Pierwsza kwestia, to facet ma prawo wiedzieć, to także jego dziecko. Jak on sie zachowa, trudno przewidziec, ale skoro sypialiscie ze soba, powinien brac i to pod uwage. Druga kwestia to finanse, nie wiem jaka jest teraz Twoja sytuacja, niemniej dziecko to wielki wydatek, któremu niełatwo podołac, a ojciec ma obowiązek sie dołozyć. Trzecia kwestia to, niedoceniona przez niektórych . lecz ważna dla psychiki dziecka, obecnosc ojca w zyciu i wychowaniu potomka (chociaż, patrząc na niektórych ojców, to lepiej by było bez). Piszesz, ze on miał tyle planów, ale czy tylko jego zycie się liczy? Ty nie miałas planów i marzeń, które trzeba bedzie zmienic? Kochasz go, wiec nie chesz go krzywdzic, hmmm odpowiedzialnosc za swoje czyny nie jest krzywdą, jest obowiązkiem dorosłego juz w końcu faceta
Musisz mu powiedzieć. Jeśli tak bardzo boisz się, że mu 'zniszczysz życie' to zaznacz od razu, ze nei oczekujesz od niego dużego wkładu (już i tak dużo włożył ). Jako ojciec - ma prawo wiedzieć. Choćby po to, żebyś mogła później łatwiej uzyskać alimenty.
Ale skoro marzy mu się ojcostwo, to możesz też liczyć na inne rozwiązanie.
_________________ Be kind to me, or treat me mean.
I'll make the most of it, I'm an extraordinary machine
MarSylia!
Tu nie ma się co zastanawiać. Im szybciej mu powiesz tym lepiej. A już na pewno tego przed nim nie ukrywaj. Ty potrzebujesz pomocy, zarówno jego obecności jak i pomocy finansowej, a dziecko potrzebuje ojca. Jakkolwiek nie zareaguje na tą wieść to pozostanie ojcem na zawsze! Ma prawo wiedzieć. Mój facet zostawił mnie na kilka dni przed tym jak dowiedziałam się, że będziemy mieli dziecko. Uniosłam się dumą i nie powiedziałam mu o tym. Daj mu także szansę na przeżywanie tego CUDU jakim jest dziecko! Ja niestety zabrałam jemu szansę na radość, przeżywał tylko smutek, kiedy nasze dziecko odeszło..
To że Ty nosisz to serce pod sercem nie oznacza, że on nie ma prawa o nim wiedzieć. Nie bój się, że on ma plany na życie, będąc z Tobą i kochając się z Tobą musiał się liczyć z tym, że możesz zajść w ciążę. Jest za to dziecko tak samo odpowiedzialny jak Ty! Pamiętaj, że jeśli on będzie się wykręcał, musisz iść do sądu. Zabezpiecz przyszłość swojego dziecka!
Teraz życzę Ci dużo sił i radosnego przeżywania ciąży:)
wierzę, że będzie dobrze:)
pozdrawiam!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum