   

Kurczol napisał/a:
Masz moze brata ? xD /joke;p/

mam : >
Kurczol napisał/a:
ej nie ma tak ;P gadaj xD chce wiedziec ... ^^

nie ma tak łatwo : > zapraszam na GG.. nie sprzedam wszystkiego tak łatwo : ]

Dishman  

Wysłany: 2006-11-05, 00:44   

Kurczol napisał/a:
wszystko co sie robi trzeba robic z wyczuciem ....

I to chyba najlepsze zdanie z całej tej dyskusji. Kobiecie nigdy nie dogodzisz: będziesz męski - to źle, bo nie okazujesz uczuć, będziesz miękki jak cipka, to też źle, bo facet musi być twardy. Zaprosisz dziewczynę do muzeum, to zapyta się Ciebie, czy jesteś zdrowy na umyśle, zaprosisz ją do pubu, to walnie focha, że to takie prymitywne.
Ostatecznie powie Ci, że powinieneś zgadnąć na co dzisiaj ma ochotę, jeszcze zanim wstałeś z łóżka.
HajperGT napisał/a:
nie musisz być Zakościelnym

o, widzę kolega nie na topie :) Zakościelny już przeminął, po kilku wywiadach, kilka pań nadających zdanie reszcie stwierdziło, że Zakościelny jest pusty, jak opróżniona puszka orzeszków i podkochiwanie się w nim to maksymalny obciach ;) Dobrym przykład zatem będzie Johnny Depp, albo nowa wyrastająca gwiazda, laureat najpiekniejszych Vivy - Małaszyński Paweł :cool:
HajperGT napisał/a:
po trzecie : kultura osobista - to nie jest trudne puścić dziewczynę pierwszą, przytrzymać drzwi przed Jej wyjściem, czy otworzyć drzwi przy wysiadaniu z auta.. gentleman zawsze przyplusuje..

Moim prwatnym zdaniem to jest robienie z kobiet niepełnosprawnych lub jak kto woli upośledzone osoby.
HajperGT napisał/a:
nie ma tak łatwo : > zapraszam na GG.. nie sprzedam wszystkiego tak łatwo : ]

To jest jeden z tych tricków. Ściemnianie, że ma się jakąś tajemnicę, choć się jej nie ma. Każda dziewczyna da się wpuścić w maliny... jak widać :wstyd:

HajperGT  

Wysłany: 2006-11-05, 02:23   

Dishman napisał/a:
o, widzę kolega nie na topie

nie jestem na topie to fakt.. jakoś jestem wyznawcą kobiecego piękna.. ; )
Dishman napisał/a:
Moim prwatnym zdaniem to jest robienie z kobiet niepełnosprawnych lub jak kto woli upośledzone osoby.

dobrze, że to tylko Twoje prywatne zdanie : ). Uwierz mi, że kultura osobista zawsze będzie na topie.. : ) i głupotą jest nie stosowanie się do tego bon mot, bon tonu : ).
Kobiety z klasą, cenią kulturę osobistą - nawet jeśli Twoim zdaniem to uwłacza ich godności ; ).
A feministki i pustaki, które robią z siebie chłopaczyce.. to nie kobiece.. a więc po co tracić czas?
Dishman napisał/a:
To jest jeden z tych tricków.

możliwe.. choć nie martw się.. : ) nie wyruszam na łowy
Dishman napisał/a:
Ściemnianie, że ma się jakąś tajemnicę, choć się jej nie ma.

ooo.. a tu się mylisz : ) rozmawiałeś ze mną w tym temacie, że wiesz o tym co mam, a czego nie mam..? troszkę mniej pewności siebie kolego, bo niestety.. nie jesteś nieomylny

Kinia  

Wysłany: 2006-11-05, 07:50   
   Polecający: Google

Oprócz tego co Hajper wymienił, to dodam jeszcze kulturalne słownictwo. Dla mnie chłopak klnący co drugie słowo jest stracony.

Dishman  

Wysłany: 2006-11-05, 10:37   

HajperGT napisał/a:
Kobiety z klasą, cenią kulturę osobistą - nawet jeśli Twoim zdaniem to uwłacza ich godności ; ).
A feministki i pustaki, które robią z siebie chłopaczyce.. to nie kobiece.. a więc po co tracić czas?

Co za proste rozgraniczenie. A jak jakaś kobieta nie ma klasy, a nie jest feministką? Jeżeli jakaś dziewczyna myśli, że przy wysiadaniu z samochodu, będę latał na około niego i otwierał jej drzwi, to się grubo rozczaruje. I jeszcze mam to robić przez całe życie? LOL

Wiem też z doświadczenia, że bardzo fajne dziewczyny (a nie pustaki, jak to pozwoliłeś sobie je określić) ostro się wkurzają, jak facet traktuje je jak ułomne.
HajperGT napisał/a:
ooo.. a tu się mylisz : ) rozmawiałeś ze mną w tym temacie, że wiesz o tym co mam, a czego nie mam..? troszkę mniej pewności siebie kolego, bo niestety.. nie jesteś nieomylny

Trochę mniej powagi i więcej dystansu... . Moja wypowiedź, jak i większość postów w tym temacie miała charakter bardzo luźny, wręcz humorystyczny :)

Kurczol  

Ostrzeżeń:
 1/3/5

Wysłany: 2006-11-05, 13:08   

Dishman napisał/a:
Wiem też z doświadczenia, że bardzo fajne dziewczyny (a nie pustaki, jak to pozwoliłeś sobie je określić) ostro się wkurzają, jak facet traktuje je jak ułomne.

no wlasnie .... dziewczyny ;]

zalamuje sie jak to wszystko czytam v.v

lolinka  

Wysłany: 2006-11-05, 14:31   
   Polecający: religia tv

nie no, uwielbiam Dishmana :D Właściwie reagowałam tak samo na te wszytskie posty które czytałam ;p
W ogole co to znaczy ze ktos mi czyms imponuje ? Pewne rzeczy poprostu powinno sie wiedzieć i stosowac, pewne sa wpisane w nature człowieka jak kultura osobista , więc co tu do imponowania ?
A te farmazony ze facet to powinien byc taki i taki a kobieta taka to sobie możecie włożyć między bajki. Nie można zyć schematem , trzeba zachowac pewien dystans do wszytskich tych rzeczy o których piszecie , wyczuć daną sytuacje , wiedzieć ze jak facet przychodzi z nudnego wykładu po 8 godzinach to na pewno nie bedzie miał ochoty na kino i bedzie wolał posiedziec w domu i pooglądac tv , i to nie znaczy ze nie kocha kobiety ;] Boze , jakie te dziewczyny czasem są głupie ;p Stwierdzam to z cała odpowiedzianością - dziewczyny sa zbyt skomplikowane by im dogodzić , doczepią sie do wszystkiego , czasem to takie głupiutkie ;] Ale to dlatego ze każdej marzy sie ksiąze z bajki , każda ma za sobą obejrzaną jakąs komedie romantyczną i czasem tak sie zapominają udając księżniczki , ze potem mają pretensje ze chłop czegoś tam nie zrobił , a powinien bo tak wypada, bo tak ma napchane w podświadomości. I czasem tak komplikują sprawy, ze same nie widzą, nie doceniają tych rzeczy, które facet faktycznie robi , oczekując tych wysnionych tuzinów róż i śniadań do łożka.;p Bo każda ma wymarzony ideał partnera w głowie, który ma sie nijak do rzeczywistości ;p
Ale czasem warto zejśc na ziemie , docenić to co sie ma , odkrywac najlepsze strony , nie szukac na siłe , wymagać ... czasem dawanie jest bardziej satysfakcjonujące niż branie ;p

[ Dodano: 2006-11-05, 14:37 ]
Cytat:
Hej
Heh bardzo fajny temat ... ale to kobiety tu maja pole do popisu ... zachecam was do wypowiadania sie... a jak nie to (.....cenzura.......)
Pozdrawiam

napisz coś takiego jeszcze raz a dostaniesz ostrzeżenie z miejsca , nie pisz bezsensownych postów , które nic nie wnosza do dyskusji!! A jesli nie masz nic do powiedzenia tudziez napisania to poprostu sie zamknij ;]

Kurczol  

Ostrzeżeń:
 1/3/5

Wysłany: 2006-11-05, 16:04   

lolinka napisał/a:
nie no, uwielbiam Dishmana :D Właściwie reagowałam tak samo na te wszytskie posty które czytałam ;p

to naprawde wiele tlumaczy ;]

lolinka napisał/a:
W ogole co to znaczy ze ktos mi czyms imponuje ?

słownik ? polecam ;]

lolinka napisał/a:
Pewne rzeczy poprostu powinno sie wiedzieć i stosowac, pewne sa wpisane w nature człowieka jak kultura osobista

czyzby ? chociaz na tym forum spotkalam sie z wieloma przykladami ze kultura osobista to dla ludzi abstrakcyjne stwierdzenie.

lolinka napisał/a:
wiedzieć ze jak facet przychodzi z nudnego wykładu po 8 godzinach to na pewno nie bedzie miał ochoty na kino i bedzie wolał posiedziec w domu i pooglądac tv , i to nie znaczy ze nie kocha kobiety ;]

o ryly ? o.O nie wiedzialam ....

lolinka napisał/a:
Boze , jakie te dziewczyny czasem są głupie ;p

true true ;]

lolinka napisał/a:
Stwierdzam to z cała odpowiedzianością - dziewczyny sa zbyt skomplikowane by im dogodzić , doczepią sie do wszystkiego , czasem to takie głupiutkie ;]

coz.... caly czas sie zastanawiam czy tu dyskutujemy o dziewczynach czy kobietach :looka:

lolinka napisał/a:
oczekując tych wysnionych tuzinów róż i śniadań do łożka.;p

jest roznica pomiedzy tymi pierdolami, a pewnym urozmaiceniem ...

ale chyba nie kazdy ja widzi o.O

tyle ode mnie x.O

Dishman  

Wysłany: 2006-11-05, 20:30   

Kurczol napisał/a:
no wlasnie .... dziewczyny ;]

Sądzisz, że taka dziewczyna zmienia swoje poglądy, gdy zmienia się w kobietę? Coś na zasadzie: mam 19 lat i uważam, że otwieranie mi drzwi od samochodu jest głupie, ale jak ta sama osoba ma 27 lat to już uważa inaczej?

Gusta się zmieniają i owszem, rozumiem też, że po obejrzeniu np. takiego "DonJuana DeMarco" z czarującym i szarmanckim Johnnym Deppem w głowie może się poprzewracać... .

marlena_18  

Wysłany: 2006-11-05, 20:52   

HajperGT, nie no to tacy faceci jeszcze istnieją?? Szkoda że nie miałam okazji takiego poznać :(
lolinka napisał/a:
jak facet przychodzi z nudnego wykładu po 8 godzinach to na pewno nie bedzie miał ochoty na kino i bedzie wolał posiedziec w domu i pooglądac tv , i to nie znaczy ze nie kocha kobiety ;]

ale jak siedzi cały dzień przed tv i nic nie robi to chyba nic by sie nie zniszczyło jego autorytetu jakby zabrał swoją ukochaną na spacer, do kina itp.?
lolinka napisał/a:
Ale czasem warto zejśc na ziemie , docenić to co sie ma , odkrywac najlepsze strony , nie szukac na siłe , wymagać ...

czyli po krótce przyjmowac wszystko takim jakim jest, nie wymagac od zycia, siebie i partnera, godzić sie na wszystko, być na każde zawołanie??
Dishman napisał/a:
Sądzisz, że taka dziewczyna zmienia swoje poglądy, gdy zmienia się w kobietę?

a nie jest tak?? jak miałeś 5 latek to przypuszczam ze trzymanie koleżanki w piaskownicy za ręke było wielką hańbą, a gdy troszke dorosłeś to myślałeś tylko jak ją tu do łóżka zaciągnąć?? (moze nie dosłownie) Z kobietami jest podobnie wraz z wiekiem zmieniają sie ideały, gusta a także sposób postrzegania świata!!

lolinka  

Wysłany: 2006-11-05, 21:08   

marlena_18 napisał/a:
ale jak siedzi cały dzień przed tv i nic nie robi to chyba nic by sie nie zniszczyło jego autorytetu jakby zabrał swoją ukochaną na spacer, do kina itp.?

a może Ty go raz wez do kina czy na spacer he ? Czy zawsze facet ma byc tym od którego sie wymaga a samej nie daje sie nic ? Warto sie zastanowić i czasem postawić sie w sytuacji własnie tego partnera , tak samo powinni robić męzczyzni , wyczuwac sie nawzajem i dochodzić do kompromisów , partnerstwo i przyjazn w związku to dla mnie norma i po pierwsze równe zasady a nie stawianie siebie na piedestale i udawanie księzniczki ;]
Widze tutaj potepienie mojego punktu widzenia no ale przykro mi , mam chyba zbyt wielu kumpli - facetów by juz dostrzec pewne ich zachowania i cechy , a po pierwsze proste myślenie ;p Bo faceci naprawde sa prości , co nie znaczy ze głupi , poprostu ich myslenie jest takie oczywiste , normalne i konkretne w odróznieniu od kobiet które wiele rzeczy komplikują , wyolbrzymiają i czasem same przez to cierpią bo facet nie moze ich zrozumieć ;p Ale własnie po to sa związki by sie wzajemnie wypełniać , wypełniac te luki i i znależc wspolny punkt widzenia ;p Czego sobie i państwu życzę ;p

marlena_18  

Wysłany: 2006-11-05, 21:23   

lolinka napisał/a:
Czy zawsze facet ma byc tym od którego sie wymaga a samej nie daje sie nic ?

Nie zawsze ale czasami może być inicjatorem, a nie tylko macho który uznaje że jak już laska jest z nim to już nic nie musi robić, nie musi sie starać...wystarczy że jest, teraz to ona powinna o niego dbac i byc na każde zawołanie, on już zrobił swoje, jego rola sie konczy??
lolinka napisał/a:
partnerstwo i przyjazn w związku to dla mnie norma

I tu sie zgadzamy!!
lolinka napisał/a:
po pierwsze równe zasady a nie stawianie siebie na piedestale i udawanie księzniczki

Ale tu nie chodzi o to że facet ma skakać wkoło dziewczyny jaby była ze złota! To chodzi o drobnostki, o to ze czasami bez okazji powie ci że ślicznie wygladasz, da ci kwiatka, otworzy drzwi! Gesty przez które okazuje swoją miłość i szacunek! To nie dziewczyna ma udawac księżniczkę, ale jak raz na rok zostanie tak potraktowana to chyba nie ucierpi na tym ambicja mężczyzny??
Nie sadze ze tylko chłopak powinien sie starać, dziewczyna tez musi wykazywac inicjatywe!!!

lolinka  

Wysłany: 2006-11-05, 21:28   

to nie wiem jakich wy znacie gosci ale jak chłopakowi zalezy to mzoe zrobić duzo dla swojej dziewczyny , nawet takie drobnostki. Wiec nie posługujmy sie tutaj stereotypami macho ale własnymi doświadczeniami , ja nie doznałam nigdy jakiegoś chamstwa ze strony chłopaka , bo nie mówie o kumplach itd więc skoro wy tak to juz sie nie wypowiadam , skoro to temat do wylewania smutów jaki to moj chłop tępy i głupi ;p heheh

Odpowiedz do tematu